MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. április 17., csütörtök


Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Beth Revis új disztópikus regénye,
Across the Universe- Túl a végtelenen címmel.

Az űrutazásról, mely során megismerhetitek Koros és Amy történetét 2014. április 10-től minden másnap a
Blogturné Klub hét bloggere teszi közzé a véleményét.
Ahogyan azt már megszokhattátok minden állomáson a könyvhöz kapcsolódó érdekességek, idézetek, beleolvasó, interjú és nyereményjáték is található, ahol 3db nyereménykönyv is gazdára talál.

Tartsatok velünk!



Sorozat: Túl a végtelenen #1
Oldalak száma: ?
Borító: puhaborítású/ keménykötésű
ISBN: 9789633735862/ 9789633735879
Megjelenés: 2014 KönyvfesztiválFordító: Varga Csaba Béla
Ár: 2 999,-Ft/ 3 999,- Ft
MFKata: 5
Mi kell ahhoz, hogy valaki életben maradhasson egy hazugsággal teli űrhajó fedélzetén?
A tizenéves Amyt lefagyasztották, hogy az Isten Áldása űrhajó fedélzetén évszázados út után eljuthasson egy távoli csillag bolygójára. A fiatal lánynak mindenről le kellett mondania. Hátrahagyta a fiúját, a barátait és az egész bolygóját, hogy a szüleivel együtt a Csillagközi Életbárka Program résztvevője lehessen. Azzal a szilárd meggyőződéssel merültek el a fagyasztómedence dermesztő folyadékában, hogy három évszázad múlva egy új bolygón, a Centauri Földjén ébresztik fel a családot. Mielőtt azonban az Isten Áldása célba érhetett volna, valami történt a lefagyasztott testeket őrző raktárban. Valaki titokzatos módon hozzányúlt a negyvenkettedik számú fagyasztótartályhoz és Amy kis híján meghalt, amikor erőszakosan kirángatták fagyott álmai közül. Ötven év magány vár rá. 
Ráadásul valaki meg akarta gyilkolni. 
A földi tizenéves egy különös, zárt világban találta magát. Az űrhajó fedélzetén minden értelmetlennek tűnik. Az Isten Áldása 2312 utasa vakon hallgat zsarnoki, félelmetes vezetőjük szavára. A könyörtelen kiskirály lázadó utódját, Korost viszont valósággal lenyűgözte a lány. Az ifjú arra is szeretne rájönni, hogy alkalmas-e az űrhajó vezetésére. 
Amy annyira szeretne megbízni Korosban. De hát hogy a csudában bízhatna meg egy olyan fiúban, aki még sosem járt a hajó hideg, fém falain kívül?
A kétségbeesett lány csak abban lehet biztos, hogy barátjával együtt halálos versenyfutás előtt állnak. Ki kell deríteniük az Isten Áldása rejtett titkait, mielőtt újra lecsapna rá a gyilkos, aki már egyszer megpróbálta megölni.

Véleményem

Réges-régen az Alien sorozattal olvastam először űrhajós sci-fit/ disztópiát. Akkor azt nagyon szerettem, ezért döntöttem úgy, hogy Beth Revis könyvét is el fogom olvasni
Beth Revis

Adva van egy hajó, amely hosszú éveken keresztül szeli át az űrt, hogy egy új Földet, azaz a Centuri-Földet hódítsa meg. Ahogyan azt tudjuk, ilyen hosszú időt csakis hibernációval lehet élve átvészelni.
Az írónő is ezt a módot választotta és számomra ezzel alapozta meg a könyv hitelességét. Messzemenő részletességgel mutatja be számunkra az eljárást, ami minden csak nem egy leányálom.

A későbbiekben is hasonló leírásokkal és történésekkel találkozunk, ami sokszor ledöbbentett. Gondolok itt arra, hogy a hajó felépítésében, a kialakult életben, a filozófiában, amivel az Ősfő vezeti a népet, abban én semmilyen kivetnivalót nem találtam. Annyira nem, hogy többször elfogott a rettegés, hogy én vajon mit csinálnék, ha tudnám, hogy én bizony ezen a hajón születtem és itt is halok meg. Sohasem láthatom a felkelő napot.
Ezen a hajón, mind foglyok vagyunk.
Így aztán végtelenül sajnáltam és megértettem Amyt, akit idő előtt, akaratától és családjától függetlenül ébresztenek fel a fagyasztásból. Rendkívül erős lánynak tartom, hogy minden elé gördített akadály ellenére is megpróbálja a szülei életét megmenteni.
Még szerencse, hogy megbízható barátokra vagy párra? talál a hajón belül Harley és Koros személyében.

Harley egy kedves és nagylelkű fazon, aki az első pillanattól a szívembe zártam. Bár egy kicsit elvont a maga festőművészetével, de nem kétséges, hogy egy zseni.

Koros. Ő lesz a hajó következő vezetője. Tiszta szívű és nagyon okos. És jól néz ki. Nem tipikus szívtípró, de mégis minden cselekedetét képes vagyok megbocsátani, mert hála az égnek az Ősfő átnevelése, hogy jó vezető legyen kudarcba fullad.

És ha mindez nem lenne elég érdekes vagy izgalmas, a történet folyamán szép lassan fény derül több évnyi évszázadnyi titokra és rejtélyre, hogy az emberek miért képesek ilyen nyugalommal élni egymás mellett és türelmesen várni, meglepő gyilkosságokra és egyéb mocskos politikai játszmákra egy olyan űrhajón, ahol nem lehet elbújni ...
... rájöttem a legalapvetőbb igazságra, a hajó legfontosabb törvényére. Innen nincs hová futni.





Borítómánia

Az alábbiakban a könyv mindenféle kiadásának borítóit gyűjtöttem egybe és készítette egy kollázst >>

Megtetszett?

Beleolvasok>> 

A képre kattintva előrendelheted!

Nyereményjáték

Szeretnél te is részese lenni az űrutazásnak?
Itt a remek alkalom, hogy nyerhess egy példányt Beth Revis – Túl a végtelenen című könyvéből!

Mit kell ehhez tenned? 
Semmi mást, mint lájkolni a Könyvmolyképző és a Blogturné Facebook adatlapját, és utána mindennap az adott szókeresőben elrejtett szereplőt, esetleg helyiség nevet megtalálni.
A kiadó csak Magyarország területére postáz!
tav6_Harley.jpg





A blogturné állomásai




04/10 - Media Addict
04/15 - Insane Life
04/24 - Függővég



MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum