MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. május 27., kedd
Már megtapasztaltuk, hogy ha első látásra nem is, első olvasásra szerelembe eshetünk Jennifer E. Smith könyveivel, és közben megtapasztalhatjuk néhány órácskára, milyen is a boldogság. Most pedig térképpel a kezünkben keressük az utat a szerelemhez.

De a turnénkhoz nem lesz szükség GPS-re, elég, ha egymás után végigjárjátok a tizenkét állomást a tizenkét blogon május 19. és június 10. között. 

Az értékelésen kívül olvashattok a nagy New York-i áramszünetről,
a nulladik pontról Párizsban és még sok másról.

Közben pedig a játékunk keretében bejárhatjátok Ti is az utat főszereplőinkkel, Owennel és Lucyval a világ körül. És ha ügyesen olvassátok a térképet, három példányt nyerhettek is a könyvből!

Szóval dőljetek csak hátra. Jó utat kívánunk!
Sorozat: -
Kiadó: Maxim Kiadó
Oldalak száma: 354
Borító: puhaborítás/ keményborítás
ISBN: 9789632614809/ 9789632614816
Megjelenés: 2014. könyvhét
Fordító: Komáromy Zsófia
Ár: 2 999,-Ft/ 3 799,-Ft
MFKata: ★★★★✮
Lucy a huszonnegyedik emeleten lakik. Owen az alagsorban él. Nem meglepő tehát, hogy pont félúton találkoznak: beragadnak a liftben két emelet közé New York-i társasházukban, amikor egy áramszünet megbénítja az egész várost. Miután kiszabadítják őket, Lucy és Owen egész éjjel a sötét utcákon sétálnak együtt, a Manhattan fölött kivehetővé váló csillagok ritka látványát csodálva. Ám amint visszakapcsolnak a fények, az élet is visszatér a régi kerékvágásba. Lucy hamarosan külföldre költözik a szüleivel, Owen pedig nyugatra indul az édesapjával. A rövid, együtt töltött idő mindkettejükre nagy hatást gyakorol. És ahogy az élet Edinburghba, San Franciscóba, Prágába és Portlandbe sodorja őket, Lucy meg Owen folyamatosan tartják a kapcsolatot, képeslapokkal, időnként e-mailben, vagy éppen telefonon. De vajon megtalálják a módját – bármely kicsi is rá az esély –, hogy viszontláthassák egymást? 
Jennifer E. Smith éleslátással teli és csodálatosan romantikus új regénye bizonyítja, hogy a világ közepe nem feltétlenül egy hely. Néha lehet akár egy személy is.

Véleményem

A könyvről először Reelka-tól hallottam, miután maratoni olvasást tartott az írónő megjelent műveiből, aztán kedvencelte a könyvet.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy erős kezdés után enyhe visszaesést éreztem a könyvben. Nagyon tetszett az ötlet, hogy két fiatal egy liftben ragad, akik közt azonnal elkezd pezsegni a levegő és hatalmas lehetőségeket láttam benne. Aztán meglepődtem, hogy egyetlen futó csók után másfelé viszi őket sors. Egymástól messze el, ellentétes irányba viszi őket a sors. Ellenben pár hetente váltott képeslapok/emailek után még mindig éreznek egymás iránt valamit.  Úgy éreztem, hogy hiányzik valami. Nem értettem, hogy mi köti őket még mindig össze.

Aztán valahol a könyv felétől fordult a kocka. Kezdtem érteni, hogy miért lett ez akkora kedvence Reelka-nak.
Addig nem tudhatod a választ, amíg nem fel nem teszed a kérdést
Először is az utazások. Valami különleges időzítés folytán most egymás után olvastam utazós könyveket és nem tudom megunni. Ha egy könyv jól van megírva, akkor az utazás élményét is úgy adja vissza, mintha te magad is ott lennél. A vágy, hogy én is a nyakamba vegyem az országot-világot csak nőtt az olvasás során. Ezt a könyvet az utazás szerelmeseinek találták ki, az biztos.
Nem az eltávolodás a lényeg, hanem a hazatérés.
Másodszor az érzelmek. Valahogy az első komoly összetűzés  után éreztem, hogy igen, Lucy és Owen közt tényleg valós érzelmek vannak és nem egyszerűen csak az ismeretlen varázsa húzza egymáshoz őket, hanem a kémia. Mert minden ellenére, távolság és kommunikáció minimálisra csökkenése után is képesek egymásra vágyni, aggódni és hiányolni a másikat.
... a legigazabb kedvesség, a legalapvetőbb szeretet: aggódni azért, aki aggódik értünk.
De a könyv legfőbb vonala mégsem a nagy szerelem és a szenvedély, vagy hogy egymásra találjanak, hanem inkább saját magukra. Úgy tűnik, hogy az utazások során az emberek és a főhőseink is megtalálják elveszettnek hitt önmagukat, illetve felfedezik önmagukat. 
Nem csak arról álmodtak, hogy teljesen máshol lehessenek. Hanem arról is, hogy teljesen mások lehessenek.
Azt gondolom, hogy a könyv nagyszerű nyári olvasmány lesz:
  • nyaralás előtt azért, mert meghozza a kedved az utazásra
  • nyaralás közben azért, mert nagyszerűen kikapcsol az írónő megszokott könnyed stíluásval
  • nyaralás után meg azért, hogy megtervezd a következő utad New Yorkba, Edinborough-ba, Londonba, San Francisco-ba, Párizsba, Seattle-be vagy Prágába ;-)
Egyet mindenképpen tudok. Lucy egyik szokását szeretném magaménak tudni: akárhová megyek a nagyvilágba ezek után, olyan könyvet fogok olvasni, ami ott játszódik vagy a helység vagy ország egyik történelméhez szorosan kapcsolódik!



Megtetszett?

Beleolvasok>> 

Rendeld meg 30% kedvezménnyel a képre kattintva!


Taco recept

Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 8 db Taco shell
  • Taco fűszerkeverék
  • 4 ek. olívaolaj
  • 150 g konzerv kukorica
  • 150 g fekete egész bab
  • 175 ml tejföl
  • 150 g félkemény sajt
  • ½ fej jégsaláta
  • Tabasco szósz
Elkészítés:
A filézett csirkemellett apró kockákra vágjuk, majd miután hozzáadjuk a fűszerkeveréket és az olívaolajat, félretesszük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben reszeljük le a sajtot, és a jégsaláta leveleket tépkedjük kisebb darabokra. Tegyük a 125 fokos előmelegített sütőbe a Taco shelleket, amíg megpirítjuk a húst a következőképpen: egy nagy serpenyőt szárazon felhevítünk, beleöntjük a fűszeres-olajos csirkemellkockákat, majd miután néhány perc alatt megpirult, hozzáadjuk a kukoricát és a babot is. A taco shell-eket megtöltjük a pirított csirkehússal, tejföllel, salátával, Tabasco szósszal és sajttal kínáljuk.

Az elmúlt napokban mindenféle fajitas és burrito-t találtam és ettünk itthon ( taco után nyomozva), de olyan szerencsém nem volt, hogy taco-t készítsek. Murphy törvénye, hogy amikor keresel valamit, akkor biztosan nem kapsz sehol a városban. Bár megmondom őszintén, hogy szerintem mindegyik ilyen mexikói kaják közt a különbség csak és kizárólag a tacoshell/wap/tortilla tekerésében van... De ha ehhez sincs kedvetek a Lidl-ben kapható mirelit formátumú és többféle ízesítésű finomság. Ezt hoztam nektek...


Nyereményjáték

A Létezik térkép a szerelemhez? főszereplőit elválasztják a kilométerek. A távolság egyre nagyobbra nő közöttük, miközben Owen Amerikát, Lucy pedig Európa nagyvárosait járja be. Mégis sikerül áthidalniuk a kettejük közötti sok-sok mérföldet, képeslapok segítségével. 
Ha velünk tartotok a játékban, akkor Ti is megkapjátok a saját térképeteket Lucy és Owen történetéhez!
Nincs más dolgotok, mint megfejteni, melyik városok szerepelnek az egyes állomásokon található képeslapokon, majd ezeket minden nap beírni a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.
Ha ügyesek vagytok és a szerencse is mellétek áll, megnyerhetitek a 3 darab Létezik térkép a szerelemhez? kötet egyikét, hogy a lapokon keresztül Ti is Owenékkel kalandozhassatok.

A blogturné állomásai


05/21. - Angelika blogja
05/25. - Book Heaven
05/27. - MFKata gondolatai
05/29. - Roni olvas
05/31. - Dreamworld 
06/08 - CBooks
06/10. - Zakkant olvas


MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum