MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. június 16., hétfő


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Kami Garcia Törhetetlen című regénye, a Légió sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Kennedy veszélyekkel- és szellemekkel teli kalandját!


2014. június 12-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Sorozat: Légió #1
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: ???
Borító: puhaborítású
ISBN: 9789633737903
Megjelenés: 2014. könyvhét
Fordító: Zelei Róbert
Ár: 2 999,-Ft
Goodreads: 3,74
Moly: ?
MFKata: 
★★★
Miután Kennedy Waters holtan találja édesanyját, fenekestül felfordul az egész élete. Az ideig meg sem fordul a fejében, hogy a világot valójában a sötét szellemvilág lényei irányítják. Erre akkor döbben rá, amikor egy ikerpár, Jared és Lukas Lockhart betörnek Kennedy szobájába, és elpusztítják azt a veszélyes szellemet, amelynek a lány megölése lett volna a feladata. A testvérektől tudja meg, hogy édesanyja egy titkos ősi szervezet, a Légió tagja volt, melynek célja és feladata a világ megvédelmezése egy bosszúszomjas démontól. És a szervezet öt tagját ugyanazon az estén gyilkolták meg. Most Kennedy-nek kell átvennie anyja szerepét a Légióban, hogy fényt derítsen az igazságra, és hogy életben maradjon. Két másik Légió-tag, Csuhás és Alara segítségével a fiatalok azt a fegyvert keresik, amivel elpusztíthatják a démont. Útjuk során a démon általa irányított szellemekkel is felveszik a harcot.


Véleményem

Amikor megtudtam, hogy az írónő újabb sorozatát adja ki a Kiadó, azonnal várólistás lett. Attól függetlenül, hogy az előző sorozattal is el vagyok maradva, de szerettem volna mást is olvasni tőle. Fülszöveget nem olvasok így fogalmam sem volt megint semmiről, de annyi "spoilerbe" beleszaladtam, hogy sokan a főszereplő ikerpárt a Supernatos fiúkhoz hasonlítja. Ennyi elég volt nekem is, hogy én is ezt tegyem, de igyekeztem ebből a skatulyából kihúzni őket...

A fiúkról annyit, hogy tényleg van párhuzam, de én más sorozatokból is találtam hasonlóságot (Sötét erő trilógia) így a végére egy sajátos egyveleget kaptam, így annyira nem volt zavaró. Sőt! Bár szerelmi háromszög van kialakulóban a főhősnőnkkel, azon ritka esetek közé tartozik a könyv, hogy nem tudtam dönteni a fiúk közül.

Lehet, hogy ehhez Kennedy vacilálása is hozzájárult, de nála inkább a saját kishitűsége zavart. Nem tudtam eldönteni, hogy sajnáltatni akarja magát vagy tényleg nem látja az összefüggéseket a szüleivel és utána a Légióban való szerepével kapcsolatban. Bízom benne, hogy a következő részben, felnő a feladathoz és egy erősödő személyiségfejlődésen megy keresztül, mert én nagyon szeretném a következő részt.

Hála az égnek a szerelmi rész a kevésbé hangsúlyos szál. Inkább a sztori, a természetfeletti, a gonosz elleni harc és a háttérinfók hangsúlyosak. Annyira, hogy szinte filmként láttam magam előtt a könyvet.

Anno már írtam róla, hogy én bizony hiszek a szellemekben és sok más természetfeletti dologban (jó a vámpírokban csak szeretnék, illetve a zombikban bízom, hogy nincsenek).

Ez a hely egy paranormális aknamező. Vigyázzatok, hová léptek!

Ezért minden ilyen könyv, annyira hihetőnek tűnik számomra, mert melyikünk nem érzett még hirtelen levegő-lehűlést maga körül, vagy kaparászást, esetleg valami leesik a másik szobában... A hideg rázott, amikor a szellemekkel küzdöttek és olvastam a leírást a málló arcú, átlátszó bőrű szellemekről, vagy éppen a gyerekszellemektől. Az a rész rendesen felkavarta az anyai szívem!
... egy jó anya mindig megvédi a gyermekét.
A légió 5 főből áll, akiket azért válogattak össze, hogy legyőzzék Andrast a démont, aki a két világ között rekedt.. Az ikerpáron (Lukas és Jared), Kennedyn kívül ott van még a kockafej- Csuhás, akit a humoráért azonnal megkedveltem. Alara egy amolyan "vuduboszi", aki az elején egyáltalán nem volt szimpatikus a piercingjével és a flegmaságával, de pont a gyerekszellemekkel tett cselekedetei miatt nem hagyhatom ki a felsorolásból!

A könyv rendkívül izgalmas, horrorisztikus és fordulatokban gazdag, idegeket borzoló függővéggel. Ezért várom vissza ezt az ötfős Légiót a folytatásra, ami várhatóan ősszel jelenik meg külföldön.
A fekete gerle kísérjen utunkon!

Megtetszett?

Olvass bele>> 

Az Elit Team tagjaként 18% kedvezménnyel
meg is rendelheted a képre kattintva!


Grimoire [ɡrɪmˈwɑr]

 A grimoire a mágia tankönyve, azaz varázskönyv. Ezek a könyvek olyan utasításokat tartalmaznak
, amikkel mindenféle varázseszközt, amuletteket és talizmánokat lehet készíteni; hogyan kell varázslatot és bűbájt alkalmazni, jósolni; valamint leírásokat, hogy miképpen léphetünk kapcsolatba természetfeletti lényekkel, szellemekkel, angyalokkal vagy démonokkal. Számos kultúra úgy hiszi, hogy ezek a könyvek maguk is varázserővel rendelkeznek.
Az első jegyzett grimiore-t az ókori Közel-Keleten találjuk, de szerte a világon találkozhatunk velük Jamaica-tól Sumatra-n át. 
A grimoire jelentéséről úgy vélték, hogy az ősi francia "grammaire" szóból ered, aminek a jelentése minden könyv latinul íródott. 
 A Salamon Kis Kulcsai a Claviculae Salamonis után az egyik legnépszerűbb grimoire.

Nyereményjáték

A Kami Garcia történetében jelentős szerepe van egy titkos társaságnak, a Légiónak. A Légió célja, hogy megvédelmezzék a világot a bosszúszomjas démonoktól, és az azok szolgálatában álló szellemektől. 
Most meghívunk benneteket, gyertek, legyetek Ti is a Légió tagjai, és segítsetek a nyomozásban!

Minden blogon találtok egy kérdést, két válasszal. 
Kattintsatok az általatok helyesnek vélt válaszra, és jegyezzétek fel az alatta rejlő szót. 
Gyűjtsétek össze az összeset, majd rakjátok ki belőle az idézetet, amit keresünk. 

De vigyázzatok! 
A Légió tagjai nem ismerik egymást, mindenki csak egyetlen társa nevét tudja, 
így az idézet szavai össze vannak keveredve. 
Nektek kell rájönnötök a helyes sorrendre.

Továbbá legyetek nagyon szemfülesek, mert a szellemek azon munkálkodnak, hogy eltérítsenek benneteket, és a rossz válaszok mögé is rejtettek el részleteket.

Feladat:

  1. Kattintsatok arra a válaszra, ami szerintetek helyes, és jegyezzétek le a talált szót.
  2. Rakjátok sorrendbe a szavakat, és a turné végén küldjétek el az idézetet. (Kis- és nagybetűket, írásjeleket nem jelöltük)
  3. Hogy nyerési esélyeiteket növeljétek, minden nap beírhatjátok a rafflecopter megfelelő mezőjébe az aznapi kérdésre a választ. (A két megadott válasz valamelyikét!)
  4. A kilencedik kérdésért látogassatok el a Blogturné Klub blogjára.
  5. A kiadó csak magyarországi címre postáz!
  6. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem érkezik válasz, új nyertes(eke)t sorsolunk.

Nyomozásra fel!



Melyik napon ünneplik a Halloweent?
1.) november 1. vagy 2.) október 31.


A blogturné állomásai

06.12 - Dreamworld
06.15 - CBooks
06.16 - MFKata gondolatai
06.19 - Media Addict

MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum