MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. július 17., péntek

A Kolibri Kiadó jóvoltából, július 17-én hazánkban is megjelenik Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt című regénye, a Csajok és csokik sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja a kissé különc, ámde mindig vidám Skye Tanberry rejtélyes álmokkal és kutatással átszőtt történetét.

2015. július 13-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Szerző: Cathy Cassidy

Kiadói sorozat: -

Sorozat: Csajok és csokik #2

Besorolás: ifjúsági, gyerekkönyv, lányregény

Oldalak száma: 388

ISBN: 9786155450679

Fordította: Angyalosy Eszter

Illusztrálta: Julie Ingham

Megjelenés: 2015. július 17.

Eredeti ár: 2 990,- Ft

MFKata: ★★★★★ 

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Skye a világon mindennél jobban szereti az ikertesóját, Summert. Mindig mindent együtt csinálnak, ám Skye újabban kezdi azt érezni, teljesen eltűnik testvére árnyékában, mellette mindig csak a második legjobb lehet. Emiatt is érinti annyira fájdalmasan, mikor kiderül, Alfie is csak azért barátkozik vele, hogy meghódíthassa Summer szívét.

Skye szeretne önmaga lenni, megmutatni saját stílusát és egyéniségét. De nem könnyű elszánnia magát, hiszen egy tökéletes, menő és népszerű ikertestvér mellett miért lenne bárki pont rá kíváncsi?

Öt lány, öt nézőpont, öt könyv. Cherry után a Mályvacukor égboltból megismerjük Skye történetét

Egy könyvsorozat, melyben minden testvérnek megvan a maga története… Neked melyik lány lesz a kedvenced?

Talán a Mályvacukor égbolt főhőse, Skye? Ő az a lány, akinek szőke, hullámos a haja, kék a szeme, egy kissé talán különc, de mindig vidám, kedves és barátságos. Igazi egyéniség.

Véleményem

Cathy Cassidy Csajok és csokik című sorozatának első részét alig másfél hónapja olvastam és megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem a Kiadónak, hogy ilyen hamar meghozta a folytatást.
Mert sokkal könnyebb visszarázódni egy sorozatba így, hogy alig pár hét telt el, mintha hosszú
Cathy Cassidy
hónapok telnének el a részek kiadása között. Attól függetlenül, hogy értem én, hogy szükséges bizonyos „hatásszünet”, de ez most tökéletes időzítés volt.

Ugyanis már az első résznél megfogott az a könnyed stílus, amivel az írónő ír. Ebben a fullasztó nyári hőségben hasonló kelleemes hangvételű "strandkönyvre" vágyik az ember finom romantikával.

Ellenben már az első oldalakon kiderül, hogy ez bizony más lesz az elődjénél.
Ez a rész Skye történetét meséli el, aki Tanberry lányok egyike, mégpedig az ikerpár egyik fele. Tanglewodd-ról, a fogadóról már múltkor is mondtam, hogy elvarázsolt, de most kapunk egy kis ízelőtőt a történelméről. És a varázsához hozzájárnak a romantikus szerelmi történetek, melyek sosem teljesednek be és szomorú bánatos végkifejlettel zárulnak, és a kísértetek sem hiányozhatnak. Gondolom ez bármelyikünk fantáziáját beindítaná, nem még a 13 éves Skye-t. 

És ha már a koránál tartunk, akkor itt a másik nagy különbség. Amíg Cherry tudatában volt a serdülőkornak, vagyis már igencsak benne volt és a fiúk iránti érdeklődése nem újdonság, addig érdekes volt látni, ahogy Skye még csak most ismerkedik az érzésekkel, melyek igencsak idegenek számára és okoznak számára éppúgy frusztrációt mind izgalmas várakozást.
Annyira nehéz ez a kamaszodás dolog!
Mindig is szerettem az ikrekről szóló történeteket, talán azért mert az első könyvem is egy ikerpárról szólt (A két Lotti). De nem emlékszem, hogy éppen serdülő ikrekről olvastam-e valaha. Skye és Summer hiába egypetéjű ikrek, mégis úgy tűnik, hogy nem egyszerre esnek át ezen a nehézkes időszakon és nem is ugyanúgy vészelik át. Amíg Summer könnyen kezeli a helyzetet, addig Skye-t nagyon megviseli. Hiszen eddig mindig mindenben együtt voltak, szinte egyek voltak. De most hirtelen háttérbe kezdi érezni magát, vitatkoznak és titkok vernek éket kettejük közé. Nagyon izgultam értük, mert egy ikerpár kapcsolata nagyon különleges és törékeny.

Fentebb említettem, hogy kellemes kis strandkönyvet vártam, amihez még mindig tartom magam a stílusa miatt és nyugodtan vigyétek magatokkal a Balcsira, horvát tengerpartra vagy csak a helyi strandra, de nem árt tudni, hogy a nyár elmúlt Tanglewood-ben. Jön az ősz, majd a tél és a karácsony. Az olyan hasonszőrű karácsony-mániások, mint én, azoknak nagyon fog tetszeni a Tanglwood-i karácsony. A fényfüzérekkel és fagyönggyel, a pulykasülttel, a hatalmas karácsonyfával, a zoknikkal a kandallón és a karácsonyi meglepetésekkel. Igazi ünnepi hangulatom lett tőle a 40 fok ellenére is. Szerintem az ünnepekkor is megállja a helyét a könyv a hangulatkeltés miatt. A mályvacukros forrócsokit ki kell próbálni!!!

 A történet nagyon kellemes és borzongató egyszerre. És amikor azt hiszed, hogy egy picit kiszámítható, akkor az utolsó oldalakon meglepő fordulatot vesz a sztori, amiért én biztosan el fogom olvasni a következő részt, ami Summer története lesz.

Kinek ajánlom?

Aki szereti a könnyed, ifjúsági könyveket Nem YA könyvekre gondolok, hanem az olyan fiatal lányos könyvekre, mint az Anne vagy a Váratlan utazás, igazi lányregényre. Hasonló élményben volt részem, csak ez a jelenben játszódik, mobiltelefonokkal és "guglival", illetve a nyelvezete miatt szerintem sokkal inkább kedvelni fogják a mai fiatalok, 10-12 éves kortól biztosan!



Megteszett?
Rendeld meg az ikonra kattintva>> Megveszem!

Mályva

Régen gyógynövénynek használták – magyarázta el egyszer. – És az édességeket is ezzel ízesítették. A virága ehető. Nem az összes fajtának, de annak, ami itt nő, pont igen. Nagyon jól mutat a salátában vagy egy muffin tetején…

Nagyon sokan szeretik a mályvát, mely mutatós virágjával elkápráztatja az embert. A nemcsak szép, de hasznos növény a mályvafélék családjának névadó nemzetsége, legalább 25 lágy szárú növényfaj tartozik ebbe. A mályvafélék nemzetsége igen elterjedt Afrikában és Ázsiában, de Európa mérsékelt égövi, szubtrópusi illetve trópusi területein is.

Fajtái közül sokat termesztenek kertekben, de vannak, amelyeket levélzöldségként is lehet fogyasztani. A mályva levelei hasadtak, vagy karéjosak. Legfeljebb 5 centiméteresre nőnek meg, a virág színe fehér vagy rózsaszín. Egész Európában elterjedt az erdei mályva, mely gyógynövénynek számít. Népiesen csúszókának vagy papsajtnak is hívják.

Felhasznált részei
A mályva virága és levele.

Hatásai
Belsőleg alkalmazva jó köptető és köhögéscsillapító, külsőleg lágyító hatású.

Alkalmazásai
A mályvák leveleiből, virágaiból vagy gyökereiből készült orvosságokat (gyógytea, gargalizáló vagy borogatószer) elsősorban meghűléseket kísérő torokgyulladások, illetve köhögés ellen ajánlották. Emellett előszeretettel készítettek párakötéseket a kelések, gennyedések érlelésére és kifakasztására. Ugyanakkor gyakori alkotórészei voltak a különböző sebtapaszoknak is.

Napjainkban köptető és köhögéscsillapító teakeverékek alkotórészeként használják. Belsőleges alkalmazásakor a nyálkaanyagok ingereket távoltartó és a letapadt kóros váladékok elfolyósodását elősegítő hatásait hasznosítják. A levelekből készült forrázatban a nyálkaanyagok lágyító hatása érvényesül, ezért jó szer nedvező ekcéma borogatására és kelések érlelésére is.

Ajánlott napi adagok
A levélből és a virágból egyaránt 5-5 gramm, ill. azzal egyenértékű készítmény.

Figyelmeztetések
Nyálkatartalma miatt módosíthatja más gyógyszerek felszívódását.

Játsszunk!

A történet főszereplőjének, Skye-nak van egy ikertestvére, Summer, akit a világon mindenkinél
jobban szeret. Ám bármennyire is különleges a kettejük közti viszony, hősnőnk bizony sokszor úgy érzi, testvére árnyékában él. 

Így hát mostani játékunk nem is szólhatna másokról, mint az ikrekről. Olyan hírességeket keresünk, akikből - legalább - kettő van, és akár egyikük, akár mindketten közéleti személyiségek. 

Nektek nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon található képek alapján kitalálni, melyik testvérpárra gondoltunk, és mindkettejük nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha mind a hét állomást teljesítettétek, esélyetek nyílik megnyerni, a Kolibri kiadó által felajánlott 3 nyereménypéldány egyikét!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A blogturné állomásai


07/13 Dreamworld
07/17 MFKata gondolatai
07/23 CBooks

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum