MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. december 14., hétfő

A Maxim Kiadó jóvoltából tovább követhetjük Ruby és a többiek kalandjait a Sötét elmék folytatásában, a Sötét játszmákban. Merre tovább a képességekkel?
Erre keresi a választ a Blogturné Klub hat bloggere dec. 11-e és 21-e között. 
Ha pedig ügyesen kalandoztok a szereplőkkel, a könyv három példányának egyike is a Tiétek lehet!



Kiadói sorozat: Dream válogatás

SorozatSötét elmék #2


Oldalak száma: 478

ISBN: 9789632615509

Fordító: Bozai Ágota

Várható megjelenés: 
2015. december 15.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Ruby sosem akarta birtokolni azon képességeit, amelyek majdnem az életébe kerültek. Most azonban meg kell szoknia őket. A többiek a Gyerekek Ligájában csak „Vezérnek" hívják Rubyt, pedig ő pontosan tudja, hogy micsoda: egy szörnyeteg. Amikor Rubyra bíznak egy érzékeny titkot, bele kell vágnia élete legveszélyesebb küldetésébe: el kell hagynia a Gyerekek Ligáját. Kegyetlen információk keringenek arról a veszélyes betegségről, ami a fertőzött amerikai kisgyerekek nagy részét megölte, a többieket pedig kirekesztett lényekké változtatta, és úgy tűnik, ezen információk kiirthatatlanok. Az igazság azonban egyetlenegy helyen lelhető fel: Liam Stewartnál. Ahogyan Ruby átutazik az országon, kutatva Liam és a katasztrófa után, ami tönkretette az életét és egész Amerikát, szíve és esze két irányba húzza – szíve a régi barátok és a család felé, esze pedig a Liga felé, aminek ígéretet tett. Egy biztos: Ruby mindent meg fog tenni azért, hogy megvédje szeretteit. De mi van akkor, ha a háború megnyerése önmaga elvesztését jelenti?

Véleményem

A Sötét elmék című könyv nagy hatással volt rám. Nem szoktam ilyen sötétebb hangvételű könyveket olvasni, de ez a világ és a szereplők tényleg magával ragadóak. Nem túl kellemes függővéggel zárult az előző rész, így nagy kíváncsisággal estem neki az új résznek.

Történetünk kb fél évvel az előző rész után kezdődik és rögtön a sűrűjébe csapunk bele. Egy kimenekítő akció kellős közepébe. Csakhogy tudjuk mi vár ránk a könyv során! 

Ráadásul elég megdöbbentő volt Ruby változása. Annyira, hogy én hirtelen azt sem tudtam, hogy kiről olvasok. Ruby már nem az a félén, riadt kislány, aki nem meri használni az erejét, aki retteg attól, hogy bárkihez hozzáérjen. Nem ez a lány egy igazi kemény csaj lett, aki nem ijed meg semmitől. A Gyermek Ligában eltöltött idő igazán a hasznára vált és az edzések is megtették a hatásukat. Tud bánni a fegyverekkel, éles akció közben sem veszti el a fejét és ami tényleg szembetűnő, hogy használja a képességét, mi több célirányosan és meglepő előnyt is kovácsol belőle. És ez csak a kezdet… 
Vannak rémálmok. És a rémálmok után is vannak rémálmok.
Ez a rész hangulatában is teljesen más, mint az elődje. Említettem, hogy az előző részt olyan nyomasztónak éreztem, kilátástalannak, addig a mostaniban az ember idegei a pattanásig feszülnek az izgalomtól. Nem is emlékeszem, hogy valaha is olvastam volna ennyire pörgős könyvet. A szereplők ez egyik színhelyről a másikba sodródnak és egy pillanatnyi nyugvás nincs. Egy éjszaka nincs, hogy nyugodtan lehunynák a szemüket, az adrenalin-szintem végig az egekben volt. Szinte lapról lapra válik számunkra is világossá, hogy az minden mögött valami sokkal nagyobb dolog rejtőzik. Aztán amikor azt hiszed, hogy minden a helyére kattan és érted az egészet, no akkor következik egy nem várt fordulat, vagy bukkan fel egy szereplő, akire nem is gondoltál. Egy pillanatra sem lankadhat az ember figyelme. Mindezt úgy, hogy egy cseppet sem érzem megterhelőnek, inkább lenyűgözőnek. 

Menekülések, harcok, kutatások, betegségek, verekedések, túszejtő akciók, robbantások minden, amit el tudtok képzelni. A végén már abban sem bíztam, ha valaki kérdezett valamit. Szinte minden sarokra jutott egy áruló, egy beépített ügynök vagy éppen egy „eltérített” elme.

Van egy enyhe déja vu-m, hogy a Gyermek Liga teljesen olyan, mint a Bátrak csoportja és Gray elnök pedig ugyanolyan gonosz és ádáz, mint Snow elnök.  De mégis a gyerekek képességei visznek annyi új színt és lehetőséget a történetbe, hogy elhalványítsa ezt az érzést.
Talán őket is helyrehozhatom. Halk volt ez a hang, de megjelent a tudatomban és folyamatosan nyaggatott.
Alig várom, hogy a folytatást olvassam és végre fény derüljön arra, hogy milyen meglepetéseket tartogat az írónő. Mert szinte biztos vagyok benne, hogy akad még ott turpisság számunkra. 
Bár a romantikus énem kicsit sajnálkozik, hogy ebben kötetben kevesebbre sikeredett az érzelmes rész, a szerelmi szál, de az eszem azt súgja, hogy nincs helye ennyi akció közepette a nagy szerelmi jeleneteknek, hisz teljesen már foglalkoztatja a szereplőinket. 
Az élet így vagy úgy, de mindig csalódást okoz az embernek. Eltervezel valamit és az élet egy másik irányba tol. Megszeretsz másokat és bármennyire küzdesz, hogy megtartsd őket, az élet elsodorja őket tőled. Próbálkozol valamivel és nem éred el a célt. Nem kell értelmet találni az életben; nem kell azzal próbálkozni, hogy bármit is megváltoztass benne. Csak el kell fogadnod, hogy vannak dolgok, amikre nincs befolyásod és próbálj meg vigyázni magadra. Ez a te dolgod.
Tényleg ritkán olvasok hasonló könyveket, de azt hiszem, hogy aki szereti a keményebb hangvételű könyveket, a disztópiát, azoknak bátran ajánlom a könyvet és a sorozatot is.

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!!!

Kedvenc főszereplőink visszatérnek!
Ezúttal a játék nagy egyszerű lesz: arra vagyunk kíváncsiak, mennyire emlékeztek, mit is mondtak a szereplők az első részben. Minden állomáson találtok egy idézetet valamelyik szereplőtől. A feladatotok csupán annyi, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, kitől is származik az idézet. Ha ügyesek vagytok, tiétek lehet a könyv három példányának egyike!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
– Amit én csinálok, az legalább művészet.

A blogturné

12.11. - CBooks
12.13. - Könyvszeretet
12.15. - MFKata Gondolatai
12.17. - Letehetetlen
12.19. - Deszy Könyvajánlója
12.21. - Always Love a Wild Book

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum