MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. március 7., hétfő

Az Atheneaum Kiadó jelenteti meg Jodi Picoult első young adult regényét Sorok között címmel, melyet a lányával, Samantha Van Leer-el közösen írtak. A történetben szereplő 15 éves Delila különösen vonzódik egy tündérmeséhez, amit ezerszer is elolvasott már, mégis újra és újra felnyitja a könyvet. A mesében szereplő herceg akár álmai pasija is lehetne… És ha ez nem is olyan eszement ötlet? Tartsatok velünk a Sorok között blogturnéján, ismerjétek meg Oliver herceg világát! A kiadó jóvoltából egy szerencsés játékos megnyerheti a könyvet a nyereményjátékunkon!



Kiadói sorozat: -

Sorozat: Sorok között #1


Oldalak száma: 368

Fordító: Babits Péter

ISBN: 9789632935218

Várható megjelenés: 
2016. március 8.

Eredeti ár: 4 490,-Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads  Athenaeum  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!
Mi van, ha mégsem élnek boldogan, amíg meg nem halnak?
Az igazi tündérmesék nem a nyúlszívűeknek valók. Ezekben a gyerekeket boszorkányok falják fel és farkasok kergetik; a nők kómába esnek vagy éppen gonosz rokonaik áldozatául. Valahogy mégis minden fájdalom és szenvedés megéri, amikor a mese jóra fordul, és boldog vége lesz. Hirtelen nem számít, ha az ember négyest kapott a francia röpdogára, vagy ő az egyetlen lány a suliban, akinek nincs randija a bálra. A boldog vég jóvátesz mindent. De mi van, ha ez mégsem a vége?
Delila éppúgy gyűlöli a sulit, amennyire szereti a könyveket. Van is egy nagy kedvence, amivel képtelen betelni. Ha valaki - különösen a népszerű lányok közül - megtudná, hányszor olvasta el újra és újra a könyvtár poros mélyéről előásott tündérmesét, a poklok legmélyebb bugyrába száműznék... örökre.
Delila számára ez a mese mégis több papírra vetett szavaknál. Persze ebben is van egy jóvágású (oké, dögös) királyfi, fényűző palota és elvetemült gonosztevő, mégis olyan, mintha valami mélyebb jelentése lenne. Delila egy napon azt is megtudja, mi ez. Mint kiderül, a nem is olyan szőke herceg nemcsak valóságos, de nagyon szemrevalónak találja tizenöt éves olvasóját. Csak hát... egy világ választja el őket egymástól. Így aligha működhet...
A New York Times sikerszerzője, Jodi Picoult ezúttal a lányával, Samantha van Leerrel közösen írt klasszikus tündérmesét - egyedülállóan modern hangnemben. Az olvasót rövid úton elvarázsolja egy olyan kamaszlány története, aki kész átkelni valóság és fantázia határán, hogy a legnagyobb veszedelmek árán is ráleljen a boldogságra.

Véleményem

Egy kedves ismerősöm ajánlotta nekem Jodi Picoult A nővérem húga című könyvét és az írónő munkásságát azóta is figyelemmel kísérem, de bevallom még egy művét sem olvastam. 
Aztán jött az infó, hogy az írónőtől nem megszokott, Young Adult könyv jelenik meg és nem is akármilyen módon. Gyönyörű illusztrációkkal ellátott mese… elhangzottak a varázsszavak, és úgy döntöttem, hogy megtöröm a jeget és olvasok az írónőtől.

Nem tudok mással nyitni, mint a könyv küllemével. Ritka, hogy nem a borító az, ami első látásra elvarázsol (sőt ez a borító nekem nem is tetszik annyira), ellenben ami a könyv belsejében van, az szemet kápráztató. Yvonne Gilbert illusztrációi mellet, gyönyörű iniciálékat találunk, mint egy régi mesekönyvben. Szinte megborzong az ember ettől a szépségtől, a különböző nézőpontokat megkülönböztető színekről nem is beszélve. Bravúrós megoldás. 

És ha már a nézőpontokról beszélünk:
Egy lila borítós Sorok között című könyv történetét ismerjük meg fekete betűkkel szedve. Oliver herceg sellőkkel, sárkányokkal kalózokkal küzd meg az elrabolt királylányért, hogy aztán egy igazi boldogan éltek, amíg meg nem haltak befejezést kapjunk.

Oliver igazi érzéseit mégis a kék betűkkel nyomtatott részben ismerhetjük meg, pontosabban a vágyát, hogy elkerüljön Más-világba. A szemszögén keresztül elképzelhetjük, hogy tényleg milyen is lehet a történetek szereplőinek élete, amikor is nem olvassuk a könyvet! Hányszor gondoltunk már arra, hogy vajon mi történik a könyv szereplőivel, amikor nem olvassuk őket? Vajon önálló életre kelnek? Itt pontosan ez történik. Esküszöm az ötletért külön csillag jár! 
Logikus: ha nekem van egy másik életem a mesén túl, akkor kell lennie az Olvasóknak is, akiknek az arca felettünk lebeg. Csakhogy ők nem a könyv foglyai – de akkor hol vannak igazából? S mit csinálnak, miután becsukják a könyvet?
Aztán pedig ott van a Más-világ, azaz a való világ, melyet Delila élete testesít meg a zöld betűkön keresztül. Egy olyan lány, aki akkor érzi magát igazán elemében, ha a kedvenc könyvének lapjait bújhatja és minden vágya, hogy elmeneküljön a való világ elől.
Inkább teszek úgy, mintha egy másik világban élnék – s valahányszor kinyitok egy könyvet, pontosan ez történik.
Azt hiszem az első igazi kihívás- konfliktus ez a könyvben, hisz Oliver arra vágyik, ami Delila-nak van meg, míg Delila meg arra vágyik, ami Olivernek adatott meg. Sokszor fordul elő velünk is az életben, hogy valami olyanra vágyunk, amit soha nem kaphatunk meg, holott az orrunk előtt lévő dolog is ugyanennyire nagyszerű. Gondoljunk csak bele, hogy pl. akinek göndör haja van, az mindig egyenesre vágyik és fordítva. 
...néha az a boldogság kulcsa, hogy beérjük kevesebbel is. (...)Akkor sosem leszünk csalódottak.
Szóval az első igazi akadály szerintem az volt, hogy ők ketten közös nevezőre jussanak, hogy mi az a kompromisszum, ami mindkettejük számára eredményt hoz.

És amikor ez megvan, akkor pedig a megvalósítás, ami nekem a legnagyobb fejtörést okozta, hogy vajon ebből hogyan vágják ki magukat az írónők és megint csak azt kell mondjam, hogy plusz csillag jár az ötletért és a kivitelezésért is.
Tényleg szuperlativuszokban tudok beszélni a könyvről. Magával ragad és sodor az utolsó oldalig, ahol tágra nyílt szemekkel nézel körbe, hogy anya és lánya megcsinálták. A három nézőpont sikeresen összefonódik, mégis minden vágyad, hogy továbbolvashasd a történetet. Mert ennek így nem lehet vé e és nincs is, mert külföldön már megjelent a könyv folytatása Off the Page címmel és amit nagyon remélek, hogy hamarosan itthon is olvashatok.




Rendeld meg a puhaborítós könyvet az ikonra kattintva>>  Rendeld meg!

Játsszunk!



A játékunkhoz Yvonne Gilbert illusztrációit hívtuk segítségül, aki a Sorok között gyönyörű rajzait is
készítette. Minden állomáson egy-egy híres mesét kell felismernetek és beírnotok a címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
a Rafflecopter giveaway


Blogturné


03.03 CBooks
03.07 MFKata gondolatai
03.09 Dreamworld


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum