MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. április 27., szerda

A 2016 májusában elhozza nekünk a Maxim Kiadó Amy Ewing debütáló könyvét az Ékkövet, mely egy újabb izgalmas disztópikus világba repít minket.
2016. április 16 és 26 között a Blogturné Klub segítségével megismerkedhettek Violet történetével, a bejegyzésekben sok érdekességet találtok még, illetve a nyereményjáték keretein belül 3 szerencsés meg is nyerheti a könyvet.



SzerzőAmy Ewing

Kiadói sorozat: Dream válogatás

SorozatAz ékkő #1


Oldalak száma: 368

ISBN: 9789632616292

Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Várható megjelenés: 2016. május 10.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★✮

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Az Ékkő egyenlő a gazdagsággal, a szépséggel és a hatalommal. De vannak lányok, akik számára nem jelent mást, csak a szolgaságot.
Violet a Lápon született és nevelkedett, és genetikai adottságai képessé teszik rá, hogy ő hordja ki az Ékkő egyik előkelőségének gyermekét. A Tó Hercegnője egy aukción vette meg Violetet, aki hamar megtanulja az Ékkő csillogó felszíne alatt rejtőző brutális igazságot. El kell fogadnia a csúf valóságot, és meg kell próbálnia életben maradni.

Véleményem

Amy Ewing könyvének gyönyörű borítójára lettem figyelmes. Az idejét sem tudom, hogy mióta vagyok szerelemes az ezüst színű ruhás csodába, de nagy örömmel vettem, hogy végre el is olvashatom. Bár keserű pirula volt, hogy végül másik borítóval jelenik meg, de utólag azt mondom, hogy lehet nem is baj.

Talán pont azért, mert a ruhából kiindulva jómagam is a Párválasztó c. könyvhöz hasonló történetet vártam, vagyis egy hasonló disztópiát, ahol a lányok nagy báli ruhában teszik a szépet, hogy elnyerjék az uralkodó figyelmét. 

Kellemes csalódás volt, hogy a könyvben csak apró momentum közös, mégpedig a báli ruhák és a külsőség. A főhősnőnket Violetet egy aukción „kiválasztja” a Tó hercegnője, de nem párkeresés céljából, hanem azért, hogy a lány, mint a Hercegnő helyettese megszülje az ő gyermekét. És így a többi ház uralkodónője is és grófnője.

Bizony, nemcsak leírni bizarr, olvasva is ugyanilyen volt és ez még csak a kezdet. 
A társadalmi helyzetről már a fenti aukció is sokat elárul, de sajnos a világ felépítésről kevesebbet tudunk meg. Az biztos, hogy történetünk egy szigeten játszódik, ahol az uralkodói házak és a nemesek valamilyen okból helyettesekre vagyis a szegény sorból származó lányokra bízzák az utódlást. 

Ehhez jön még hozzá az apró csavar, hogy ezek a lányok mindegyikének van valamilyen szinten varázsereje, mely képessé teszi őket mondjuk a tárgyak átváltoztatására vagy növesztésére. Először furcsálltam ezt a dolgot, mert nem igazán illik egy lapra a tudomány és a mágia, de később a kettő valami olyan megdöbbentő fordulatot produkál, hogy leesett az állam.
Hihetetlen, hogy az emberek mennyire messzire képesek elmenni azért, hogy hatalomhoz jussanak. 

Rendkívül érdekes, mert ebben a világban a nők vannak a hatalmon. És köztudott, hogy a nők sokkal kegyetlenebbek tudnak lenni és ez most is meglátszik.  Gátlástalanul és érzelemmentesen képesek átgázolni mindenen és mindenkin, hogy elérjék a céljukat. Kezdve a béranyaságon át a pórázon vezetett helyettesekig és ez még csak a kezdet.

A könyv első felében nincs túl nagy szerepe a szerelemnek, de nem is éreztem hiányát. Először azt hittem, hogy a Hercegnő fiára kell odafigyelnem, de sajnos nem több annál, aminek először látszik, egy elkényeztetett ficsúr. 
Mondjuk amikor Ash felbukkant, akkor már tudtam, hogy ő lesz az, aki változást hozhat Violet életébe és milyen jól gondoltam. Kettejükkel kapcsolatban érzem, hogy még sok érdekességgel számolhatunk.  

Erősen függővéges és sok kérdőjeles a sztori vége. Az utolsó mondattól szó szerint hanyatt vágtam magam és nagyon bízom a kiadóban, hogy esetleg év végén olvashatjuk a folytatást.
Mégis úgy érzem, hogy jó kis sorozatindító kötettel állunk szemben. Rendkívül jó alapötlettel megáldott disztópia, mely tényleg azonnal magával ragad és nem ereszt a végéig. Konkrétan nem tudok másik hasonló könyvet felhozni példának, ezért a disztópia rajongóknak ajánlanám, akik nem rettenek el a különleges szituációktól, ellenben a romantikus részek ellen sincs kifogásuk.

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Borító-mánia

Az első rész külföldi borítói

A "teljes" sorozat két stílusban



Játsszunk!!!

A mostani játékunkban az elit házak asszonyainak nevét keressük, akik megveszik a helyettes lányokat, hogy azok gyereket szüljenek nekik. Segítségül megadtunk egy képet és a bejegyzés szövegében kiemelt betűkkel is találtok.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A blogturné


Április 16 - Dreamworld
Április 18 - CBooks
Április 21 - Media Addict
Április 22 - Deszy könyvajánlója
Április 26 - Kelly Lupi olvas
Április 27 - MFKata gondolatai

2 megjegyzés:

  1. Nekem is nagyon tetszett a könyv.A te írásod alapján olvastam el.Én találtam egy angol nyelvű oldalt ahol 4 könyv( tudom h az már nem trilógia) szól erről a történetről.Előfordulhat hogy,így négy kötetben olvashatjuk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Először is bearanyoztad a napom, hogy sikerült másnak is örömet okoznom, hogy az ajánlásom alapján olvasta a könyvet.
      Most megnéztem a Goodreads-en és még mindig 3 könyvről van szó, viszont valóban vannak kiegészítő kötetek. Szám szerint 4 ( #0.1 #0.2 #1.25 #1.5)
      Ezek magyar megjelenéséről még nem hallottam, de figyeld a FB oldalam, ott mindig közzéteszem a friss infókat a megjelenésekről :)

      Törlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum