MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. április 25., hétfő

A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Anna Banks Neptun című regénye, a Szirénia öröksége-trilógia befejező kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere bemutatja Emma és Galén utolsó, sorsdöntő kalandját, melyben szirének és félvérek csapnak össze, miközben a fiatalok kapcsolata is megkérdőjeleződik.

2016. április 21-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!



SzerzőAnna Banks

Kiadói sorozat: Dream válogatás



Oldalak száma: 354

ISBN: 9789632617282

Fordító: Komáromy Rudolf

Várható megjelenés: 
2016. április 21.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★✮

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

A félvér Emma és szirén szerelme, Galén túlélték a két tengeri királyság között dúló harcokat, és úgy tűnik, sikerült kibékíteni a tritonokat a Poszeidón-házzal. Egyetlen vágyuk, hogy a problémáktól távol együtt élhessenek. Így Emma nagyapja, a poszeidón király tanácsára Neptunba látogatnak. A város otthont ad mind a sziréneknek, mind a félvéreknek. Azonban sem Emma, sem Galén nem számított arra, hogy nekik kell békét teremteni az óceáni, a földlakó és az édesvízi szirének között. Arra sem készültek fel, hogy találkoznak a jóképű félvérrel, Reeddel, aki nem igazán palástolja érzéseit Emma iránt. A feszültség egyre nő a szerelmesek között, és Galén távollétében úgy tűnik, Emma enged Reed csábításának…
De ami mégis a legnagyobb fenyegetést jelenti, hogy Emma és Galén belecsöppennek egy hatalmi harc kellős közepébe, amivel nemcsak kapcsolatuk, hanem óceáni királyságaik is veszélybe kerülnek.

Véleményem

A Szirénia örökségének előzményeiről a véleményemet a linkre kattintva elolvashatjátok. 
Ha ezeket elolvassátok, akkor látszik, hogy az első kedvencem volt, míg a másodikban már találtam egy hajszálnyi kivetnivalót, de a zárókötet még mindig a várólistám legelejére került.

A nagy várakozás ellenére vagy következtében, most egy picit csalódottnak érzem magam.

Először is a szerelmi háromszög kicsit későn érkezett a történetbe. Galén és Emma kapcsolata szerintem már eljutott arra a szintre, ahol egy kisebb vagy nagyobb összezördülés sem okoz akkora galibát, amelybe egy harmadik fél beleszólhat. Attól függetlenül sem, ha ez a harmadik éppen Reed, aki tényleg az első pillanattól kezdve szimpatikus és humoros volt, egy üde színfolt ebben a világban.

Az Emma és Galén közötti összezördülésre vagy inkább a kettejük közötti kétségre még annyiban visszatérnék, hogy engem meglepett az, hogy Emma majdnem két nap után kapcsolt, hogy Galén nem jelentkezik. Attól függetlenül, hogy az ember mennyire haragszik a másikra, azért két nap hosszú idő és az aggodalom csak felülkerekedik a sértettségen nem? Bár tény, hogy Galén nem ember és nem olyan könnyű vele elbánni 😉

Persze a szirének világa sosem unalmas és most is kapunk bőven mitológiai utalásokat és újabb érdekességet, illetve a megszokott izgalmas, akciódús jelenetek sem maradnak ki. A világfelépítés pedig a három rész alatt egyszer sem okozott csalódást, szóval állítom, hogy ez a legjobb sellős sztori, amit valaha olvastam. Illetve az írónő stílusa is a megszokott könnyedséggel repít minket át a lapokon, én is csak a könyv felénél pillantottam fel először. 

A végével is akadt egy kis problémám, ez is oka a csillaglevonásnak, még pedig a sok nyitva hagyott kérdés. Szeretek nyugodtan aludni és tudni, hogy a gonoszok elnyerik a méltó büntetésüket, de ezt a szálat nem éreztem úgy, hogy elvarrta volna az írónő. 

Az epilógus viszont egy igazi szívmelengető happyend, amilyenre minden romantikus könyv végén vár az olvasó. Bár az utolsó mondatokba vitt egy csavart az írónő és én még nem jöttem rá, hogy van erre egy egyszerű magyarázat vagy az írónő direkt hagyott egy nyitott kérdését, hogy az olvasó bátran álmodja tovább a történetet a saját szíve szerint az ábrándos tengerparti/Balaton parti estéken. Vagy esetleg ez a búcsú sem olyan végleges? 

Egy szónak is száz a vége, egy sorozattól búcsúzni mindig keserédes. Hiányozni fog a szirének világa, a szenvedélyességük és temperamentumuk és minden apró malőrök ellenére is a kedvenc sellős sorozatom lesz. És ha esetleg az írónő egy másik sorozata (pl a Nemesis) érkezne magyarul, akkor azt szívesen olvasnám!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!!!

Mostani játékunk során nem lesz nehéz dolgotok, ha olvastátok a korábbi köteteket. 
A sorozattal kapcsolatos helyszínek, tárgyak, és szereplők neveinek betűit összekevertük, nektek pedig helyes sorrendbe kell raknotok, majd a megfejtést beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha ezt mindegyik állomáson megtettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három Neptun példány egyikét.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

CATINIT
04/21 CBooks
04/22 Kelly & Lupi olvas
04/23 Deszy könyvajánlója
04/24 Dreamworld
04/25 MFKata gondolatai

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum