MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. június 29., szerda


A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Chanda Hahn Tündérkönyv című regénye, a Balszerencsés tündérmesék sorozat harmadik része. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere ismételten elmerül a Grimm-mesék veszélyes világában, hogy aztán szerencsét próbáljon egy ismeretlen világban Mina oldalán. 
2016. június 27-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


SzerzőChanda Hahn

Kiadói sorozat: Dream válogatás


Oldalak száma: 312

ISBN: 9789632617404

Fordító: Stier Ágnes

Várható megjelenés:  2016. július

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Rendeld meg!

A 16 éves Mina Grime rendületlenül küzd a családját sújtó átok ellen, és próbál pontot tenni a kalandos mesék végére, de úgy tűnik, belefáradt. Úgy dönt, megpróbálja figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, amiket a Történet kitalál számára. Ám egy hirtelen tragédia mindent megváltoztat. Mina rájön, hogy nem kerülheti el sorsát.
Épp próbál talpra állni, és szembeszállni végzetével, mikor váratlanul felbukkan egy titokzatos alak, aki megzsarolja Minát. Így a lánynak nincs más választása, mint az, hogy minden veszélyt vállalva engedelmeskedik. A helyzetét csak nehezíti, hogy le kell győznie Brody iránt táplált szerelmét.
Eközben Jared, Mina tündér segítője mindent megtesz, hogy megóvja a lányt. De ő sem képes minden pillanatban mellette lenni. Így amikor valami igazán értékes dolgot ellopnak Minától, magának kell küzdenie a mesebeli gonoszok legerősebbjeivel. És eközben olyan döntéseket kell meghoznia, amik a szerelmét és az életét is veszélybe sodorhatják.

Véleményem

Ha olvastátok a Balszerencsés tündérmesék című sorozat előzményeit, akkor már ti is tudjátok, hogy minden kötet egy-egy mesén alapul, melyet a főszerelő, Mina újraél, az életet kockáztatva.
Grimoire

A két előzmény borítója alapján könnyen ki lehetett találni, hogy az adott részben melyik mese lesz az irányadó, most egy kicsit bajban voltam. Először azt hittem, hogy azért mert a borító nem utal a mesére, de így a könyv olvasása után rá kellett döbbenjek, hogy a gond az én készülékemben van.

Először is rossz mesére tippeltem. Mináék egy nagy elhagyatott kastélyba költöznek, ahol egy ismeretlen árny tűnik fel itt-ott, valamint van egy letakart festmény, amit nem lehet megnézni… mondjátok, hogy nemcsak nektek jut eszetekbe rögtön a Szépség és a Szörnyeteg! A kedvenc mesém és rögtön elkezdtem teóriákat gyártani. Még az is lehet, hogy a folytatásban kapok is egy kis falatot belőlük, de most mégis egy olyan mesehős kapja most a főszerepet, akinek még konkrét magyar neve sincs és saját története sem igazán, de erről bővebben lejjebb. Rumpelstiltskin, vagyis inkább Templestiltskin az, aki most veszélyes küldetésbe csábítja Minát és arra kéri őt, hogy lopja el a Grimoire ikertestvérét.

Bizony, ebben a kötetben sok igazán érdekes dologra derül fény a tündérekről, a világukról és az ellenállásról, azaz a Grimmek segítőiről. Egy kicsit több betekintést engedett az írónő a Tündérvilágba, mi több el is látogatunk oda. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nekem ezért ez a rész tetszik a legjobban a három közül. 

Egy ilyen szépség is
szerepet kap a könyvben
Ami még mindig nem az igazi, az a szerelmi szál. Attól függetlenül, hogy most több a fantasy elem, talán kicsit kevesebb az áradozás Brodyról, de még mindig nem tudom hova tenni ezt a rózsaszín ködöt. Mintha csak megszokásból vonzódna hozzá.. Egy-két résszel ezelőtt még nem voltam biztos abban, hogy melyik fiú pártjára álljak, de most már egyre jobban érzem, hogy Jared lesz a nyerő.

Mesefeldolgozás lévén azt gondolhatod, hogy ismered a csavart és így sajnos a végét is. Tévedés a köbön. Rendkívül izgalmas és fordulatokban gazdag zárófejezetet kapunk, hatalmas csavarral a végén. Kapunk egy új szereplőt, akit azonnal a szívembe zártam és akkor elveszítünk egy szívemnek nagyon kedves másikat. Mondjuk a Történet s totálisan kiszámíthatlan, szóval még akármi is lehet, de az biztos, hogy a három rész közül nekem ez tetszett eddig a legjobban és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásokra.

- Őrülten ostoba vagy őrülten bátor vagy- ismételte a fiúnak a saját szavait.
- Így is, úgy is őrült vagyok - ...
- Nos, az őrület szereti a társaságot. Szóval készen állsz a veszélyes küldetésre, amibe valószínűleg mindketten belehalunk?


Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!

Újramesélt történetek - Rumpelstiltskin

Rumpelstilskin neve nekem csak a Once Upon a Time-ból volt ismerős. Mondjuk a szinkronizált Zörgőfürge sem mondott sokat, de mégsem volt ismeretlen maga a karakter. Most, hogy a könyvben is olvastam róla úgy éreztem, hogy biztos kimaradt valamilyen könyv az életemből, de rá kellett jönnöm, hogy bizony ő az a szereplő, akit sok néven ismerünk, de még saját történetet sosem kapott. Például Csila-csali Csalamádé, Riki-Roki Rokka Pál, Frincifranci, Világcsúfja, Tűzmanó, Koppciherci, Pancimanó vagy Hátszűnyű Kapanyányimonyók  néven már többünknek is ismerős lehet. Sőt még egy 1995-ös horrorfilm Démonpofának említi. 

Játsszunk!!!

Mostani játékunk során a Tündérvilágba kalauzolunk el benneteket, megmutatjuk, milyen csodálatos vagy éppen félelmetes lények lakják. Ám odaát minden kicsit másként működik, ezalól pedig kaladtúránk sem kivétel. Nektek magatoknak kell meglelnetek a rejtőzködő teremtményeket!
A feladatotok egyszerű: rakjátok ki a puzzle-t, és a képen látható lény vagy lények nevét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. (Nem árt valóban kirakni, ugyanis csalóka lehet a kép - ezért akad, ahol elrejtve megtaláljátok a keresett elnevezést!)
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk

A puzzle ide kattintva érhető el >>>



A blogturné

06/29 MFKata gondolatai
07/01 Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum