MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. november 24., csütörtök


Sarah J. Maasról már az Üvegtrón sorozatánál kiderült, hogy hatalmas mesemondó, aki szereti a megszokott történeteket újraírni. Az ACoTar külföldön már meghódította az írónő rajongóit, így most itt az idő, hogy nálunk is megismerjétek Feyre, Tamlin, Rhys, Lucien és a többiek történetét, a Szépség és a Szörnyeteg egy új feldolgozásában. 
Tartsatok velünk, mert az értékelések mellett érdekességeket tudhattok meg a regényről, illetve egy kilenc állomásos “próbán” bizonyíthatjátok a rátermettségeteket, a három legügyesebb és legszerencsésebb pedig a könyv egy-egy példányával lehet gazdagabb!


Szerző: Sarah J. Maas

Kiadói sorozat: Zafír Pöttyös

SorozatACoTaR #1

Besorolásfantasy, mágiaromantikus, tündérYA

Oldalak száma: 512

ISBN: 9789633996751

Fordító: Hetesy Szilvia

Megjelenés: 2016. november 29.

Eredeti ár: 3 499,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

“Amikor a tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, nyomban egy másik szörnyeteg bukkan fel, hogy jóvátételt követeljen tőle. Magával hurcolja a lányt egy baljós és mágikus vidékre, amit ő csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden hazugságot és figyelmeztetést, amit korábban a tündérek veszedelmes világáról hallott. Azonban a birodalom felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és a lánynak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.
Kristen Cashore és George R. R. Martin rajongók imádni fogják.
Szexi, akciódús új sorozat – lehetetlen letenni..”

Véleményem


Sarah J. Maas már nagyszerűen debütált a magyar olvasók körében az Üvegtrón című sorozatával. A sorozat nekem is nagy kedvencem (bővebben itt>>) ezért nem is volt kérdés, hogy a másik sorozatát is szeretném olvasni.



Arról nem is beszélve, hogy ez a könyv egy újabb Szépség és a Szörnyeteg sztori és még a bloggerek is csupa jót meséltek róla.

Azt hiszem ezért is éreztem magam rosszul, hogy miután nagy örömmel belevetettem magam a könyvbe, kicsit megakadtam. Pörgős és izgalmas cselekményt vártam, de az első fejezetek egyáltalán nem ilyenek. Először is nehezen találtam meg a Sz&Sz szálat, utána pedig nem győztem álmélkodni, hogy mennyire jól ki van ez találva. Persze ehhez az is kellett, hogy előtte részletesen és átfogóna megismerjük a tündérek világát és politikáját.

Főhősnőnk Freye sem olyan tipikus badass karakter, mint az írónő előző sorozatában megismert Celaena. Legalábbis az elején nem, hisz akkor teljesen alárendeli magát a családjának, szinte ész nélkül. Viszont a tündérvilágba egy igazi kemény csaj válik belőle, előnyére. Tegyük hozzá, hogy a változásához azért szükség volt egy-két jópasira is.

Abban a „szerencsétlen” helyzetben olvastam a könyvet, hogy tudtam, hogy érkezik majd egy Rhys nevű „szépfiú”, aki megdobogtathatja a szívemet. Ezért az elején nem akartam megkedvelni Tamlint, de egy idő után nem tudtam meghazudtolni magam, hisz ő tipikus Háremtag. Még akkor is, ha akadtak olyan lépései, amivel nem értettem mindig egyet.
Rhys persze tényleg kellemes meglepetés, ahogy a kis „rókaképű” Lucian is. Az tuti, hogy ezekre a tündérekre nagyon érdemes lesz odafigyelni!


Aki ismeri az írónő stílusát, annak nem okoz meglepetést, hogy mennyire könnyen olvasható, mégis részletgazdag a könyv. Az izgalmas, eseményekben gazdag részekről ne is beszéljünk, amikor azt kívánod, hogy tudnál gyorsabban olvasni, hogy megmenekül-e a főhős vagy sem. A labirintusos rész valami fenomenális lett!


Maga a történet nem zárul függővéggel, sőt lezárul ez a sztori. Mégis hatalmas örömmel vettem észre, hogy van még folytatás, sőt jelenleg 6 rész van fent a Goodreads-en, úgyhogy lesz időm jobban megismerni Rhyst is bizony még ő is lehet Háremtag xD

Olvasás közben sokszor villant be nekem Nalini Singh Angyali vadász sorozata. Egyáltalán szó sincs a történetek vagy karakterek közötti párhuzamról, hanem inkább az élményről. Hasonlóan izgalmas, fantáziadús történet csodálatos világfelépítéssel és bátran ajánlom a sorozat kedvelőinek ezt a könyvet is. llletve azoknak, akik szeretik a hasonló témájú könyveket.

Úgy érzem, hogy ez a könyv számomra nagyszerű bemutatkozó kötete a Zafír pöttyös kiadói sorozatnak. Fantasy rajongóknak kötelező, akik nem riadnak meg egy-két erotikusabb jelenettől, vagyis 17 éves kor felett ajánlanám.


Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!

Sarah J. Maas inspirációs képei



Játsszunk!

Feyrének a regényben különböző próbákat kell kiállnia, ezért úgy gondoltuk, hogy Nektek is ez lesz a dolgotok. Minden egyes blogon egy-egy feladatot/fejtörőt kaptok és a helyes válasz(oka)t kell beírnotok a rafflecopter megfelelő mezőjébe. Most mindenképpen érdemes tüzetesen végigolvasni az értékeléseket, mert jó pár kérdésre ott kaphattok válaszokat. És mi lesz a jutalmatok? Három ügyes játékos 1-1 könyvvel lesz gazdagabb!
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Ezúttal egy rejtvényt kell megfejtenetek és a sárgával jelölt rublikába kerülő szót kell beírnotok a rafflecopter megfelelő mezőjébe


November 20 - Kelly Lupi olvas
November 21 - Függővég
November 22 - Sorok között
November 23 - Insane Life
November 24 - MFKata gondolatai
November 25 - Deszy könyvajánlója
November 26 - Always Love a Wild Book
November 27 - CBooks
November 28 - Könyvvilág

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum