MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. április 22., szombat

Lassan minden a végéhez ér, és így van most Alexandra Bracken Sötét elmék sorozata is. A Könyvfesztiválra érkezik a trilógia zárókötete, a Sötét hajnal a Maxim Kiadó gondozásában, mi pedig természetesen nem hagyhatjuk ki a harmadik részt sem, ahogy a másik kettővel sem tettük. Április 14-től a Blogturné Klub négy tagja mesél a könyvről, mielőtt búcsút intünk neki. 
Ha ügyes vagy, Te is hazaviheted a könyv egy példányát!



Kiadói sorozat: Dream válogatás

SorozatSötét elmék #3

BesorolásdisztópiafantasyYoung Adult

Oldalak száma: 620

ISBN: 9789632617374

Fordító: Bozai Ágota

Várható megjelenés: 
2017. könyvfesztivál

Eredeti ár: 3 299,- Ft

MFKata: ★★★★✮

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Rendeld meg!

Ruby ​égető fájdalommal a szívében, megtörten indul el az északi gyülekezőhely felé azzal a pár társával, akik még túlélték a kormány Los Angeles-i támadását. Nincsenek egyedül, egy foglyot visznek magukkal: Clancy Gray az elnök fia, aki hasonló különleges tulajdonságokkal rendelkeznek, mint Ruby. Egyedül a lány képes arra, hogy kordában tartsa őt, azonban elég egyetlen pillanatnyi óvatlanság, és Clancy azonnal zűrzavart kelthet a többiek tudatában.
Egyetlen fegyverük egy ingatag titok: bizonyítékuk van arra, hogy a kormány tudja, mi indította el pusztító útjára a titokzatos betegséget, amely megtizedelte Amerika tizenéveseit, és ami miatt a túlélők különleges, ám veszélyes képességekre tettek szert, amelyek titokban tartása érdekében elzárták őket a világtól. A fellépő belső viszályok azonban azzal fenyegetnek, hogy megakadályozzák az egyetlen esélyt arra, hogy felszabadítsák a táborokat, ahol számos Pszí-képességű társuk szenved.
Mindeközben visszatér a csapathoz Liam, aki iránt Ruby érzelmei csak erősödtek. A lánynak meg kell küzdenie a fiú tudatába való behatolás fájdalmas utóhatásaival, azonban tudja, hogy meg kell erősödnie, így Liam bátyjához, Cole-hoz fordul segítségért. Megfelelő edzésre van szüksége, hogy képes legyen harcolni Gray elnök és kormánya ellen. Ám Cole-nak is megvannak a maga démonai, és egyetlen, végzetes hiba mindent elpusztíthat
.

Véleményem

Mostanában a könnyed és romantikus könyvek felé húz a szívem mégsem tudtam nemet mondani Alexandra Bracken Sötét elmék sorozatának befejező részére, hisz a sötét hangulata ellenére is a legjobb disztópia sorozatok közé sorolom. 
Az előző rész relative nem annyira régen jelent meg (másfél éve), mégis elég nagy vonalakban emlékeztem csak arra, hogy pontosan mi is történt. De foghatnám a koromra is, hisz már egy ideje a Szexi Harmincasok Klubját erősítem, de mégis nehezen tudtam felvenni a fonalat a történettel. 

Már az első oldalakon egy akció közepébe csöppenünk és hirtelen azt sem tudtam, hogy ki kicsoda és eltelt jó pár oldal, mire sikerült rendesen beazonosítanom mindenkit. Hiába vártam a szokásos kis visszatekintőt (puskát) az előzményekből, ez most elmaradt. 

Az írónő nagy hangsúlyt fektetett abba, hogy megismerjük bizonyos szereplők múltját és jobban belelássunk (szó szerint) a fejükbe és megértsük a tetteik okát. 

Gondolok például Clancyre, aki azért egy negatív karakter, de mégis megismerve a múltját egy kicsit más színben tűnteti fel a dolgokat. De ez vonatkozik Cole-ra is, akinek a gyerekkora szinten sok mindenre ad magyarázatot és így persze Liam viselkedésére úgyszintén. 

És ha már a fiúknál tartunk, akkor eljutunk a szerelmi háromszögünkhöz is, ami eddig nem kapott akkora szerepet, de most azért belekóstolhatunk. Bevallom, hogy én végig Liamnek szurkoltam, még mindig tartom magam ahhoz, hogy az első fiú az igazi. Arra viszont egy percig sem gondoltam, hogyan fogja az írónő rövidre zárni ezt furcsa kis háromszöget. A szívemet törte össze a kegyetlenségével. 

Viszont Zúért meg hatalmas piros pont jár, könnyekig meghatott vele. Az első kötettől kezdve ő volt a kis ékszerdoboz a Valóság-csapatban és könnyekig meghatott a története és a karakter-fejlődése. Ahogyan Ruby-é is. A három köteten keresztül látjuk, hogy miképpen válik esetlen tizenévesből igazi harcossá, aki nem fél szembe menni a világgal a szeretteiért és az álmaiért. 

Mindentől függetlenül a könyv végig feszültségben tartja az olvasót, felkészülés a végső harcra, a tervezés a legvégső támadásra. Az utolsó pillanatig azon kattogtam, hogyan lesz képes az írónő megoldani a pszi-képesség problémáját. Aztán a legvégén természetesen robban a bomba és az írónő sem riadt vissza semmilyen eszköztől, hogy fenomális lezárást kapjunk. Kiváló ötlet volt, hogy Rubyt visszavitte a kezdetekhez, hogy a végső lezárást ott kapja meg, ahol minden elkezdődött és így semmilyen elvaratlan szál nem maradt a végére. 

A sorozatindító kötet volt a három közül, ami leginkább megragadott, de az tagadhatatlan, hogy egészében nézve a sorozatot még mindig a legjobb YA disztópiák közé sorolom. Alig várom, hogy filmen is lássam majd a könyvsorozatot, ami az IMDB szerint jövőre várható a mozikban. 
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Booktrailer


Játsszunk!!!



Kedvenc főszereplőink visszatérnek!
Ezúttal a játék nagy egyszerű lesz: arra vagyunk kíváncsiak, mennyire emlékeztek, mit is mondtak a szereplők az első részben.
Minden állomáson találtok egy idézetet valamelyik szereplőtől. A feladatotok csupán annyi, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, kitől is származik az idézet.
Ha ügyesek vagytok, tiétek lehet a könyv három példányának egyike!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
“Maradhatsz vagy elmehetsz, de ne feledd: ha elfutsz, egyedül futsz. És hidd el, nagyon hosszú és nagyon magányos az út.”

A blogturné

04.14 Always Love a Wild Book
04.17 CBooks
04.21 Deszy könyvajánlója
04.22 MFKata gondolatai

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum