MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2012. július 14., szombat




A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl.
Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamájával és Tybalttal, a szellemek jelenlétét megérző macskával együtt. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket.
Így érkeznek meg egy kisvárosba, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…

Véleményem

A könyvet az Anna név vonzotta a látószögembe angolul. Aztán jól meg is lepődtem, hogy magyarul is megjelenik. Elolvasva a fülszöveget kicsit féltem, hogy túl horroros lesz. De egyre többet szemezgetve a borítóval úgy döntöttem, hogy megér egy esélyt. Aztán jöttek a kritikák és kénytelen voltam elolvasni. Amúgy is vágytam egy olyan könyvre, ami tereli a gondolataim ( I will always love you Manci Dédi)
És atyavilág... még a könyv olvasása közben rákerestem a következő részre...

Az elején a stílus (a szleng) egy kicsit furcsa volt. De hamar rákaptam és csak azt vettem észre, hogy ennek így kell lennie. Ezt nem is lehetett volna másképp megírni, mert ez adta az alapot.

Az első, amikor igazából elkezdtem parázni, az a mendemondák... ez annyira ismerős, annyira kézzelfoghatóvá tette számomra az egész történetet, hogy alig vártam, hogy hazaérjen a férjem, mert az egészt lakást díszkiválításba raktam volna... Eszembe jutottak a régi bulik, táborozások, amikor holdfényes éjszakán mi is ilyen történeteket meséltünk... és akkor most kiderül, hogy van alapja???

Aztán persze mi a megoldás? A szeánsz. Imádom. Mondtam már, hogy boszorkány vagyok? XD 
De tényleg! Minden ezoterikus, boszorkányos cuccra bukom és amikor erről olvasok, felforr a vérem. Bár a csirkeláb egy kicsit soknak tűnt, de mégis olyan jó volt főzetekről és pentagrammokról olvasni...

Tényleg hajaz az Odaátra, de ez nálam nem hátrány. Imádom az ilyen szellemes, boszorkányos és félelmet keltő könyveket, amiben van még egy kis romantika és humor is! Persze a könyv végéről sem hiányozhat a függővég... Keresve sem találtam volna jobb könyvet! Nálam 5 könyvecske és egy előjegyzés a következő részre!

És megemlíteném a piros betűket... hatalmas ötlet. Minden könyvespolcra való igazi kincs! 

 


1 megjegyzés:

  1. Szerintem ha az Odaát a kedvenced, akkor ez szinte kötelező :-D Nagyszerű könyv... még most is a hatása alatt vagyok :-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum