MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. október 14., hétfő


Sorozat: Tűzláng #1
Oldalak száma: ?
Borító: puhaborítású/ keményborítású
ISBN: 9789632454351/ 9789632455303
Fordító: Marczali Ferenc
Várható megjelenés: 2013. október 15.
Eredeti ár: 2 999,- Ft/ 3 999,-Ft
MFKata: ⋆⋆⋆
EGY FÉLTVE ŐRZÖTT TITOK. HALÁLOS ELLENSÉGEK. PUSZTULÁSRA ÍTÉLT SZERELEM. 
A drakik a sárkányok mai leszármazottai, akik képesek emberből sárkánnyá, és sárkányból emberré változni. A tűzokádás ritka képességével megáldott Jacinda még a drakik között is különlegesnek számít, mikor azonban lázadó természete miatt családja menekülni kényszerül az emberek világába, a lány nagyon nehezen tud beilleszkedni új közegébe. Közben egyre gyengül a benne élő draki szellem, és az egyetlen lény, aki képes életet lehelni Jacinda sárkány-énjébe nem más, mint a gyönyörű, rejtélyes Will. Csakhogy Will családja drakikra vadászik, ám Jacinda annak ellenére sem képes ellenállni a fiúnak, hogy tudja: nem csak saját életét, de a drakik legféltettebb titkát is kockára teszi. 
Mitikus erejű, magával ragadó történet egy lányról, aki szembeszállt az elvárásokkal, és akinek szerelme ősi tilalomfákat döntött le.

Véleményem

Ismét Lupi a főbűnös. Ő mesélt nekem a könyvről és amikor annyit mondott, hogy sárkányos alakváltós a könyv, mondtam nem kell több. Ennyi elég. Akarom. Aztán hosszú, hosszú várakozás következett. De megérkezett... Ráadásul gyönyörű borítót kapott, ami igaz, hogy eltér az eredetitől de mégis tükrözi a könyv minden fontos mozzanatát!

Viszont a hosszú várakozás már kétségeket ébresztett bennem. Vajon tényleg fog tetszeni? Lehet mégsem az én világom?
A válasz hamar érkezett. Az első 50 oldalt egy szuszra olvastam el és akkor sem önszántamból álltam fel mert már az első események az izgalmak sűrűjébe vezetnek.

Történetünk főhősnője Jacinda, egy draki (alakváltó sárkány), aki a barátnőjével, a tiltások ellenére sárkány alakban repülni indul. Persze összefutnak a vadászokkal, akik a sárkányokat az értékes részeikért keresik. Majdnem elkapják a lányt, de végül az egyik szexi vadászfiú menti meg a biztos haláltól.


Eleve az, hogy sárkányokról, ezekről a csodás mitikus lényekről olvas az ember már az egekbe szökik az adrenalin, de még ugye alakváltók is. De kik is ezek az alakváltó sárkányok, vagyis drakik? Akárcsak a farkasok, falkában élnek. Tipikus hierarchikus társadalomban, szigorú szabályokkal. Főhősnőnk a fenti cselekedetével ezeket a szabályokat szegi meg és ennek súlyos következményei lesznek. Bár fény nem derül rögtön, hogy mik is ezek, mert Jacinda édesanyja fogja a kiscsaládját és elmenekül. Az emberek közé, ami azt jelenti egy draki számára, hogy el kell rejteni sárkányi valóját. Sőt, el kell fojtani azt, mely a draki halálához vezet.

És ez még csak a könyv eleje ;-P A folytatás sem lanyhul, nekem nagyon tetszett. 
Jacinda személyisége sem a tipikus, mert igazán küzd azért, hogy az maradjon aki és igyekszik a saját útját járni. A problémák inkább ebből adódnak, mint a határozatlanságából. 
Will, nos az első körben azt mondanám, hogy bizony én neki szurkolok, de úgy gondolom, hogy inkább tartozkódom. Bár nagyon aranyos és az ember lányának a szíve megdobban egy ilyen fiú láttán, de ő mégiscsak ember... és ráadásul nem éppen a jó oldalhoz tartozik...

Az egyetlenegy fájdalmam, hogy Cassiant kevésbé ismerjük meg, így erőteljesebb a Will oldala a dolognak, de mégis úgy érzem, hogy kell adjak Cassiannak egy esélyt. Mégiscsak ő a falkavezér és az alakváltó sárkány. No és nem is akármilyen, hanem egy fekete… és nem tudom miért, de egy másik fekete hajú falkavezér jutott az eszembe, akiért a szívem megdobbant és az nem más, mint a Renier Laroche a Nightshade trilógia fekete farkasa. Tudom, hogy nem hasonlítgatunk könyveket és én igyekszem is ezt elkerülni, de a párhuzam számomra kivehető és ezekután nem lennék meglepődve, ha a következő könyvtől Team Willből hatalamas Team Cassian fan lennék. 

Egy szónak is száz a vége, számomra hozta azt, amire hosszú hónapok óta vártam. Csodálatos sárkányokkal teli világ, amitől a fantáziám rögtön szárnyra kap és véletlenül sem találtam benne kivetnivalót. Illetve kaptam egy olyan függővéget, amire már jó ideje nem volt példa. Szó szerint azt hittem, hogy hiányzik pár oldal a könyvből... és már csak egy kérdésem maradt: mikor jön a következő???







TRAILER

magyar felirattal 


fanmade
Német fanmade

Szeretnéd megrendelni? 
Kattints a képre és 20% kedvezménnyel meg is rendelheted október 15-ig!!!

Nyereményjáték!!!

Szeretnéd megismerni a drakikat? Szeretnél nyerni egy Tűzláng című könyvet? Vagy az 5 darab könyvjelző egyikét?
Segítünk ebben! 
A Blogturné minden állomásán elrejtettünk betűket, melyeket összerakva a drakik egyes fajainak nevét kaphatod meg. Ezeket írd be minden nap a Rafllecopter dobozába és a turné végén részt veszel a sorsolásban!

A blogturné állomásai

10/10. Deszy könyvajánlója - Team Will
10/11. Nem harap a… - interjú
10/12. Függővég - Team Cassian
10/13. Kelly Lupi olvas - Dreamcast
10/14 MFKata gondolatai 10/15 Dreamworld
MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum