MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. február 11., szerda


A Blogturné Klub február 11-e és 15-e között három állomásos turnéra indul, méghozzá egy nagyon fontos küldetéssel: végére kell járnunk, hová tűnt az éltető víz a Tóból. Rév Fülöppel és Nyár Lőrinccel az oldalunkon biztosan nem fogunk unatkozni, és olyan kalandokat élhetünk át, amelyeket soha nem felejtünk majd el.

És ha ügyesek vagytok a nyereményjátékunkban, Ti is elmerülhettek a kalandban, hiszen megnyerhetitek a regény egyik példányát!

Kiadói sorozat: 

Sorozat: Rév Fülöp #3

Besorolás: meseregény

Oldalak száma: 232

ISBN: 9786155234996

Illusztrálta: Haránt Artúr

Megjelenés: 
2014. december 5.

Eredeti ár: 3 490,- Ft

MFKata: ★★★★★ 

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Vészesen apad a Tó. De vajon miért? Rév Fülöp, a lovaglegény a litéri sárkány hátára pattan, hogy kiderítse az okát. A nyomok Nagylapály birodalmába vezetnek, ahol találkozunk Nyár Lőrinccel, Zivatarzug lovagjaival, Hötödik Hőbörödött királlyal és a világ legpimaszabb leányzójával, akire nem lehet haragudni. Kiderül, mi van a Mély Kút mélyén, és az is, hogy miért nincs tó, ha van…

Véleményem

Megvallom őszintén, hogy a könyv megjelenése előtt nem is hallottam Rév Fülöpről. Miután megnéztem az előzményekről pár értékelést és meggyőztek arról, hogy a könyv az előzményektől függetlenül is olvasható, kíváncsi lettem. Már csak azért is, mert úgy gondoltam, hogy a három pici fiam biztosan örülni fog egy igazi sárkányos lovagregénynek.

Amikor megérkezett a csodaszép könyv, saját könyvjelzővel valamint még egy ajándék könyvjelzővel (ami egyben kupon a színházi előadásra), nem is kérettem sokáig magam, már aznap este elkezdtem a fiúknak mesélni.

A fiúk nagy örömmel várták és élvezték a mesét, de hamar kiderült, hogy a könyv (ahogyan a hátoldalán látható 9+ jelzés is fel van tüntetve) inkább 9 éves kor felett ajánlott, még pedig a régies szavak és kifejezések miatt. Azért valljuk be, hogy egy 3 és egy 5 éves kisfiú bármennyire is szereti a sárkányos meséket, azért megakad a képzelete az olyan kifejezések hallatán, mint rőf, arasz, kajárok, tördemice, fertályóra, motolla stb.

Ezért úgy döntöttem, hogy a mesét egyedül folytatom és így az én képzeletem sem akadt meg a folytonos kérdéséken, mert amint megszoktam könyv a nyelvezetét, nem volt megállás...

Főszereplőnk Rév Fülöp, egy fiatal fiú, aki útra indul, hogy megkeresse a szeretett nagy tavunk kiszáradásának okát. Természetesen nem egyedül indul útra, hanem vele tart kedves barátja, a litéri sárkány. Kalandos útjuk több országon át vezet, melyek történelmét is megismerhetjük, szépen beágyazva a történetbe. Rengeteg új kedves ismerősre tesznek szert, de igazi csapattá Nyár Lőrinccel és szép húgával, Zsanával válnak. Lőrit, akarom mondani Lőrincet könnyű megkedvelni, a szabadosabb szája, hirtelen haragja, de legfőképpen a humora miatt. A lány olvasók örömére Zsana és Lőrinc között finom románc kezdődik, amiről remélhetőleg a további folytatásokban olvashatunk majd. Legalábbis ahogy a könyv utolsó mondatai alapján én bízom benne.

Tudom, hogy nem újdonság a sorozat olvasóinak, de nekem nagyon tetszett, hogy a helységnevek magyar helysége neveiből alakultak, a szereplők neveihez régi magyar személyneveket használt az író. Vagy azt, hogy Békésből származik Gyula... Ezek a szójátékok csak nekünk, magyar nyelvűeknek jelentenek igazán sokat! Ugyanígy a tájszólás, a szavak "ő" betűvel ejtése- sokszor megmosolyogtatott.

Ajánlom-e a könyvet? A korhatár figyelembe vételével mindenképpen, hisz egy igazi lovagos meseregény sárkánnyal, küzdelemmel, ahol a rossz végül elnyeri méltó büntetését a jó pedig a jutalmát. Bár inkább fiúknak ajánlanám, de szerintem a lányok is ugyanúgy fogják élvezni ezt a kalandos utazást. Azt biztos, hogy jövőre, amikor Márkom betölti a kilencet, addigra be kell szerezzem az előzményeket (Rév Fülöp, Rév Fülöp Fajszföldön), hogy közösen megismerjük Rév Fülöp és a Litéri sárkány minden kalandját.

A képek a Rév Fülöp, lovaglegény Facebook oldaláról származnak, látogassatok el az oldalra!!!

Egy interjú Haránt Artúrral, az illusztrátorral


Játsszunk!

Jeney Zoltán úgy tűnik, szerelmes a Nagy Tóba, és imád játszani a nevekkel meg a nyelvvel. A Rév Fülöpben éppen ezért emberszereplők, állatok, növények, ételek és foglalkozások is ismerős földrajzi neveket vettek fel. Mi ezek közül most hármat választottunk ki. Nincs is más feladatotok, mint az egyes állomásokon található kis leírások alapján kitalálni, milyen földrajzi név lett névadó a Rév Fülöp sorozatban.

Figyelem!
A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. Ha a nyertes kiértesítést követően 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk!
Legnagyobb tavunk partján fekvő település, ahol még Afrika Múzeumot is találtok.

Blogturné Klub

02/11 MFKata gondolatai
02/13 Dreamworld
02/15 Deszy könyvajánlója


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum