MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. szeptember 22., hétfő
Az Athenaeum Kiadó hozza el a magyar olvasóknak
Rachel Van Dyken Ruin sorozatának első részét Egyetlen címmel.
Sokatok kedvence a new-adult műfaj, most egy újabb gyöngyszemmel lehettek gazdagabbak,
ha elolvassátok Kiersten és Wes történetét.
Érdemes követni a hat állomást, és megfejteni a feladványokat.
Sok érdekességet megtudhattok a könyvvel kapcsolatban
és két példányt meg is nyerhettek a könyvből a turné végén
az Athenaeum Kiadó felajánlásában.
Sorozat: Ruin #1

Besorolás: NA, romantikus

Oldalak száma: 296

Fordító: Szilágyiné Márton Andrea

ISBN: 9789632933559

Várható megjelenés: 
2014. szeptember 22.

Eredeti ár: 2 990,- Ft

MFKata: ★★★★✮

   


Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval – szó szerint –, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről. Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni. Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?

Erről a könyvről csak annyit tudtam, hogy new adult, aztán amikor belekezdtem és haladtam a történettel, jött a bizonyosság, hogy ez abszolút jó választás az én NA-rajongó szívemnek.
Ugyanis az írónő nagyon szépen pakolta egymás után azokat a kis hozzávalókat, amikért az olvasás során csak sóhajtoztam és nyeltem nagyokat. Most ezeket pontokba szedve mutatom be nektek, hogy ti is értsétek, hogy miért is lett ez a könyv is a rajongásom tárgya.

Akcentus
Hangjában jókedv vibrált. Olyan volt, mint egy filmsztáré, olyan, amitől az ember odatapad a tévéképernyőhöz. Mély volt, erős, és volt valami halvány akcentusa, amit nem tudtam beazonosítani. Brit? Skót?
Nem mondok újdonságot senkinek azzal, hogy a gyengém az akcentus (Klaus). Legyen az angol vagy skót és én máris elfogult leszek! És ha ez egy rosszfiúhoz társul... elvesztem! :D

Barátok
Számomra mindig is fontosak a könyvbéli barátok és az, hogy a főszereplő barátja is egyéniség legyen. Legyen humora, stílusa és legfőképpen mindig álljon a főszereplő mellett. Kiersten mellett ilyen Lisa és Gabe is, ők tipikusan azt a barátot képviselik, amire mindenkinek szüksége van, mert ott vannak a bajban és kellő mértékben támogatják Kierstent a szerelemben és abban is, hogy legyőzze a démonait. 

Bakancslista
Hosszú hónapok óta gondolkozom már én is azon, hogy kéne egyet írnom és akárhányszor meglátok egy ilyen listát kedvet kapok. Mert ez szimbólum. Nem egy tervezet, hanem egy célkitűzés arra, hogy az ember megvalósítsa az álmait és egyben legyőzze a félelmeit. Igazi bátorságra vall, ha teljesíteni is tudod!

Humoros
Az egyik kedvenc elemem. Imádom, ha egy könyvet olvasva hangosan felnevetek és ez a könyv ilyen. Szinte minden karakternek van humora és használják is. Néha keserédes és pl sokszor arra használja, hogy mögé rejtse a fájdalmát.
De a barátok sem mentesek a humortól. Lisanak és Gabe-nek is sajátos stílusa van és ez a humorukban is megnyilvánul.

Romantikus
Nem szeretnék semmit elspoilerezni, de azzal mindannyian egyet értünk, ha egy férfi egy nőnek könyvet ajándékoz és ráadásul egy igazi örök klasszikust, akkor az csakis egy igazi álompasi lehet.

Idézetek
Még egy gyenge pontom, amikor a könyv olvasása során olyan mondatokat találok, amelyek később igen erős motivációt adnak, vagy csak annyira jellegzetes mondatok, hogy bármikor újraolvasva kedvem támad elővenni a könyvet.

Az életben az igazán gyenge emberek azok, akik képtelenek beismerni, hogy segítségre van szükségük. Képtelenek beismerni, hogy nem bírják tovább egyedül. Gyengék. Azzal, hogy segítséget kérsz, hogy segítséget fogadsz el, azt ismered be, hogy gyenge vagy, és ebben megtalálod az erődet. A világ gyengéi azt gondolják, hogy mindent tökéletesen tudnak, és ezt mások orra alá dörgölik.
– Élj jobb életet! – csattantam fel. – Csináld jobban. Légy jobb. Ne hagyd, hogy kárba vesszen az életem! Ha ehhez az kell, hogy engem feláldozzanak, akkor legyen. Csak ne engedd, hogy téged tönkretegyen. Hagyd, hogy megújítson.
– Még ne add fel. Néha oda, ahová Isten azt írta, Vég, azt igazából úgy érti, hogy Kezdet.
Szeretem, amikor az emberek kijelentenek dolgokat az életükről. Ha azt akarod, hogy a feleséged legyen, meg fog történni. Tudom, bután hangzik, de csodálom a hi- ted. Nem csak a hitedet önmagadban, de másokban is. Ez csodálatra méltó, és tudnod kell – a hitet valahogy mindig észreveszik. Akárcsak az önzetlenséget – mindig észreveszik, mindig megjutalmazzák, és soha nem szabad készpénznek venni.
– Talán nem látod életed kirakójának minden egyes darabját – talán nem látsz minden lépést, amit a nagy sakkjátékos lép –, de ne feledd, hogy Ő teljes mértékben uralkodik a sakktábla felett. Egyes bábukat kiütnek vagy ellépnek velük, hogy helyet csináljanak az újaknak. Máskor azért történnek meg dolgok, mert a világ, amiben élünk, olyan, amilyen. De végül minden jóra fordul.
Angela
Ő Wes egyik ápolója a könyv vége felé és az én könnyeim megindítója. Igen, mert ehhez a könyvhöz is tartoztak könnyek, melyek természetesen a meghatódottságtól potyogtak. Volt egy megérzésem vele kapcsolatban és beigazolódott. Nem szeretnék semmit elspoilerezni, de az én lelkivilágom megnyugtatta. :-) 
Sokak számára unalmas lehet az olyan new adult történet, ahol a főhőseinknek egy halálos kórral vagy a saját démonaikkal kell megküzdeniük, de mégis úgy gondolom, hogy az írőnő stílusa igenis megérdemel egy esélyt. Romantikus, humoros és gördülékeny. Élmény volt olvasni és bár maga a történet nem ismeretlen, mégis a stílus kedvelőinek egy remek kis gyöngyszem lehet!

Azt hiszem eleget áradoztam a könyvről ahhoz, hogy megemlítsem ez is sorozat. De senki ne vonjon le következtetést, a történet kerek, le van zárva és így teljes. De megismertük Gabe-t, a tetovált nőcsábász rosszfiút és az ő története lesz a következő. Bár nem olvasok fülszöveget, most mégis megtettem és amikor megláttam, hogy még motor is lesz benne… tudok én ellenállni egy motoros rosszfiúnak? Nem bizony! Sorban állok érte!!! ;-)

Animánia,
avagy Bunkó és a Vész

Az Animánia egy 1993-as Warner Bros.-rajzfilmsorozat, melyet Tom Ruegger rendezett. Összesen 99 epizód és egy mozifilm készült belőle. Az első évad részeihez készült magyar szinkron.
A sorozat sokban hasonlít a Bolondos dallamokra: bármi lehetséges benne, sok a kulturális utalás és az üsd-vágd poén, gyakran kiszól a közönségnek és minden résznek saját zenéje van, amire a figurák mozognak. Az epizódok több, kabaréhoz hasonló rövid történetből állnak számos visszatérő figurával. A történet a kaliforniai Burbank városban játszódik. A főszereplő három firka (rajzfilmfigura) akik az őket 30-as években kitaláló Warner stúdióról kapták a nevüket: Yakko, Wakko és Dot. A három fiatal olyan kerge hogy a stúdió nem bírja kordában tartani őket, ezért évekre a víztoronyba zárták őket, de a 90-es években kiszabadultak. Ezt az ál-háttértörténetet (és általában a sorozatot) a Roger nyúl pácban inspirálta. A Warner testvérek bármiből képesek viccet csinálni és nem szeretik a felnőtt autoritást, így számos azt megérdemlő felnőttnek az idegeire mennek. A sorozatnak rengeteg, többször oktató jellegű dala volt, például egy dal mely felsorolja a Föld összes országát vagy az Egyesült Államok összes tagállamát. A sorozat további szereplői közé tartozik Slappy mókus, a kiöregedett zsémbes rajzfilmsztár, aki nagyon szereti a Tom és Jerry-ből illetve Bolondos dallamokbólismert rajzfilmes erőszakot alkalmazni ellenfelein. A sorozat két szereplője, Bunkó és Vész, a világot meghódítani akaró két laboregér olyan népszerűek lettek, hogy 1994-ben saját sorozatot kaptak, mely további 78 epizódot ért meg. Szerepel továbbá három, a gengszterfilmeket kiparodizáló galamb, egy gyerekmentő kutya és egy utcákat járó kutya-macska páros.
A sorozat sikerén a DC Comics elkészítette az Animaniacs képregénymagazint, ami 1995 és 2000 között jelent meg. A képregényt később átkeresztelték Animaniacs! featuring Pinky and the Brain címre.

Játsszunk!

Kiersten bakancslistájáról szemezgetünk a blogturné állomásain.
 A kiemelt betűk összeolvasása adja a megfejtést, segítségül kaptok képet is,
ami a kötődik az adott kihíváshoz.
A Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtést!
Sok szerencsét a sorsoláson!
a Rafflecopter giveaway

A kiadó csak Magyarországi címre postázik!

A blogturné állomásai

11 megjegyzés:

  1. Egy kis segítség jól jönne:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Esetleg a betűkkel próbálkozz :-) Nem magyar szó, de biztosan ismered :-)
      Sok sikert!

      Törlés
  2. Nem lehet, hogy egy R betű hiányzik a kiemelésből? Köszi

    VálaszTörlés
  3. Akkor esetleg van olyan betű, amit többször fel kell használni? :) más ötletem nincs. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jó lesz, amire gondoltál mert egy betűt benyelt a formázás- így egy hiányzott (amit sztem duplázni akartál).
      Sok sikert a sorsoláson! :-)

      Törlés
  4. nekem egy u betű hiányzik :) nem veszett el? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De bizony, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem :-)

      Törlés
    2. Szia Kata!
      Az Animánia nekem is egyik kedvenc rajzfilmsorozatom. Főleg, mert nemcsak gyerek, hanem felnőtt fejjel is élvezhető, hála a rengeteg poénnak és célozgatásnak...
      Nagy kár, hogy nem szinkronizálták le az összes részt, / a német adókon persze mind lement, néztem is /csak 2 évadot. Az első most fut a Boomerangon, a második csak a HBO-n ment anno, de azóta se láttam sehol.

      Törlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum