MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. október 8., csütörtök

A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Elizabeth Richards Szárnyak című regénye, A Fekete Város krónikái trilógia befejező kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja Ash, Natalie és szövetségeseik sorsdöntő összecsapását Tiszta Rózsával. 

2015. október 2-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Kiadói sorozat: Dream válogatás


Besorolás: disztópia, YA

Oldalak száma: 372

ISBN: 9789632616513 

Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Várható megjelenés: 
2015. szeptember 8.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!
Ash, a kevertvérű sötétfajzat és menyasszonya, a félvér szívű Natalie elszakadnak egymástól. Mindkettejüknek szembe kell nézni saját démonaival, és megtalálni a kiutat és egymást.
Ash, az Ember az Egységért polgári kampány jelképe, hazamegy Fekete Városba, hogy rendezze sorait. Közös célpontjuk a Tizedik, az a koncentrációs tábor, ahova Tiszta Rózsa a vámpír sötétfajzatokat és a velük szimpatizálókat börtönözte be. Emberi és nem emberi szövetségeseikkel ott találkoznak újra. Ash-nek rejtőzködnie kell, de nem hajlandó lemondani Natalie-ról, sem arról, hogy megdöntse Tiszta Rózsa borzalmas uralmát, és lerombolja a falakat, amelyek mögé a népét zárták.
Eközben Natalie váratlanul ismét találkozik a szüleivel, akik kulcsfigurái az őrök Tiszta Rózsa elleni lázadásának. Velük, valamint egy barátjával, Elijah-val bujkál a lázadók föld alatti főhadiszállásán. Bár biztonságban és kényelemben él, Natalie másra sem vágyik, mint hogy megkeresse Ash-t, de az őt túlzottan óvó szülei nem hajlandóak kockára tenni a biztonságukat. De Natalie megesküszik, hogy felkutatja a fiút.
És a történéseket már nemcsak Ash és Natalie szemszögéből látjuk, hanem bekapcsolódik egy harmadik elbeszélő is: egy mélyen elrejtett, sötét titokkal élő, magányos fiú, Edmund, aki egy személyben ellenség és áldozat. A története harminc évvel ezelőttre nyúlik vissza a múltba, még a Tiszta Rózsa előtti időkbe…
A Fekete Város krónikái című trilógia befejező kötete.

Véleményem

A Sötétség városa Fekete város krónikái azon ritka sorozatok közé tartozik, mely már az első kötettől elvarázsolt és kedvenccé vált. Nem volt kérdés, hogy az utolsó kötetet olvasom-e, inkább az volt, hogy marad-e a kedvencek között, illetve a színvonal marad-e.

Először is a könyv egy bizonyos Edmund és Catrhine történetével indul. Hősiesen bevallom, hogy általában a folytatásoknál szükségem van egy kis időre, amíg minden apró részlet eszembe jut az előzményekből. Ez az apró kis kiruccanás a múltba pont jól jött. Fogalmam sem volt, hogy ki ez az Edmund és hogyan kapcsolódik a történethez, ellenben az írónő stílus egy csöppet sem változott, így pár oldal után már igazán kíváncsi lettem, hogy mi a célja velük. Arról nem is beszélve, hogy a fejezet, illetve Edmund szemszögének a végére már teljesen képben voltam a fajokkal kapcsolatban és Natalie szemszögével pedig minden azonnal a helyére került. Már csak Ash váratott magára, de ő sem sokáig ;-)
Gyűlölni könnyű, Edmund. A szívünk igazi próbatétele a megbocsátás.
A könyv közepéig váltakozik hármojuk szemszöge, ugrálunk az időben, miközben a jelenben is zajlanak a vérpezsdítő események, amikor végre a szálak egybefolynak. Akkor viszony jött a sokk.
Az előző részekben megismert apró kis puzzle darabkák most végre egy hatalmas egésszé váltak. Minden a helyére került, az okok és okozatok…. jaj imádok így ledöbbenni :D Nincs is jobb annál, mint amikor tartod a kezedben a könyvet és bámulsz magad elé és motyogod, hogy „Ezt nem hiszem el!” Aztán csak azt vettem észre, hogy alig győzöm kivárni a végkifejletet, pedig az utolsó köteteknél inkább húzom az időt, hogy minél tovább tartson. 

Nagyon nehéz úgy írni egy zárókötetről, hogy ne áruljak el semmilyen titkot. De azt el kell mondanom, hogy sokat törtem a buksimon, hogy a lezárás nem lett-e túl egyszerű. Aztán arra a következtetésre jutottam, hogy ha még egy csavart belevitt volna Elizabeth a történetbe vagy esetleg drasztikusabb részek jöttek volna, valószínűleg az tényleg sok volna. A kevesebb néha több és jelen esetben pont elég volt.. 

És a búcsú… Ash és Natalie mellett egy igazi csapat alakult Day-jel, Céklával, Elijah-val és a többiekkel. Jó volt olvasni a barátságukról, összetartásukról és azt hiszem szívesen olvasnék egy-két spin-off történetet velük, hogy merre jártak, mi történt velük. És persze azért, mert olyan jó vissza-visszatérni a szívemnek kedves szereplőkhöz. Ellenben az írónő oldalán erről egyenlőre semmilyen információt nem találtam. Még.

Azt hiszem, hogy minden félelmem ellenére a sorozat igazi kis csemege disztópia és/vagy fantasy kedvelőknek, mert az írónő igenis hozta az előzményekben megszokott színvonalat a stílus és izgalmak terén. 

Egy kis kedvcsinálóként az alábbi linkre kattintva kiderülhet, hogy te melyik karakter lennél. 
Rendeld meg a könyveket az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!!!

Mostani játékunk során Tiszta Rózsáé, és a hozzá hasonló fanatikus, diktátori hajlamokkal rendelkező könyves karaktereké lesz a főszerep. 

Feladat:
  1. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik népszerű, könyves antihős szájából hangozhatott el az adott napi részlet, majd ha megvan, beírni a nevét a rafflecopter megfelelő sorába. Érdemes figyelni az idézet tartalmára is, ugyanis a figurára, valamint annak céljaira jellemző idézeteket válogattunk össze.
  2. Ahhoz, hogy megnyerjétek a Maxim kiadó által felajánlott könyv egy példányát, vagy az írónő által dedikált könyvjelzőcsomagot, mind a négy állomást teljesítenetek kell. De még ekkor sem dőlhettek hátra, egy feladat még hátra van!
  3. Látogassatok el a www.blogturneklub.hu oldalára, azon belül pedig keressétek a Szárnyak összesítő bejegyzését. Látni fogtok egy szókeresőt; a hozzátartozó feladatról pedig ott olvashattok bővebben. De természetesen annak megfejtését is a rafflecopter erre kijelölt mezőjébe kell majd beírnotok.
  4. Amit várunk: 4 db könyves karakter neve, valamint a szókereső megfejtése.
  5. Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz
Inkább célozzon magasabbra, nehogy a céltábla alá lőjön.


A blogturné

Október 2 - Dreamworld
Október 4 - Kelly Lupi olvas
Október 6 - Deszy könyvajánlója
Október 8 - MFKata gondolatai

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum