MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. január 10., keddEcho és Noah, Beth és Ryan és Rachel és Isaiah történetét már megismerhettük, de ezzel még közel sincs vége. 
Emlékeztek a forrófejű Wesre? Természetesen ő sem maradhat ki a jóból. A Blogturné Klub tagjai pedig nem is lehetnének kíváncsibbak, vajon milyen újabb meglepetéseket tartogat a Feszülő húr sorozat. Így hát 9 állomásos turnéra indulunk, hogy megtudjuk a válaszokat, és ha velünk tartotok, a könyv egy példánya is a tiétek lehet!


Szerző: Katie McGarry

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

SorozatPushing the Limits #4

BesorolásrealistaromantikusYoung Adult

Oldalak száma: 488

ISBN: 9789633998854

Fordító: Komáromy Rudolf

Megjelenés: 2016. november 29.
Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!
A múlton nem változtathat, de Haley jövőjén talán igen. 
A kick-box bajnok Haley egy tragikus végű este után megesküdött, hogy többé be sem teszi a lábát a ringbe. Csakhogy a srác, akit képtelen kiverni a fejéből, éppen az ő becsülete védelmében fogad el kihívást egy vad mérkőzésre. Haley-nek muszáj edzenie West Younggal. A nehezen kezelhető West megtestesíti mindazt, amitől Haley mindig is óvakodott. A segítsége nélkül azonban a srác öt másodpercig sem maradna talpon a szorítóban.

West súlyos titkot őriz, elhallgatja Haley elől, kicsoda ő valójában. Azzal, hogy segít a lánynak – azaz megküzd érte –, esélyt kap a jóvátételre. Amire annál is inkább szüksége van, mert az ő hibájából hullik szét a családja.

Ki kell állnia – férfiként.

Haley és West megállapodnak, hogy a kapcsolatukat szigorúan a szorítóra korlátozzák. Vajon érzéseik rácáfolnak az elhatározásukra? Vajon érdemes harcolni a szerelemért?

Véleményem

Katie McGarry a Szívkarambol című könyve nagy kedvencem lett, így volt egy kis félszem az új rész olvasása előtt, de a kíváncsiságom hamar felülkerekedett rajta.

Már az elején egy kicsit megakadtam, amikor arról olvastam, hogy Rachel milyen rossz állapotban van és nem tud járni. Nem emlékeztem arra, hogy ilyen tragikus kimenetele lett volna a harmadik résznek, aztán persze rájöttem, hogy időbeli átfedés van a két sztoriban, így megnyugodtam. Ettől függetlenül önállóan is olvasható a két könyv, de én javasolnám a sorrendiség megtartását.

A jól megszokott módon a két főhős szemszögéből ismerhetjük meg a történetet. Ami a másik nagy meglepetést okozta, mert most, hogy jobban megismerhettem Westet, átláthatóbbá váltak a cselekedetei, rájöttem, hogy nem is olyan rossz fiú. Mi több, egy kicsit úgy éreztem, mintha Travis Maddox kisöccse lenne 😀 Igazi kis macsó és külön piros pont jár azért, hogy a fölös energiáját és dühét a sportba fektetve tudta kamatoztatni.És itt jön a képbe Haley, aki szintén sportoló és végül bevezeti Westet a kick box világába. Nagyra értékelem a lány kitartását és elhivatottságát, sőt nem volt nehéz megkedvelnem sem. Izgultam érte és Westért, hogy mihamarabb egymásra találjanak, viszont nekem picit úgy tűnt, hogy nagyon sokáig tart önmagára lelnie. Úgy gondolom, hogy egy igazi sportember, az sokkal elhivatottabb és nem adja fel ilyen könnyen.
- Miért kellett mindennek megváltoznia?
- Nem tudom – suttogja- De megváltozott, és nem mehetünk másfelés, csak előre.
Ahogyan ezt az ő nagyapja, John is igyekezett a maga módján elmagyaráznineki. Az egyik nagy kedvencem volt az öreg sportoló. Igazi példakép a mai fiatalok számára és az sem véletlen, hogy végül minden gyerek az ő szárnyai alatt keresi a vigaszt.

Ellenben a történetbeli szülőkkel. West szülei már az előző részben megmutatták számomra, hogy nem a tipikus mintaszülők, de most Haley apja ezt is felül tudta múlni. Igazán fel tud dühíteni, amikor valaki ennyire elhagyja magát. Ha magáért nem is, de a gyerekeiért kellett volna talpra állnia, vagy legalább segítséget keresni.

A másik kedvenc mellékszereplőm, Abbey. Igazi kis különc és a titkaira egyre kíváncsibb vagyok, úgyhogy alig várom a következő részt, amiben végre őt is megismerhetem!

Tény, hogy a Szívkarambollal nagyon magasra tettem a lécet és talén ezért nem sikerült ennek a résznek ezt megugrani, de az írónő könnyed stílusa és humora, a szerethető karakterei és izgalmas eseményei még mindig nagyszerű recept a kikapcsolódásra. És igaz, hogy ebben a részben nem bukkant fel Echo és Noah, de bizton állíthatom, hogy a sorozat rajongói egyáltalán nem fognak csalódni!
Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!

Muaj Thai

- És az micsoda?
- Kick-box.
West bénító vigyort villant rám.
- Beszarás, kick-boxos a barátnőm.
A thai boksz, eredeti nevén muaj thai (thai nyelven มวยไทย, angol átírással Muay Thai) egy Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet. 
Eredetileg mindenfajta felszerelés nélkül művelték, ma a sportolók egységesített szabályok szerint, ökölvívó kesztyűben és bizonyos védőfelszerelések alkalmazásával küzdenek, de léteznek úgynevezett hagyományos thaiboksz-mérkőzések is, ahol a védőfelszerelést elhagyják. A thai bokszot a „nyolc végtag tudományának” is nevezik, mivel a küzdelem során a bokszoló nem csak az ökleit, de a lábát, a térdét és a könyökét is használhatja.Világszerte több szervezet is rendez világbajnokságokat thai bokszolók részére, több súlycsoportban, férfi és női kategóriában is.
A muaj thai több tekintetben különbözik a karatétól és a kungfutól; a rúgásokat és ütéseket teljes erőből viszik be, nem fogják vissza őket. Fénykorának idejében, a Tigris király uralkodása alatt (lásd története) súlycsoportok, és szabályok nélküli, szabad küzdelemről volt szó. Csupasz lábakkal harcoltak, az alkarokat néha kenderrel tekerték körbe. Amennyiben mindkét harcos beleegyezett, a kezükre törött üveget erősítettek.

Játsszunk!

Az ökölvívós téma minket is megihletett!
Mostani turnénk minden egyes állomásán találhattok egy fotót - egy fotót egy híres magyar ökölvívóról. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, kiről van szó, majd a nevét beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


01.07. - Kristina blogja
01.08. - Könyvvilág
01.09. - Angelika blogja
01.10. - MFKata gondolatai
01.11. - CBooks
01.12. - Kelly & Lupi olvas
01.13. - Deszy könyvajánlója
01.14. - Dreamworld
01.15. - Sorok között

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum