MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. január 30., csütörtök

Az Főnix Könyvműhely jóvoltából január végén jelenik meg
Dan Krokos Hamis Valóság című könyve. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja  kalandjait!

2014. január 27-től egy-egy blogger tesz közzé egy bejegyzést a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!


Sorozat: Hamis emlékek #2
Oldalak száma: 236
Borító: puhaborítású
ISBN: 9789637051517
Megjelenés: 2014. január
Fordító: Dr. Sámi László
Ár: 2 980,-Ft
MFKata: 4
Miranda semmi másra nem vágyik, csak normális életre. Eltökélte, hogy túllép származása szörnyű valóságán, miszerint ő csak egy klón, és megpróbálja felhőtlenül élvezni a közösen töltött időt barátjával, Peterrel és többi társával az iskolában. Ám hamarosan kénytelen ráébredni: „normális” élet nem létezik – legalábbis nem egy olyan lány számára, akit arra teremtettek, hogy eleven fegyver legyen. Amikor egyik csapattársa renegáttá lesz, az esemény olyan háborút indít el, amely az egész világot veszélybe sodorja, Miranda pedig a végső áldozat meghozatalára kényszerül, hogy megmenthesse a bolygó jövőjét.

Véleményem

A sorozat első részét tavaly volt szerencsém olvasni. Akkor kölcsönkönyvként kaptam meg, hogy biztos tetszeni fog és nem is okozott csalódást.
Dan Krokos
Egy génmanipulált tizenéves csapatról olvashatunk, akik csak az elméjükkel képesek félelmet és pánikot kelteni az emberekben (enyhe rózsaillattal társulva), akiknek bizonyos időközönként injekciózni kell magukat, különben elvesztik az emlékeiket. Mint a főhősnő Miranda... egy nagyon cselekménydús könyv, sok akcióval és izgalommal. Vártam, hogy mit hoz a következő rész.

Ami megvallom őszintén, hogy pici csalódás volt. Az oka pedig az, hogy mást vártam. Nem jobbat vagy rosszabbat, hanem az előző részből kiindulva hasonló X-men-es génmanipulált gyerekeket, összeesküvés elméleteket és mutánsokat és ez a rész egyáltalán nem erről szólt.

titkos alagút rendszer
Pár héttel az előző rész befejezése után járunk, főhőseink megpróbálnak elvegyülni a normális emberek világába, elrejtőzve a Teremtők elől. Viszont ez nem teljesen úgy sül el, ahogy tervezik, mert Miranda klóntestvére Sequel kifordul magából és egy olyan eseménysorozatot indít el, amire senki nem számít. 

Ahhoz, hogy megakadályozzák azt, hogy Miranda is kiforduljon magából meg kell keresniük Ninát, aki ismerheti a válaszokat. De a keresés során egy teljesen más világba kerülnek és kiderül, hogy amit eddig hittek, az nem egészen úgy van, ahogyan... a Valóság is hamis.

szemnélküli
A cselekmények felgyorsulnak és a szereplők olyan ellenségekkel és lényekkel találják szembe magukat, hogy én is csak a fejem kapkodtam. Egyszer-kétszer én is felkiáltottam, hogy OMG! Ezek mik és vajon mit keresnek itt??? Egy szavam sem lehet arra, hogy most kevésbé lett volna izgalmas és fordulatokkal teli a könyv.

Amit talán még érzékeny lelkem nehezményezhet, hogy kevéske a szerelmi szál. Bár hozzáteszem, hogy mit is várhatnék egy sci-fi könyvtől, hisz itt nem ezen van a fő hangsúly. De ettől függetlenül jó volt olvasni, hogy Peter bár az esze ellene van, mégis megpróbál kiállni Miranda mellett. Illetve Noah szerelme/ szeretete is töretlen tud maradni és kellő támaszt tudott nyújtani a lánynak a nehéz helyzetekben.

Szeretném-e olvasni a következő részt? Természetesen, hisz biztos vagyok benne, hogy az is hasonlóan eseménydús és fejkapkodós történet lesz. Arról nem beszélve, hogy az utolsó oldalakon is kaphattunk egy kis útravalót, hogy kibírjuk a következő rész megjelenéséig. A következő rész 2014. augusztus 19-én várható külföldön és a False Future, azaz Hamis jövő címet viseli. 

Ez aztán izgalmas!
Most mi történik?
Hűha!!!

Idézet-gyűjtemény

Az agyunk olyan magas hőfokon ég, hogy gyógyszert kell szednünk hogy épen megőrizhessük az emlékeinket.
A véletlen egybeesésekben való hit olyan luxus, amit jó ideje egyikünk sem engedhet meg magának.
A haragnak nincs helye a csatában. Lehet, hogy erőt ad, ám mindig a nyugodt és derűs harcos győz. Ne tévesszétek össze a higgadtságot és hűvös nyugalmat a szenvedélytelenséggel! Úgy kell megedzenetek az érzéseiteket, akár az acélpengét.
Nem fogok olyasmi miatt aggódni, ami fölött nincs semmi hatalmunk. Nem hagyunk itt téged. Nem válunk szét.
Szóval ne hidd, hogy itt fogok állni, és azt mondom a lánynak, akit szeretek, hogy ja, valóban veszélyt jelentesz ránk, és ja, azt akarom, hogy távozz! Mert nem. Szükségünk van rád, és neked is ránk.  
Mindenki úton van a saját halála felé, akármilyen véget is szánt neki a sors.
Olykor az önbizalom színlelése hozza meg az igazi önbizalmat.
A döntéseink tesznek minket azzá, akik vagyunk.

Rendeld meg most!!!


2014. január 31-ig még 1000 Ft kedvezménnyel lehet előrendelni,
így most 2 980 helyett 1 980 forintért szerezhetitek be a Hamis emlékek folytatását.
Ezen idő alatt lehetőség van a sorozat első két részét együtt is megrendelni
 1+1 akció keretében, 2 980 forintért. 
Postaköltség egyik esetben sincsen! 
Ha szeretnétek élni a lehetőséggel, írjatok a fonixkonyv@fonixkonyv.hu e-mail címre.

Nyereményjáték

Kérlek lájkold a kért oldalakat és válaszolj a kérdésekre, hogy a nyereményjátékon részt vehess.
Segítséget a Hamis Emlékek kritikái közt találsz.
<a Rafflecopter giveaway


A blogturné állomásai


01/30 - MFKata gondolatai
01/31 - Roni olvas
01/30- Függővég


MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum