MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. február 5., szerda
Egy ideje gondolkozom azon, hogy vajon miképpen tudnám nektek megmutatni, bemutatni vagy csak egyszerűen elmondani, hogy milyen filmadaptációk várhatóak hamarosan a mozikban.
Ugyanis már tavaly is érkezett pár jó kis könyv a mozikba, de idén aztán dömping van. 
Listakészítés során körülbelül 12 olyan könyvet találtam idén, aminek a bemutatója idén várható. Ebből többet olvastam már, de akad köztük olyan is, amit még nem olvastam. De tervben van.

Ebben a rovatban viszont azokat a könyveket, illetve filmekre szeretném felhívni a figyelmeteket, amit mindig az aktuális hónapban mutatnak be.
Vagyis ebben a rovatban a 2014. februárban bemutatásra kerülő filmeket és az alapul szolgáló könyvek kerülnek sorra!!!

Joyce Maynard: Nyárutó

A könyv


Sorozat: - 
Kiadó: Alexandra
Oldalak száma: 232
Borító: puhaborítású
ISBN: 9789633571705
Megjelenés: 2014. február 6.
Fordító: Gyuris Norbert
Ár: 2 999,-Ft
MFKata: ?
Közeledik a nyár vége, a munka ünnepe fullasztó hőséggel köszönt a New Hampshire-i Holton Millsre, ahol a magányos, tizenhárom éves Henry többnyire tévénézéssel, olvasással és álmodozással üti el az idejét; egyetlen társasága elvált és érzelmileg labilis anyja. Az ünnepi hétvége előtti csütörtökön azonban egy titokzatos, vérző férfi, Frank kér segítséget Henrytől. A következő öt nap alatt Henry megismeri az élet legfontosabb leckéit, a féltékenység torokszorító fájdalmát, az árulás erejét, hogy áldozatot kell hoznunk a szeretteinkért – és hogy érdemes várni az igazi szerelemre.

A film

Eredeti cím: Labor Day
Mozibemutató (USA): 2013. január 31.
Magyar cím és korhatár: Nyárutó (12)
Magyar bemutató: 2014. február 6.
Műfaj: Dráma
Rendező: Jason Reitman
Forgatókönyvíró: Joyce Maynard
Szereplők: Tobey Maguire, Kate Winslet, Josh Brolin, Clark Gregg, Brooke Smith, James Van Der Beek
Filmstúdió: Right of Way Films
Filmforgalmazó: UIP-Duna Film
A kétségbeesett és egyedülálló édesanya Adele (Kate Winslet) és fia segítséget nyújtanak egy sebesült férfinak (Josh Brolin) akiről azonban hamarosan kiderült, hogy egy szökött fegyenc. Amikor Frank elmeséli, mi történt vele, a család rájön, hogy a a körözött bűnöző a végsőkig is képes elmenni, hogy ne kerüljön vissza a börtönbe…

MFKata és a Nyárutó

A könyvet nem olvastam, de pár ízlésőröm meggyőzött, hogy érdemes lenne, így listán szerepel, bár lehet inkább megvárom a véleményeket. De egyben biztos vagyok, hogy a filmet szeretném megnézni. Könyv előtt vagy után, még nem tudom, de megnézem!

Mark Helprin: Téli mese

A könyv


Sorozat: - 
Kiadó: Libri
Oldalak száma: 632
Borító: puhaborítású
ISBN: 9789633103364
Megjelenés: 2014. február 14.
Fordító: ?
Ár: 3 990,-Ft
MFKata: ?
Az 1900-as évek első évtizedének New Yorkjában egy téli reggel Athansor, a csodálatos képességű fehér ló megmenti a rokonszenves csirkefogó, Peter Lake életét. A jobb sorsra érdemes betörő, aki mindemellett a modern kor gépeinek mestere, szakadatlanul menekülni kényszerül a Kurtafrakkosok bandája elől. 
A Téli mese szövevényes története átível az egész huszadik századon. A filozofikus szépségű regényben bármi megtörténhet - s meg is történik egy apokaliptikus hóvihar után. 
Helprin végigkalauzol minket a zajos huszadik századon, háttérben a folyton változó, delejesen vonzó, nyüzsgő New Yorkkal. Szereplői szinte mindannyian egy jobb világ megteremtésének szentelik az életüket. Várva, hogy az ezredfordulón pusztító tűzvész után beköszönt az aranykor az Igazságosság Városában. 
A Téli mese 1983-as megjelenése óta méltán vált kultuszkönyvvé szerte a világon.
A Téli mese kalandos története megihlette a filmkészítőket is. A csodálatos regényt Jennifer Conelly, Will Smith, Colin Farrell és Russell Crowe főszereplésével mutatják be a mozik világszerte. 
Mark Helprin (1947) amerikai író, esszéista, újságíró. New Yorkban született művészcsalád gyermekeként. Szolgált a brit kereskedelmi flottánál és az izraeli hadseregben. A Wall Street Journal, a The New Yorker és a The New York Times újságírója. Novelláskötetek, regények és gyermekirodalmi művek szerzője.

A film

Eredeti cím: Winter’s Tale
Bemutató (Brit): 2014. február 14.
Magyar cím és korhatár: Téli mese (12)
Magyar bemutató: 2014. február 13.
Műfaj: Fantasy, Dráma, Romantikus
Rendező: Akiva Goldsman
Forgatókönyvíró: Mark Helprin
Szereplők: Will Smith, Jennifer Connelly, Colin Farrell, Russell Crowe, Kevin Durand, Jessica Brown Findlay, William Hurt
Filmstúdió: Warner Bros.
Magyar forgalmazó: InterCom

Ebben a különös világban minden megtörténhet. New York nem az a város, amit ismerünk. Lakói másképp öltöznek, másképp viselkednek, más szabályok szerint élnek – és mindig készen állnak a csodára.
Peter (Colin Farrell) bevándorlók gyermekeként érkezett ide, de mert nem engedélyezték, hogy partra lépjen, egy csöpp hajón érte partot. Azóta szakképzett betörő lett, majd miután összekülönbözött a bandavezérrel, örök szökevény. Egy betörése során a fiatalember beleszeret egy rejtélyes, titokzatos lányba – aki halálos beteg. Egy másik betörés után őt és fehér lovát titokzatos felhő nyeli el. Amikor évtizedekkel később újra előbukkan, már minden egésze más, mint addig volt, és ő nem emlékszik semmire…
És ez még csak a csodás kalandok kezdete.

MFKata és a Téli mese

A könyvet nem olvastam... viszont pár napon belül sort kerítek rá, mert szeretném még a bemutató előtt elolvasni. Még a film előtt. Szóval hamarosan olvashattok róla. Nézzetek vissza később!!!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum