MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. augusztus 7., csütörtök

Újabb Sarah Dessen könyvvel örvendezteti meg az olvasókat a Könyvmolyképző Kiadó.
Az Along for the Ride - Álom két keréken igazi nyári olvasmány,
valódi tengerparti környezetben játszódik.
Ismerkedj meg Auden történetével, aki úgy dönt,
az egyetem előtti utolsó nyarat apja új családjával tölti.
Komoly, egyben szórakoztató kikapcsolódást ígérünk!
Ha velünk tartasz, szokás szerint meg is nyerheted
a kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét!


Sorozat: -
Oldalak száma: ?
Borító: puhaborítású/ keménykötésű
ISBN: 9789633736562/9789633736579 
Megjelenés: 2014. augusztus 12.
Fordító: Benedek Dorottya
Ár:2 999,-Ft/ 3 999,-Ft
MFKata: ★★★★
Mióta a szülei elváltak, Auden képtelen aludni. Olyan rutint alakított ki, aminek a segítségével átvészeli az éjszakákat. De amikor úgy dönt, hogy a nyarat a tengerparton tölti apjával és új családjával, megpróbál felhagyni régi életmódjával.
A nyaralás több kihívást tartogat a számára, mint képzelte. Nem csak apja új családjába kell beilleszkednie, de a környékbeli pletykás lányokkal is meg kell találnia a közös hangot. És ott van még Eli is, aki szintén álmatlanságtól szenved, és aki állandó éjszakai partnere lesz. A hosszúra nyúlt nyáréjszakákon szinte bármi megtörténhet…

Véleményem

Sarah Dessen is azok közé az írónők közé tartozik, akikről sok jót hallottam és a könyvei a polcomon
Sarah Dessen
várják sorukat, de még egyetlen könyvét sem olvastam. Aztán valamelyik nap azt hallottam, hogy ez a könyve egy igazi nyári könyv és úgy gondoltam, hogy most van itt az idő, hogy először olvassak Dessentől.

Aztán jött az első meglepetés, hogy amit én egy kellemes nyári olvasmánytól várnék a forró szerelmi szál. Ugyanis szerintem nem ez volt a leghangsúlyosabb. Tény és való, hogy a könyv egy nyári kalandról szól, de mögötte különös hangsúly van mélyebb érzelmek és emberi kapcsolatokon, valamint azon, hogy miképpen képes megváltozni az ember, ha kap rá esélyt. 

A történetet Auden szemszögéből olvashatjuk és már rögtön az elején szembetűnt nekem, hogy mennyire előtérbe helyezte a szülei és testvére életét a sajátjával szemben. Érettségi után járunk, de még a főiskola előtt és mint egy utolsó kétségbeesett próbálkozásként a tengerpartra költözik apjához és annak új családjához. Úgy éreztem, hogy még egy utolsó próbálkozást tenne arra, hogy megjavuljon az apjával a kapcsolata.
Auden West

Viszont hamar fény derül arra, hogy az apja az új családja körében sem változott semmit. Sokszor fel is dühített, hogy mennyire egocentrikus az ember és mennyire nem képes jó apaként viselkedni, még akkor sem ha az előző két gyermekénél, illetve az előző házasságában sem tudott jól teljesíteni. És ezt Auden is észreveszi.

Aztán ott van Auden anyja is, aki első körben elég kegyetlennek és hidegnek tűnt, de ahogyan Auden bontogatja szárnyait, legnagyobb örömömre az Anyuka is megváltozik. Mintha az ő kettejük kapcsolatához is az kellett volna, hogy Auden igazi gyerek legyen. 
‒ A szüleid közelében mindig gyerek maradsz ‒ felelte. ‒ Kivéve, ha ők viselkednek gyerekként. Akkor neked nincs rá esélyed.
Mert Auden legnagyobb problémája azt, hogy kimaradt az életéből a sok játék, annyira meg akart felelni a szüleinek, vagy inkább kivívni a figyelmüket. 
Mindenki tudja, hogy milyen komoly dolog egy küldetés.
Ebben pedig Eli lesz a segítségére, aki „küldetésének” érzi, hogy segítsen neki megélni azokat a dolgokat, amiket gyerekként vagy tiniként nem élt meg: kajacsata, bowling vagy biciklizés.
És ahogy a küldetését teljesíti, úgy gyógyul meg Eli is a bánatából, amiért eddig elvonulva élt a barátaitól.
fontos szerepben a biciklizés

De ne gondoljátok, hogy ez két megtört lélek történetéről szól. Valahogy nem ezt éreztem a könyv olvasása során, mert sokkal összetettebb és még inkább folyamatosabb.
Auden meg teszi az első lépéseket, hibázik, aztán szép lassan döbben ő is rá, hogy mire is van szüksége és szerez barátokat, illetve kezd el másképp nézni Elire. Egy olyan hosszú folyamatnak lehettem szemtanúja az olvasás közben, hogy miképpen változik meg az ember, ha új környezetbe kerül és szerintem a kulcsszó, hogy akar változtatni az életén. 
Ki mondta, hogy kell, hogy értelme legyen? - kérdezte- Vagy oka. Talán ez csak olyasmi, amit meg kell tenned.
Hazudnék, ha azt állítanám, hogy végig azt gondoltam, hogy ez egy jó könyv. Sokszor felidegesített és néha megpofoztam volna egy- két szereplőt, de a könyv végeztével jöttem rá, hogy a történet így teljes. Ahogyan a szereplők is végigmentek a változásokon, úgy alakult át az én véleményem is, úgy szerettem meg a szereplőket és jöttem rá, hogy bizony ez egy jó könyv. Ahhoz, hogy mindenki tanulhasson, akár a hibáiból is végig kell menni a kevésbé kellemes érzelmeken és utakon.
‒ Minden sérülés számít ‒ ismételte Adam megint. ‒ De a lényeg, hogy nem az határoz meg, hányszor esel le, hanem hogy hányszor szállsz vissza a biciklire.
Azt hiszem, ezek után hamarosan sort kerítek az írónő többi könyvére is.

Megtetszett?

Az Elit Team tagjaként 21% kedvezménnyel
meg is rendelheted a képre kattintva!

Kávéfüggőség

A koffein hatása a szervezetre nagyon összetett; serkentő hatású, stimulálja a központi idegrendszert, fokozza a szív- és veseműködést, testmozgás előtt fogyasztva segít felszabadítani az elraktározódott zsírt, a tüdő hörgőizmait elernyeszti, könnyíti a légzést, csökkenti az asztmás rohamok veszélyét és kutatások szerint még a depressziót is. A magas vérnyomásúaknak, szív- és veseelégtelenségben szenvedőknek vigyázniuk kell a kávéval! Felelőtlen fogyasztása még egészségeseknél is növeli a stresszt, a szívkárosodás és a csontritkulás veszélyét.

A gyakori felhasználóknál felléphet:
  • pszichés függéség (abban a hitben vannak, hogy a koffein a mindennapi életük elengedhetetlen része)
  • hozzászokás ( egyre több koffeinre van szükségük ugyanannak a hatásnak elérése érdekében)
  • elvonási tünetek, ha nem jutnak a szokott mennyiséghez.
Az elvonási tünetek fejfájással, fáradtsággal, ingerlékenységgel, csökkent koncentrálóképességgel járnak. Nagyon sokan csak akkor veszik észre koffeinfüggőségüket, mikor egy-két napig nem isznak kávét, és ezért kínzó fejfájásuk van.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy mennyi kávé elfogyasztása jelent kávéfüggőséget, de napi 2-5 csésze már ebbe a kategóriába tartozik.

Amennyiben le akarunk szokni ezen szokásunkról, semmiképpen se hirtelen tegyük, hanem fokozatosan csökkentsük a napi mennyiséget.

Forrás

Nyereményjáték

Három nyereménykönyv kerül kisorsolásra azok között,
akik minden állomáson megfejtik a különböző kerékpár fajtákat
a kiemelt betűk segítségével. Pl: BMX
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz!
 Sok szerencsét!

A blogturné állomásai

08/13 Roni Olvas
08/19 Dreamworld
MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum