MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. december 10., szerda
Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.
Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Tarts velünk advent első napjától egészen karácsony napjáig és láthatod: a csoda bizony létezik. Hiszen a könyvek életre kelnek, a szereplők megelevenednek, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok beteljesednek!

Mától kezdve minden nap megismerhettek egy történetet a Blogturné Klub tagjainak – és néhány igazán nagyszerű kedves vendégünknek – a tolmácsolásában, melyből kiderül, hogy az idei turnés könyvek szereplői miként készülnek a karácsonyra, hogyan várják az ünnepet, és vajon ők maguk hisznek-e a csodában.

Ha ügyes vagy, és rájössz, hogy melyik történet melyik szereplőt rejti, Téged is megérinthet a karácsony csodája, hiszen megnyerheted a fa alatt becsomagolt ajándékok egyikét!

S hogy mit is rejtenek ezek a csomagok? Ez maradjon meglepetés! Elvégre a karácsony a meglepetések ideje!

Jó szórakozást!



December 10 - Még 14 nap Karácsonyig

A szakadó hóesésben a Palota bejárata elé egy fekete hintó érkezett. Amint lefékezett, az ajtaja dühösen kivágódott és egy fekete ruhát viselő alak pattant ki belőle. Még a saját őrei is félrehúzódtak, tudták, hogy nem tanácsos ujjat húzni a nagyúrral.

Ahogy É a folyosókon haladt észrevette, hogy a palota népe a távollétében alaposan felkészült Szent Nyikolaj ünnepére. Csillogó girlandok övezték útját, a levegőt megtöltötte az örökzöld illata, amit a konyha felé közeledve felváltott az édes, fűszeres sütemények semmihez sem hasonlítható aromája.

Amint megpillantott egy arra járó szolgát, azonnal kezébe nyomta a zsákot, amit idáig a kezében tartott.

- Ha már annak a sok ostobának nem sikerült idejében felismernie Morozova csordáját, akkor legalább ne vesszen kárba… Szent Nyikolaj ünnepén a gombóclevesen és a mézes-mákos kutja süteményen kívül idén szarvaspörkölt lesz a menü!
- Igenis, nagyuram. – motyogta a szolga, majd mélyen meghajolva elvette a zsákot, remélve, hogy nem bőszíti fel jobban a nagyúrat, majd elsietett a konyha felé.

É magában tovább morgolódva indult meg a bálterem felé, hótól nedves köpönyegét egy szék karfájára kanyarítva. Dühös volt és rendkívül csalódott. Azt gondolta, ezt az ünnepet, már valami mással, valahol másutt ünnepelheti.

A lány valószínűleg B-tól tartott a palotába a hóban. Mintha csak tündökölne, nem véletlenül hisz ő a napidéző. Ő az, akire oly régóta vártak, hogy elpusztíthassák az árnyzónát.

É gyorsan visszafordult és a lány elé sietett. Úgy gondolta, hogy ha együtt kell az ünnepségre menniük, hogy mindenkiben tudatosuljon, hogy ők összetartoznak. A bálteremben már úgyis összesereglett az összes grisha, udvari tisztviselő és természetesen a főnemesek is családjaikkal együtt. 

A bejáratnál A szégyenlősen lesütötte a szemét, amikor észrevette É-t, de szótlanul odanyújtotta a kezét, hogy karöltve léphessenek be a terembe. 

Szinte egyszerre fordult mindenki az ajtó felé és É büszkén vonult az étkező asztalhoz A-val az oldalán. Az sem zavarta, hogy a lány az ő színét, fekete keftát viselt. Miért is zavarta volna, hisz tudta, vele most már tényleg boldog lesz az ünnep.

A főasztalhoz érve felemelték a kvásszal teli poharukat. A teremben minden kéz a magasba lendült és egyszerre kiáltották:
-Boldog Nyikolajnapot!

Játsszunk!

Minden könyv felér egy apró varázslattal. Megszínesítik a szürke hétköznapjainkat, kalandokkal, veszélyekkel és izgalmakkal teli világokba kalauzolnak el bennünket. És mi is állhatna közelebb a varázslathoz, mint a mágia?

Idén mertünk egy nagyot álmodni és kilépni a hagyományok keretei közül. Ezúttal nem a szokványos adventi naptár nyitogatásával készültünk Nektek. Ó, nem.

Mostani turnénk során a Tarot kártyát, és azon belül is a Nagy Arkánum lapjait hívtuk segítségül. 2014-es, turnés olvasmányaink karaktereit úgy válogattuk össze, hogy valamilyen tulajdonságuk, tettük vagy habitusuk alapján megfeleljenek az eredeti 22 + általunk kitalált két kártyalapnak.


Nincs más dolgod, mint elolvasni az állomásokon található ünnepi novellákat, és kitalálni, mely karakterre gondoltunk. Az illető nevét beírva a rafflecopter doboz megfelelő sorába máris lehetőséged nyílik arra, hogy tiéd legyen valamelyik varázslatos nyeremény, amit a Blogturné Klub öt angyalkája (MFKata, Kelly, Fummie, Roni és Andie) ajánlott fel. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod, akkor huszonnégyszeres esélyre teszel szert!

Az igazán szemfülesek pedig extra meglepetésekre is bukkanhatnak olvasás közben! Hogy mi lehet az? Karácsony napján eláruljuk. Annyi azonban biztos, hogy érdemes velünk tartanotok. Rajta hát!

(Szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Nyugodtan gondoljatok át alaposan minden karaktert. Figyeljetek az apró jelekre, utalásokra. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

A mai napon A Mágus kártyához tartozó "É" személyét kell kitalálnotok!




0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum