MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. január 25., vasárnap

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelent meg 2014. december 12-én a Barackfa titka című könyv, ami visszaröpít az időben minket.

Január 13 és január 25 között öt blogturné tag értékelését olvashatjátok végig, extrákkal fűszerezve. A turné során játszhattok is és megnyerhetitek a három példány egyikét!

Kiadói sorozat: Arany Pöttyös

Sorozat: -

Besorolás: romantikus, mágikus realista

Oldalak száma: 250

ISBN: 9789633990018

Fordító: Molnár Edit

Megjelenés: 
2014. december 12.

Eredeti ár: 2 699,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

A harmincéves Willa Jackson – generációkkal korábban anyagi romlásba dőlt régi, előkelő déli család sarjaként – kétes hírnévnek örvend. A Blue Ridge Madam – amit még Willa ükapja építtetett, és ami annak idején a környék legpompázatosabb otthonának számított – évek óta a hanyatlás és a szégyen jelképe.
Willa megtudja, hogy volt osztálytársa , a nemesi származású Paxton Osgood, kívül-belül fel akarja újíttatni az épületet, hogy első osztályú fogadót alakítson ki belőle. Ám amikor az építkezés közben egy csontváz kerül elő a magányosan álló barackfa alól, rég eltemetett titkok kerülnek napvilágra, a városkában pedig furcsa események követik egymást.
A véres rejtély minden várakozás ellenére közelebb hozza egymáshoz Willát és Paxtont, akik közösen kénytelenek szembenézni a két család szenvedéllyel és árulásokkal teli történetével, illetve kideríteni az igazságot, ami azóta is hatással van az élők sorsára.

Véleményem

Aki kedveli a mágikus realista történeteket, annak biztos nem cseng idegenül Sarah Addison Allen neve. Nekem legalábbis rögtön az ő neve ugrik be, főleg miután az első könyve akkora kedvencem lett. A Barackfa titkáról annyi jót olvastam, hogy kaptam az alkalmon, hogy olvashatom. 

És ha már a műfaji meghatározásnál tartunk, akkor egyáltalán nem okozott csalódást. Ugyanazt a hangulatot, kellemesen bizsergető finom varázslatot éreztem, amit A csodálatos Waverly-kertnél. Bár a hasonlóság erős és többször is eszembe jutott a másik könyv, az is lehet, hogy ez Sarah Addison Allen sajátsága. Kénytelen leszek elolvasni az Édes életet is, hogy megfelelő következtetést vonjak le. Annyi bizonyos, hogy itt nem mindenféle csodanövény adja a mágia hátterét, hanem a hagyományok, babonák.

Aki, annyira babonás, mint én, az bizony jegyzetelni fogja a mindenféle praktikát és babonát a szellemek ellen, de én biztosan teszek érmét az ablakomba, hogy a szobából elmenjenek a szellemek :D 

A fülszövegből kiderült már, hogy két főhősnővel van dolgunk. Hála a váltott szemszögeknek egyáltalán nem éreztem egyiket sem távolabb magamtól. Mindkettejük boldogságára és végül barátságára is vágytam. Természetesen a romantika kedvelő is megkapják a szerelmi afférjukat, de hangsúlyoznám, hogy nem ez a sztori erőssége, célja. 

Van egy kis rejtély, egy csöpp krimi, de ez nem az a körömlerágós sztori. 

Ez amolyan lassú víz partot mos hatású, de mindenért kárpótol, minket a hangulat és bizonyos dolgok festői leírása. Például a Blue Ridge Madam. Olyan részletességgel mesél Sarah arról, hogy ez az épület a felújítás után milyenné vált, hogy azt kívántam, hogy bár igazi lenne és egyszer eljuthatnék oda. Egy gyönyörű villa a Jackson domb tetején, hangulatos szobákkal, étteremmel és kandallóval... 

A másik nagy kedvencem Rachel kávémániája volt, mert én is kávéfüggő vagyok. Kíváncsi vagyok, hogy "maximálisan tudományos alapokon" vajon engem milyen kategóriába sorolna be a karamelles frappémmal vagy a fahéjas cappuccinommal ;-) 

Azoknak, akik már olvastak az írónőtől és ismerik és szeretik a stílusát, nekik nem fog csalódást okozni a Barackfa titka. 
Aki pedig először olvas tőle, az készüljön fel kellemes történetre, kedvelhető szereplőkkel finom romantikával, cseppnyi humorral és kellemes hangulattal, gyönyörű képleírásokkal és apró kis aforizmákkal. Ez amolyan balzsam a léleknek, ami ilyen borongós hóesésben egy forró tea társaságában igazi feltöltődés. Nekem kedvencem lett és csak ajánlani tudom!

Nem is tudom mással zárni a véleményem, mint egy bölcselettel, ami hordozza számomra a könyv üzenetét.
És ha olyan szerencsés vagy, hogy igaz barátra lelsz valakiben, becsüld meg nagyon!
Tarts ki mellette, ne hagyd cserben!

Idézet-gyűjtemény

Ha az emberek jobban odafigyelnek a jelekre, nyilván maguktól is rájönnek: a levegő akkor fehéredik ki, amikor nagy változások vannak készülőben; a papír azért vágja el az ujjunkat, hogy olvasni tudjunk a sorok között; a madarak pedig a láthatatlan lényektől védenek minket
A babonák arra valók, hogy az emberek befolyásolni próbálják a befolyásolhatatlant.
Hát nem erről szól a házasság? Hogy van egy társad, akiben megbízhatsz, és akivel közösen hozzátok meg a fontos döntéseket?
A gyerekkor maga a csoda. Hatalmas veszteség, amikor kinövünk belőle.
Nincs annál felvillanyozóbb, mint papírra vetni a leghőbb vágyunkat. Így mindaz, ami addig jelentéktelennek tűnt, hirtelen nagyon is kézzelfoghatóvá válik. Egy lépéssel közelebb kerül a megvalósuláshoz.
Az embernek jót tesz, ha tágas tér veszi körül. Bevonzza a jót.
Ha egy férfi bőre olyan forró, hogy éget, amikor hozzád ér, akkor az ördöggel van dolgod. Szaladj el!
Amikor az ember fiatal, csak a barátai érdeklik. Aztán felnő, és a barátok szép lassan háttérbe szorulnak: luxussá, úri huncutsággá válnak, mint a forró fürdő.
A boldogság veszélyes üzem. Ha nem félsz, akkor sütheted.
Ha csengőszót hallasz, záporozni fog rád a szerencse. Csak érte kell nyúlnod.
Nincs más vagyonunk, csak a mély és rendíthetetlen szeretet. Ha ezt elveszítjük, belőlünk sem marad semmi. Ha mi nem segítünk egymáson, mégis, kire számíthatunk?
A szakácsnő egyszer azt mondta, ha az ember fűrészport és borsot hint az ajtó elé, senki sem tudja átlépni a küszöböt.

Játsszunk!

Számos festő jelenített meg képein barackot, barackfát, mivel a gyümölcshöz számos történet és szimbólum fűződött. Nektek a különböző állomásokon összekevert betűkből és egy festmény alapján öt különböző híres festőművész nevét kell kitalálnotok.

A játék végén, a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából három szerencsés nyertes kerül kiválasztásra, akik a könyv 1-1 példányával lesznek gazdagabbak.


Figyelem!
A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. Ha a nyertes kiértesítést követően 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk!


Blogturné Klub

01.19 Dreamworld
01.22 Insane Life
01.25 MFKata gondolatai


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum