MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. március 5., csütörtök
A Park Kiadó jóvoltából már a második Nicolas Barreau kötet jelent meg.
Az Álmaim asszonya egy igazi romantikus könyv,
ami elvisz minket a szerelem városába, Párizsba.
A Blogturné Klub 5 bloggere segítségével március 3-tól
minden másnap közzé teszik a véleményüket
és még sok érdekes információt tudhattok meg a regényről,
valamint a szokásos nyereményjáték sem maradhat el!

Kiadói sorozat: -

Sorozat: -

Besorolás: romantikus

Oldalak száma: 168

ISBN: 9789633550809

Fordító: Fodor Zsuzsa

Megjelenés: 2015. február 2.

Eredeti ár: 2 900,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!


Antoine-nak, a lelkes könyvkereskedőnek és meggyőződéses romantikusnak tíz telefonszáma és mindössze huszonnégy órája van, hogy újra megtalálja álmai asszonyát.
Antoine, a harminckét esztendős könyvkereskedő, aki hisz abban, hogy a regények a való életben is megtörténhetnek, kedvenc kávézójában egy nap megpillantja álmai asszonyát, aki mintha csak az égből pottyant volna oda. Antoine hezitál, nem tudja, hogyan szólítsa meg a nőt. Ám ekkor odalép egy másik férfi, és ezzel Antoine elszalasztotta a lehetőséget. Vagy mégsem? Kifelé menet az elbűvölő mosolyú, titokzatos nő leejt elé egy kártyát, rajta egy keresztnév, egy telefonszám és egy mondat: ,,Szívesen találkoznék magával." Antoine elmondhatatlanul boldog. Kisvártatva kétségbe esik. A becses telefonszám egy ostoba baleset következtében hiányos lesz. Antoine azonban minden nyomon elindul. A szépséges ismeretlen kalandos keresése során a legkülönbözőbb emberekkel találkozik, Párizs legnyüzsgőbb és legcsendesebb pontjain. Az idő Antoine ellen dolgozik. A barátai bolondnak tartják. A szíve nagy szaltókat ugrik, egyiket a másik után. De Antoine nem adja fel...
,,Ritkán írnak ilyen lélegzetelállító tempóban a világ legszebb dolgáról. Az olvasó happy endre vágyik és reménykedik, hogy a könyv soha nem ér véget."

Úgy hozta a sors, hogy Barreu első regényével, A nő mosolyával a molyon való jelölésig jutottam. Közben az Álmaim asszonya turnés könyv lett, így a várólistán megelőzte elődjét. 

Ez a kötetek szempontjából egyáltalán nem gond, hisz a kettő különbözik. De felvezetésnek nagyszerű volt és ha hangulatában hozza majd ugyanazt, akkor kérek még Barreau-t :-)

Antione egy könyvkereskedő Párizsban (jól kezdődik, nem?) és rögtön az elején megpillantja álmai asszonyát. De egy gonosz madár keresztülhúzza a számításait és őrületes nyomozás indul, hogy megtalálja „a nőt”, Isabelle-t. 

Amikor elkezdtem az első meglepődésem a férfi szemszög volt. Rögtön jött a kérdésem, hogy vajon képes leszek-e beleélnem magam egy férfi főszereplő helyébe, főleg ha ez egy ízig-vérig romantikus történet? De továbbolvastam és legközelebb a felénél pillantottam fel. Annyira beszippant, hogy nem is tudtam többet foglalkozni a kérdésemmel. 
Cafe de Flore

Az egész 24 órán belül játszódik, nagyon gyors és könnyen olvasható. Mindeközben bejárjuk Párizst és az írónő eléri, hogy teljesen magával ragadjon a francia életérzés: a rengeteg turista okozta kellemetlenségek, a kávéházak hangulata, a párizsi autóforgalom, és a piros esernyőt is ide sorolnám ;-) 

Tudjátok, hogy Párizs nagy szerelmem, az egyik olyan város, ahova minél előbb el szeretnék jutni. Miután olvastam az Anna és a francia csókot vagy a Csak egy nap-ot Gayle Formantől, ez a vágy minduntalan erősebb lett. Antoine történetével pedig lassan elviselhetetlen ;-) Konkrétan a hideg rázott, amikor megláttam, hogy a könyv kiindulási helyszíne Cafe de Flore ténylegesen létezik... Cafe de Flore hamarosan találkozunk, ígérem!!!
Párizs képes megszédíteni az embert, kiváltképp ha szerelmes.
A hangulathoz hozzá kell tennem Barreau humorát. Ez nem az a regény, ahol hangosan kacagtam volna, hanem olyan bájos. Az első vicces jelenettől kezdve kiül az arcodra egy mosoly, mely elkísér végig. A sztori végén pedig egy hatalmas álmodozó sóhajjal csukod be a könyvet. 

Abszolút kedvenc karakterem Olga lett. Ez az idős néni, aki mindenben és mindenhol csak a fiát keresi. Kicsit a nagymamámra emlékeztetett és amikor már másodszor olvastam Antoine rettegett mondatát, már hangosan kacagtam. Annyira tipikus és mégis szeretni való idős hölgy. 
- Dimitrij? Dimitrij, te vagy az?
Kinek ajánlom? Romantikára vágyóknak, Párizs szerelmeseinek. Akár egy vasárnap délutáni kikapcsolódásnak vagy tavaszvárónak. Bárkinek, mert konkrétan pár óra lélekmelegítő kikapcsolódásban lesz része.

Borító-mánia avagy Párizsos borítóból sosem elég!

a könyv külföldi kiadásai
válogatás borítókból, melyeken az Eiffel torony látszódik

Nyereményjáték

Feladat:
  1. Minden bloggernél találtok egy képet, ami a könyv, illetve Párizs egyik helyszínét mutatja. A feladatotok az, hogy megírjátok nekünk, hogy mi is ez pontosan.
  2. Ahhoz, hogy esélyetek legyen a könyvnyereményre, mind az öt feladványt teljesítenetek kell!
  3. Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz, valamint ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az e-mailben küldött értesítőre, akkor automatikusan új nyertest sorsolunk.



Blogturné

03/05 - MFKata Gondolatai
03/07 - Dreamworld
03/11 - Zakkant olvas

 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum