MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. március 12., csütörtök
Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából jelenik meg Jessica Shirvington könyve az Elhívás,
amely a Violet Eden krónikák című sorozatának nyitó kötete.
A Blogturné Klub három tagjának értékelését olvashatjátok
máricius 11 és március 13 között extrákkal fűszerezve,
valamint a megszokott nyereményjáték sem maradhat el!


Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös


Besorolásangyal, paranormálisromantikusYA

Oldalak száma: ???

ISBN: 97896337391

Fordító: Molnár Edit

Megjelenés: 
2015. március 10.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!
Violet nem vágyik másra, csak hogy Lincolnnal lehessen. De a fiú olyan súlyos titkot rejteget, amely bármikor szétszakíthatja őket. És persze ott van Phoenix is. A lenyűgöző és kifürkészhetetlen srác, aki azonban mindig a lány mellett áll.

A világosság és a sötétség örök küzdelmének csapdájában vergődve – ahol az angyalok bosszúra szomjaznak, és az emberek hősként harcolnak – Violetnek el kell döntenie, mekkora áldozatot hajlandó hozni. És kiben bízhat…

A rossz döntés nem csupán az életébe kerülhet, hanem a végzetébe is.

Véleményem

Nem tagadhatom, hogy az Embrace című könyvnél a borítóra figyeltem fel először. Sokan tudjátok, hogy szeretem a gyönyörű borítókat és az angyalos történeteket és itt a kettő az egyben van. Nagyon hálás vagyok, hogy a Kiadó megtartotta az eredeti borítót.

A baj akkor van, ha a csodás borító nem tükrözi teljes mértékben a tartalmat.

Azt hiszem most már minden YA sztori elmaradhatatlan eleme a szerelmi háromszög. Meg mertem volna esküdni a könyv elején, hogy én kitartok az első szerelem, a zöld szemű szőke herceg mellett. De ahogy az lenni szokott, felbukkan a gonosz, fekete démon és rabul ejti főhősnőnk szívét. Vagy mégsem? De az én szívem a könyv felénél elrabolta. Nem megyünk szembe az árral, ha ilyen hűvös szexi félisten vagy angyal vagy mi a szösz rajong értünk? Nincs igazam? 

Sok angyalos történettel találkoztunk már és tudjuk, hogy nehéz jól megírni a történetet, hogy valóban hiteles legyen. Adott egy mítológiai háttér és ezt gyurmázzák az írók a saját ihletük által. Ebben a könyvben azt éreztem, hogy túl sok volt az inspiráció, túl sok mindent akart belevinni az írónő és talán a kevesebb jobb lett volna. Az alapötlet zseniális, az ismeretlen anyukával és a csuklópánttal, de többször éreztem azt, mintha a könyv írása közben jöttek volna a csavarok. Mintha bele-belekapott volna egy ötletbe, de végül mégsem sikerült azt teljesen kidolgozni és kiaknázni annak lehetőségeit. Kiforratlan a dolog, persze ilyet már láttunk első könyves írónál.

Violetet egy kedves, szerény lányként ismerjük meg, de a történet során többször feldühített a túzlásba vitt önzősége. A szabadság utáni vágyát is irreálisnak éreztem, mert azért valljuk be, hogy az életben sokszor kell olyan dolgokon átesnünk, végigcsinálnunk, amihez az adott helyzetben egyáltalán nincs kedvünk (például iskolába sem akar járni senki, mégis "muszáj"). 

Ezért vagy esetleg már túl öreg vagyok ehhez a korosztályhoz egyáltalán nem tudtam magam Violet szerepébe képzelni magam. Ami pedig elég nehéz, hisz végig E/1-ben van írva a sztori.

Az viszont pozitívum, hogy a stílusa a leírásoktól és a történelmi hátterektől eltekintve is könnyed és gyorsan olvasható.

Illetve tetszettek a fejezetek elején az apró bölcsességek, amik egy pici betekintést engedtek a következő fejezetbe, de persze minden spoiler nélkül. Egy kis előrejelzés.

Zárásként azt mondanám, hogy egy nagyszerű alapsztorival rendelkező könyv, amiben látok fantáziát. Tény, hogy a könyv tipikus VP könyv, amit 14 és 18 éves közöttieknek ajánlanék, de bízom benne, hogy a folytatásban az írónő kiaknázza azokat a lehetőségeket, amik most rejtve maradtak. Legalábbis a könyv utolsó oldalai bizony erre engednek következtetni.

Violet Eden borítók a nagyvilágból

Az angyalos borítók a gyengéim és legnagyobb örömömre a Kiadó megtartotta az eredetit. De több külföldi kiadó módosított rajta vagy teljesen újat választott. Azért bevallom akad köztük egy-két gyöngyszem.

Source (és várhatóan a Könyvmolyképző kiadásai is ilyenek lesznek)
Hachette
Orchard - úgy tűnik a végén ők is visszatértek az eredeti koncepcióhoz
cbt - német kiadás
Práh - cseh kiadás eddig megjelent kötetei


Játsszunk!


A könyv fejezetei elején az írónő különféle bölcsességeket válogatott össze. Ezekből választottunk ki mi is egyet-egyet, a ti feladatotok kitalálni, hogy kitől származnak ezek az idézetek!
Figyelem!
A kiadó csak Magyarország területére postáz,
a győztesnek pedig 72 órája van válasz e-mailt küldeni, ellenkező esetben új nyertest kell sorsolnunk.Ha tehát angyalok vesznek körül, legyünk józanok, mintha tanítók körében lennénk, mivelhogy démon is van közöttünk.

Blogturné Klub

03/12 MFKata gondolatai
03/13 Dreamworld0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum