MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. augusztus 29., szombat

Rendhagyó retró turnéval jelentkezünk. Észrevettük, szegény Ann Agiurre mennyire elhanyagolt, ezért szeretnénk felhívni rá a figyelmet. Augusztus 27 és szeptember 8 között öt blogger népszerűsíti a Razorland-trilógiát. Érdemes lesz minket követni, mert a sok meglepetés extra mellett nyerhettek is a Fumax kiadó jóvoltából.



Szerzők: Ann Aguirre

Kiadói sorozat: -

Sorozat: Razorland #2


Oldalak száma: 334

ISBN: 9789639861558

Fordító: Gálla Nóra

Megjelenés: 2013. szeptember 9.

Eredeti ár:  3 095,- Ft 

MFKata: ★★★★✮

Moly  Goodreads  Fumax Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

A második rész fülszövege cselekményleírást tartalmaz az első kötetre nézve!
Sötét színek, hátborzongató történet… Ann Aguirre könyvét nem lehet letenni! – Gena Showalter, a New York Times sikerszerzője
Pikk egy új világban találja magát. Míg odalent a társai felnőttként, a közösség teljes jogú tagjaként kezelték, a városkában csak egy gyerek a sok közül, akinek az iskolapadban a helye. Pikk képtelen megtagadni magát, hiába igyekszik beilleszkedni a kisváros életébe, makacssága újabb és újabb konfliktusokba sodorja. Ráadásul Fakó is hűvösen és távolságtartóan viselkedik vele, míg Kósza többet akar a puszta barátságnál. Az új környezetben a barátok egyre jobban eltávolodnak egymástól. Pikk nem tehet mást: a maga útját kell járnia, bármilyen fájdalmas és magányos legyen is az. 
A tanév végén Pikk őrszolgálatra jelentkezik, hogy a kiválasztottakkal együtt megvédhesse a földműveseket a korcsok egyre hevesebb és kegyetlenebb támadásaitól. Az eseménytelenül induló küldetés azonban váratlan fordulatot vesz. A városlakók által alábecsült korcsok figyelik az embereket. Terveket szőnek és várnak. El akarják pusztítani Megváltás városát, és a végső katasztrófát csak Pikk látja előre…

Véleményem

Úgy érzem, hogy szép lassan a zombifóbiám átalakul egyfajta zombimániává. Most már tudom, hogy hogyha egy kis szorongásra, félelemre vágyom, akkor valami ilyen típusú könyvet kell olvassak. Így ajánlották nekem (jó sokan) a Razorland-trilógiát. Ígértek nekem izgalmat és álmatlan éjszakákat és be kell valljam, hogy álmatlan éjszakám nem lett tőle. De rémálmom volt és ez nem vicc. Tényleg komoly rettegést okozott nekem a történetben felbukkanó korcsok. 

De kezdjük csak az elején… pontosabban a trilógia második részéről, mert most erről szeretnék írni. 

Felhívom az olvasok figyelmét, ahogyan a fülszöveg tekintetében is tettem, hogy a bejegyzés további része spoileres azok számára, akik nem olvasták a Menedéket. 

Szóval és tettel, a történetünk ott folytatódik, hogy Pikk és Fakó bekerülnek ebbe az elzárt közösségbe, Megváltásba és megpróbálnak beilleszkedni. Ami Pikk számára igen bonyolult, hisz teljesen más közösségben, eszmék közt nevelkedett. Ez egy teljesen más világ és bevallom fel is idegesítettem magam rajta. Megőrülök attól a begyöpösödött gondolkodástól, hogy a nő csak a konyhába való és a kezébe csak fakanál való. De hála az égnek a mi Pikkünk, a vadásznő nem hagyja magát. Kapva kap az alkalmon, hogy a falakon túlra kerülhessen és ha kell harcoljon. 

Persze nem csak ő vágyott a harcra, mert én is alig vártam az előző részben megismert rettegést és izgalmat. Vártam a korcsokra. Főleg azok után, hogy Pikk elkezdte sejteni, hogy ezek bizony gondolkoznak. Már az első részben is rázott a hideg a gondolatra, mert egy dolog agyatlan zombikkal teli világban élni és megint egy másik, ahol gondolkoznak. A korcsok viselkedése nagyon idegesít, főleg, hogy a Legenda vagyok című filmre emlékeztetett. Abban voltak gondolkozó zombik és bizony azok sem ültek tétlenül… és bizony Ann is tett azért, hogy ne tudjak nyugodtan aludni. Egyre több kérdésem lett velük kapcsolatban, hogy honnan jönnek ezek a korcsok, mitől változtak meg és jesszusom mi lesz még? 

Arról nem is beszélve, amit Fakóval tettek. Épp ésszel nem lehet felfogni és meg is értem, hogy egy kicsit megrendült Fakó, de attól még ő és Pikk egy pár. A felesleges harmadik, jelen esetben tényleg felesleges. A szerelmi háromszögekkel nem vagyok mostanában kibékülve, és szerintem Kósza és Pikk egyáltalán nem illenek össze. Nem kell erőltetni. Annál inkább Pikk és Fakó- a randevújuk is olyan jót tett az én kis szívemnek... összetartoznak. Mindenképp. És punktum. 
Hogy is mondta annak idején? „Az enyém vagy”? Most már értettem, mire gondol. Ketten alkotunk egy egészet, és ez a fajta kapcsolat hűséget követel. Itt nincs helye harmadiknak. Nem úgy értette, hogy a tulajdona lennék; ennél azért bonyolultabb a kérdés, érzelmileg és a külvilággal való viszonyunkban is.
Abszolút kedvencem lett még Oaks mama, Edmund és Hosszúpuska. Örültem annak, hogy Pikk a buta társadalmi rendszeren kívül valami jót is kapott ettől a fenti világtól. Egy szerető családot, mert hiszem, hogy ezt meg kellett ismerje. Át kellett éreznie, hogy tartozik valahova és valakihez a szerelmén kívül. Hogy erőt adjon neki. És ez meg is látszik rajta. Oaks mama pedig egy tündér, nem lehet nem kedvelni a sütésmániájával. 
Az emberek néha csak akkor döbbennek rá, hogy milyen jó dolguk van, amikor már késő. 
A végén nem is tudom, hogy meglepődtem-e. Várható volt, hogy a sok buta ember magára hozza a bajt... fincsi függővége van, szinte kéri a folytatást- én is nekiesek nemsokára! 

Kinek ajánlom? Bár YA kategóriába van sorolva, mégis a jelenetek durvasága miatt erősebb idegzetűeknek ajánlom. Azoknak, akik nem ijednek meg egy kis véres csetepatétól, izgalomtól és nincsenek rémálmaik a zombiktól ;-) Bár ez utóbbi még engem sem riaszt el a folytatástól!!! 

Ha tetszett Dan Well: Partials – Részben ember című könyve, akkor feltétlenül olvasd el ezt a sorozatot is!

Megteszett? 
Rendeld meg a trilógiát akciósan az ikonra kattintva>> Megveszem!

Könyvdivat



Játsszunk!!!

A Razorland korcsai tulajdonképpen zombinak is nevezhetőek. Összegyűjtöttünk nektek olyan szereplőket és írókat, akiknek köze van ehhez a témához, nincs más dolgotok, mint az ő nevüket beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Három szerencsés nyertes pedig gazdagabb lesz egy-egy Menedék példánnyal a Fumax kiadó felajánlásából.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz. 

A legnézettebb zombisorozat sheriffje. Vannak, akik szeretik, vannak akik nem, de az biztos, hogy ha ő nem lenne, a csapat már régen járkálókká válva róná az utakat.

A blogturné


08. 29. MFKata gondolatai
08. 31. Deszy könyvajánlója 1
09. 02. Deszy könyvajánlója 2
09. 04. Könyvszeretet 1
09. 06. Dreamworld
09. 08. Könyvszeretet 2

1 megjegyzés:

  1. Szia kukkants be a blogomba, egy díj vár rád! ;)
    http://lexaesnixikonyveskuckoja.blogspot.hu/2015/08/dij.html

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum