MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. július 17., vasárnap

Cathy Cassidy Csajok és csokik című sorozatának harmadik részét olvashatjuk a Kolibri Kiadó jóvoltából, mely Summer történetét meséli el.

Kövessétek végig a hat állomásos turnénkat, a bloggereink véleményei mellett sok érdekességet is találtok, valamint nyereményjátékunkon megnyerhetitek a három példány egyikét a kiadó felajánlásában.

SzerzőCathy Cassidy

Kiadói sorozat: -

SorozatCsajok és csokik #3


Oldalak száma: 368

ISBN: 9786155450686

Fordította: Angyalosy Eszter

Illusztrálta: Julie Ingham

Megjelenés: 2016. június 8.

Eredeti ár: 2 990,- Ft

MFKata: ★★★★✮

Moly Goodreads    Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Summer élete a tánc.
Mindig is arról álmodozott, hogy az általános iskola befejezése után a balettintézetbe jelentkezik. Épp ezért a nyári szünet számára nem a tengerparti bulikat és a láblógatást jelenti, ahogy a testvéreinek: ő megszállottan készül a meghallgatásra.
Csakhogy minél elszántabban hajszolja Summer a tökéletességet, annál kevésbé elégedett a teljesítményével. És ezt az égvilágon senki nem veszi észre – azt a fiút kivéve, akire ő mindig csak barátként tekintett…
Vajon képes lesz belátni Summer, hogy a makacsságával nemcsak a jövőjét teszi kockára, de önmagát is veszélybe sodorja?
Öt lány, öt nézőpont, öt könyv. Cherry és Skye után a Nyári álomból Summer történetét ismerjük meg.
Egy könyvsorozat, melyben minden testvérnek megvan a maga története… Neked melyik lány lesz a kedvenced?
Talán a Nyári álom főhőse, Summer? Aki igazi balerinaalkatával, hosszú, szőke hajával, kecses mozgásával az egyik legnépszerűbb lány a suliban? Imádja a divatot, de mindig ismeri az ízlésesség határait. Vajon a saját határait is tudja?
Cathy Cassidy nyolc-kilencéves korában írta meg első képeskönyvét kisöccsének, és azóta ontja magából a történeteket.
Magyarul elsőként a Csajok és csokik-sorozata jelent meg (a Cseresznyés ábránd és aMályvacukor égbolt után itt a harmadik kötet, Nyári álom), melynek a vagány Tanberry-nővérek a főhősei. De mellettük feltűnik néhány szupermenő srác is, valamint Cathy egyik legnagyobb szerelme, a csokoládé is fontos szerepet kap. Cathy Skóciában él a családjával. Az összes munka közül, amivel valaha megpróbálkozott, az írást szereti a legjobban – hiszen amikor ír, mást sem kell csinálnia, mint ébren álmodozni egész álló nap.

Véleményem

A Csajok és csokik című könyvsorozat előzményeiben megismerhettük Cherryt és Skyet, a mostani kötet pedig az ikerpár másik felének, azaz Summer történetét meséli el, én pedig szó szerint ízekre szedtem a könyvet, hogy átláthatóbb legyen, mi fogott meg a könyvben.

Kamaszkor
Summer körülbelül 14 éves, a kamaszkor küszöbén áll. Érzi, ahogyan változik jómaga, látja ezt a változást a testvérén és a barátain is, mégis megrémíti. Ami azért volt érdekes számomra, mert én egyáltalán nem emlékszem ilyen érzésre, de mégis jó volt egy teljesen más szemszöget megismerni. Sokkal élesebben érzékelteti a kamaszkor kettősségét: érett és naiv gondolatok versengenek Summer fejében is. 
Néha úgy érzem, tinédzsernek lenni is csak egy szerep, amit el kell játszani egy darabban, csak épp senki sem vette a fáradtságot ahhoz, hogy előre megmutassa a szövegkönyvet.
Balett
Summer élete a tánc. A sikertelen tánciskolai felvételi után, újabb lehetőséget kap, hogy valóra válthassa az álmát. Olvastam már balett-táncosokról könyveket és tudom, hogy mennyire kemény az életük. A balett minden szépsége ellenére is nagyon elhivatottnak kell lenni ahhoz, hogy igazi táncos légy. Mégis meglepett az, hogy Summer saját maga kényszeríti bele magát abba, hogy még tökéletesebb és vékonyabb legyen. 
A tánc egy kicsit olyan, mint a varázslat - mondom inkább. - És olyan régóta létezik, mint maga az emberiség. Ez egy módszer arra, hogy szavak nélkül tudjunk elmondani dolgokat, hogy kifejezhessük önmagunkat, hogy kölcsönhatásba lépjünk a zenével. De nagyon kemény kell ám dolgozni ahhoz, hogy a varázslat működni kezdjen!
Étkezési zavar
Ha olvastátok valaha a Jégviráglányokat, akkor már ti is az első pillanatban felismeritek ti is a jeleket. Nagyon izgultam, hogy ne fajuljon túlságosan a dolog. Bár a témaválasztáson meglepődtem, hogy a könnyed nyári sztoriba hogyan is fér bele az anorexia, de utólag úgy gondolom, hogy jól tette az írónő. Nagyszerű figyelemfelhívás, mert ez is egy halálos betegség.

Szerelem
Summer nem tartozik a tipikus lányok közé, és a fiúkhoz való hozzáállása sem az. Alig vártam, hogy megismerjük azt a fiút, azt a titkos hódolót, aki megérti az ő bonyolult lelkivilágát és a hozzáállását a világhoz. Summer szívéhez szép lassan, apró figyelmességgel kel közelíteni, és ez Alfienak végül sikerül is. Megértette és támaszul szolgált neki, mert a szerelem is ilyen.

Ikertestvér
Az előző kötetben megismerhettük a Skye és Summer közti különleges kapcsolatot. Akkor azt hittem, hogy Summer távolodik el, de most kiderült, hogy ez inkább a korukból fakad. Bár nem tűnik vészesnek a távolság, de bízom benne, hogy a sorozat végére újra „érzik” majd egymást.

Álmok
Summer gyerekkori álma a balett és vele együtt imádkoztam, hogy elérje az álmait. De egy idő után éreztem, hogy ezzel az álmával a vesztébe fog rohanni. Ha felvételt nyer az iskolába, akkor az az életvitel bizony az életébe kerülhetett volna. Viszont ha nem veszik fel, még keményebben fog érte küzdeni. A legjobb megoldás, ha Summer elengedi ezt az álmot, bármennyire is fájdalmas.
- Ez az álom szertefoszlott.
- Oké - feleli - Akkor jöhet a B terv.
- Nincs B terv - sóhajtom.
- Akkor ideje kitalálnod egyet. És ha a B terv sem válik be, csak tovább kell lépni a C tervre. Van vagy negyven betű az ábécében, nem igaz? 
Azt hiszem ez a könyv legnagyobb tanulsága számomra: az elengedés.
Harcolhatunk a végsőkig, de néha jobb a hajót elengedni és várni egy másikat, ami felvesz minket. Mert lehet, hogy az a hajó visz a boldogság felé.

Summer története nem annyira könnyed és vidám, de őmaga is teljesen más, mint a testvérei. Attól függetlenül, hogy ez a kötet nem lett annyira vidám nyári történet, mégsem veszítette el a varázsát, sőt! Bár Summer A Tanberry család már a szívemhez nőtt, még a drámakirálynő Honeyra is kíváncsi vagyok, de persze előtte majd Coco történetét ismerhetjük meg. Remélem nagyon hamar!

A Csajok és csokik úgy ejti rabul az olvasó szívét, mint az édességek, csak ez nem hízlal! Bátran ajánlom a sorozatot a kezdetektől minden lánynak, nőnek, minden korosztály számára nyári olvasmánynak!



Megtetszett?
Rendeld meg az ikonra kattintva>> Megveszem!

Könyvek ihlette körmök MFKata által

Egy ideje gondolkozom, hogy összekötöm a kellemeset a hasznossal, de végül a nyári álom hozta meg az első és legfontosabb lépést, hogy elindítsam ezt az új rovatot. Még nem tudom, hogy milyen sűrűn és mi alapján fogok körmöket díszíteni a könyvek borítója alapján, de íme az első! Mit szóltok?

Játsszunk!

Summer életében fontos szerepet játszik a balett, ezért arra gondoltunk, hogy olyan könyveket kitalálnotok, melyekben szintén a balett van középpontban. Segítségül megadunk a borítóból egy részletet. A Rafflecopter megfelelő sorába (értelemszerűen a blog nevéhez tartozó sorba) a könyv íróját és címét várjuk.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A blogturné állomásai


07/11 CBooks
07/15 Dreamworld
07/17 MFKata gondolatai

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum