MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. szeptember 22., csütörtök

A Twister Media jóvoltából hazánkban is megjelent Amy Harmon Arctalan szerelem című regénye. Ennek örömére a blogturné klub nyolc bloggere bemutatja nektek Fern és Ambrose szívszorító szépségű történetét gyászról, barátságról, szerelemről és hősiességről.
2016. szeptember 18-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


SzerzőAmy Harmon

Kiadói sorozat: -

Sorozat: -

Besorolás: young adult, new adult

Oldalak száma: 368

ISBN: 9786155631061

Fordító: Marczali Ferenc

Megjelenés: 
2016. június

Eredeti ár: 3 490,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Ambrose ​​Young nagyon szép volt – olyan szép, mint a romantikus regények borítóin látható férfiak. Ezt Fern Taylor is tudta, hiszen tizenhárom éves kora óta falta ezeket a könyveket. És mivel Ambrose Young ennyire szép volt, Fernnek meg sem fordult a fejében, hogy valaha is övé lehet a férfi… egészen addig, amíg Ambrose Young már nem volt szép többé.
Az Arctalan szerelem egy kisváros története, ahonnan öt fiatalember indul el a háborúba, de közülük csak egy tér vissza. Az Arctalan szerelem a gyász története: a közös gyászé, az egyéni gyászé, a szépség, az élet és az önazonosság elvesztése fölötti gyászé. Az Arctalan szerelem egy lány szerelmének a története, amit egy megtört fiú iránt érez, és egy sebesült harcosé, akit ez az érzés egy hétköznapi lányhoz fűz. Az Arctalan szerelem a vigasztaló barátság története, a rendkívüli hősiességé, és egy olyan, modern A szépség és a szörnyeteg-mese, amely megmutatja, hogy mindannyiunkban megtalálható egy kicsi a szépségből, és egy kicsi a szörnyetegből is

Véleményem

A könyv megjelenése hatalmas felbolydulást hozott a bloggerek között: mindenki áradozott róla, akinek volt szerencséje angolul olvasni, ami persze engem nagyon kíváncsivá tett.

A könyv olvasása után bátran állíthatom, hogy én is a rajongók táborába tartozom, attól függetlenül, hogy képtelen voltam a könyvet bárhová is besorolni, mert ennyire összetett és sokrétű történettel ritkán találkozik az ember.

Betegség

Nem újdonság, ha a könyvben az egyik szereplőnek halálos vagy gyógyíthatatlan betegsége van, mint jelen esetben a 18 éves Baileynek. Ellenben a fiú hozzáállása és életigenlése nagyon is ritka és példaértékű. Meglepett, hogy milyen bátor és erős fiú, aki nem hagyta, hogy felülkerekedjen az önsajnálata és inkább mindig a humorosabb oldaláról igyekezett megközelíteni az élet dolgait. Nemcsak engem sikerült rávilágítani arra, hogy az élet szép, hanem az unokatestvérét és legjobb barátját is Fernt.
... Bailey megtanította őt szeretni, új oldalról látni a világot, a jelenben élni, és gyakran kimondani, hogy szeretlek. És hálásnak lenni minden egyes napért. 

Barátság

A kettejük közti kapcsolatot, inkább testvériesnek nevezném, de az alapja az őszinteség és szeretet. és még valami plusz, aminek segítségével felülkerekedtek a saját vágyaikon, pl Fern sosem érzi tehernek, hogy Bailey segítségre szorul, 
Barátság terén említésre méltó még a fiúk ötös fogata Amrosyval az élen. Ambrosyt egy nagy, kedves maciként vagyis Herkulesként ismerhetjük meg. Akire a tizenévesek baklövései miatt sem voltam képes haragudni, attól függetlenül sem, hogy a katonaság az nem tréfa dolog.
A hadsereg leginkább arra jó, hogy az ember megölesse magát.
Bizony ennél a résznél (amikor a fiúk háborúba mennek) kénytelen voltam félretenni a könyvet. Hiába a kíváncsiság és hiába a nagyszerű stílus, fel kellett készítenem magam arra, hogy ez nem a könnyed, kikapcsoló történet. Hisz a háború mindig hoz veszteségeket. 
És pár napja, amikor újra elkezdtem a könyvet, hamar kiderült, hogy igazam volt. 

Gyász

Mert ez a történet minden oldalról körbejárja az életet, az írónő pedig annyira reálisan tárja elénk a valóságot, annak minden szépségével és fájdalmával együtt, hogy ember legyen a talpán, aki nem sírja el magát rajta. 
... megpróbálhatná elfelejteni a barátait, megpróbálhatná kitörölni őket a szívéből és az emlékeiből, csakhogy ezzel megfosztaná magát az örömtől, ami azt jelentette, hogy szerethette őket, ismerhette őket és a tanulhatott tőlük. Ha nem érti meg a fájdalmat, nem fogja tudni értékelni a reményt, amit csak nemrég kezdett érezni, sem a boldogságot, amibe két kézzel kapaszkodott.
Hosszú és fájdalmas utat járnak be a szereplőink, amíg végül megtalálják önmagukat és önmagukban a szépet. Megtalálják azt, amit elveszettnek hittek, azt, hogy hiába vesztik el a szeretteiket, akiket szeretünk azt nem felejtjük el és örülnünk kell annak, hogy ismerhettük őket.

Szerelem

Az írónő nagyszerűen tárja fel, hogy ha magunkat nem vagyunk képesek elfogadni, akkor az élet örömeit sem, a szerelmet sem. Mert nincs élet és a könyv sem szerelem nélkül. Bár nem ez a fő mozgatórugója a könyvnek, de mégis fontos eleme és kell az élethez. Az igazi bátorítás, amely átsegít az élet küzdelmein és igazán vágytam arra, hogy a Ambrosy és Fern képesek legyenek megtalálnai az egymáshoz vezető utat.
Nem azért kellesz, mert fáj, amikor nem vagyunk együtt. Azért, mert melletted újra érzem a reményt. Mert boldoggá teszel.
Amy Harmon ezzel a könyvével minden olvasó lelkét megérinti, én sem maradtam ki. Rengeteg mondanivalót tartalmaz a történet, mely elgondolkodtat és felráz. Kivétel nélkül ajánlom mindenkinek a könyvnek. Annak is, aki olvasta angolul, mert ebből a könyvből egyszer biztosan nem elég.
Olvasás közben az lehetsz, aki csak akarsz. egy időre elmenekülhetsz saját magad elől.
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Rendeld meg!

Játsszunk!!!

Mostani játékunk során a háború által szétszakított pároké lesz a főszerep. 
Minden állomáson találtok egy labirintus játékot, mely alapján azt kell kitalálnotok, melyik út köti össze a párokat. Ha ez megvan, nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni a helyes betűjelet, illetve a másik sorba a páros mindkét tagjának nevét. Ám nem árt figyelni, végkifejlettől függetlenül, csak és kizárólag a háború miatt elszakított szerelmespárokat keressük (minden esetben azok képezik a helyes megoldás, akik a jó út két végén találhatóak). 
Amennyiben az összes feladatot teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény egyik példányát.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum