MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. szeptember 27., szerda

Romantikus pszichothriller, telis-tele titkokkal és váratlan fordulatokkal. Fedezd fel az elképesztő történet mélységeit és add át magad a borzongásnak!



Szerző: Beth Flynn

Kiadói sorozat: Rázós könyvek

Sorozat: Kilenc perc #1


Oldalak száma: 288

ISBN: 9789634571438

Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Megjelenés: 2017. október 27.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★✮

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Az ​akkor tizenöt éves Ginny Lemont 1975. május 15-én elrabolják egy bolt elől Fort Lauderdale-ben. Az elkövető az egyik legbrutálisabb dél-floridai motoros banda tagja. 
Ginny élete ekkor örökre megváltozik. Új nevet kap, új identitást és egy új életet az Everglades mocsár szélén – egy ijesztő, durva és erőszakos világban, ahol mindenkinek álneve van, a hűség pedig a túlélés kulcsa. 
Az egésznek pedig Grizz áll a középpontjában: termetes, sötéten jóképű és ijesztő férfi, aki Ginnyvel valahogy mégis olyan gyengéd, hiszen ő élete egyetlen igaz szerelme. 
Így kezdődik az érzelmi megszállottságról és a manipulációról szóló mese, amiben egy környezetéből kiszakított lány kénytelen az egyetlen emberre támaszkodni, akitől figyelmet, szeretetet és gondoskodást kaphat. A fogva tartójára. Ginny okos és intelligens, de még csak tinédzser. Nehezen alkalmazkodik az új életéhez, eleinte küzd ellene. Aztán belenyugszik a feltételekbe. 
Vajon megmentik? Vagy elmenekül? Kiszabadul élve, ha egyáltalán kiszabadul valahogy?

Véleményem

A Kilenc perc nem az a könyv, ami a borítójával vonzott olvasásra. Legalábbis tuti nem az a nagy maci kinézetű pasi a borítón, ellenben a motorok. Illetve egy igazi vagány motoros sztori, azt már inkább nem fogom kihagyni!

A prológus rendkívül figyelemfelkeltő és talán szánt szándékkal félrevezető is. Az biztos, hogy én bevettem a csalit, hogy a sztori egy olyan lányról fog szólni, aki 25 évig vagyis a fél életét rabságban töltötte. Viszont hála az égnek itt szó sincs Natascha Kampusch féle fogvatartásról. 

Ginny-Ciccről mostanáig nem tudom eldönteni, hogy vajon Stockholm szindrómája van vagy csak tényleg annyira nem foglalkozott vele a családja és annyira nem voltak barátai, hogy képes volt ezt a rabságot végül magáénak tudni. Elgondolkodtató, hogy mennyire kell egy tininek/gyereknek kívülállónak lennie a saját környezetében, hogy ennyire könnyen belenyugodjon abba, hogy kiszakítják az életéből. Illetve az elrablók pár kedves szóval képesek szeretetet kicsikarni fogvatartottjuktól. 

Talán ez volt számomra a legmegdöbbentőbb. Az egész sztorit úgymond Ginny visszaemlékezéséből ismerhetjük meg, de egy pillanatig sem éreztem, hogy őt ez megdöbbentette volna. Végig beletörődő, szinte mesélő hangnemben olvasunk.
Ebből, vagyis Cicc szemszögéből nézve nem nehéz a megkedvelni sem a Grizzt vagy a bandát sem. 
És itt lép be az én kedvenc tv sorozatom a Sons of Anarchy
Aki látta a sorozatot az tudja, hogy mennyire összetartó és mégis mennyire brutális tud lenni egy ilyen banda. Ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy ők rosszak lennének, mert attól függetlenül tudnak szeretni, csak az értékrendjük más. Bár a tetteikre, brutalitásukra nincs mentség. Az írónő ebből a szempontból megfogta a lényeget, mert ez rettentő életszagú.

Bár nagy szerelmi fellángolásról és nagy szenvedélyekről nem beszélhetünk a könyv kapcsán, mégis van benne valami ami viszi előre a történetet. Valójában a 25 év történése van a lapokon, de ennyi mindent nem lehet besűríteni, de nagyon kíváncsi voltam, hogy mikor jön el az a pont, melyik lesz a helyzet, amikor végre Cicc azt mondja, hogy elég vagy kiderül az igazság.

Egy biztos, hogy amilyen ütős a könyv eleje, nos a vége legalább annyira ütősre sikeredett.
Ügyes a mézesmadzag végén, mármint, hogy véletlenül sincs nevén nevezve az új férj. 
Mégis a legmegdöbbentőbb számomra az volt, hogy ez egy sorozat. Lazán megállja a helyét egy standalone kötetnek. Az úgymond elvarratlan szálakat simán betudtam annak, hogy az élet szívás, de ettől függetlenül nagyon várom a folytatást! 

Nem kifejezett szerelmi történet ez, nem igazán tudnám besorolni. De ha ilyen a többi Rázós könyv, akkor azt hiszem ideje jobban feltérképeznem a többi könyvet is a palettán!
És persze időszerű lesz befejeznem a SOA-t is... 

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>Rendeld meg!

Sons of Anarchy

Film
Anarchia Gyermekei motoros bandát Jax apja alapította, azzal a szándékkal, hogy a bandatagok lázadó mivoltukat így is kifejezhessék. Az évek során azonban a fegyverek, a kábítószer és a bűnözés minden válfaja megjelent a motorosok világában is. Árulással, bosszúval átszőtt, bandaháborúk tarkította világ a kemény motorosoké.

Charlie Hunnam Jackson 'Jax' Teller
Katey Sagal Gemma Teller Morrow
Ron Perlman Clarence 'Clay' Morrow
Tommy Flanagan Filip 'Chibs' Telford
Kim Coates Alex 'Tig' Trager
Mark Boone Junior Robert Munson
Theo Rossi Juan Carlos 'Juice' Ortiz
Maggie Siff Tara Knowles
Ryan Hurst Harry 'Opie' Winston
Dayton Callie Chief Wayne Unser



Bővebben a sorozatról hamarosan egy külön postban!
Mert megérdemli 😜

Játsszunk!

Mostani nyereményjátékunkban motormárkák utáni nyomozásra invitálunk titeket. A blogturné állomásain található rövid leírások alapján kell kitalálnotok egy-egy híres vagy épp hírhedt motorlegendát. Fontos! A megfejtésben a márkának és a típusnak egyaránt kell szerepelni pl így: Harley-Davidson Sports Model KH Flathead.
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


1951-ben Che Guevara egy ilyen motor hátán utazta be Dél-Amerikát.


A blogturné



09.25. – Angelika blogja
09.27. – MFKata gondolatai
09.29. – Sorok között
10.01. – Könyvvilág
10.05. – Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum