MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. szeptember 28., csütörtök

Szerelem vagy szabadság. Te mit választanál?
Az is elárulhat, aki a legjobban szeret.
Nézz a történet mélyére!



SzerzőMarie Rutkoski

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

SorozatA nyertes trilógia #2

Kulcsszavakfantasy, romantikus, Young Adult

Oldalak száma: 408

ISBN: 9789634571391

Fordító: Neset Adrienn

Megjelenés: 2017. szeptember 29.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Szerelem vagy a hazád. Te mit választanál?
Lady Kestrel eljegyzése Valoria koronahercegével bőven ad okot az ünneplésre: bálak, előadások, tűzijáték és mulatságok követik egymást a birodalom fővárosában. De Kestrel számára olyan az egész, mintha a maga készítette kalitkába kellene beülnie. Mikor kémkedni kezd a császári udvarban, egész élete merő színlelés lesz, és épp annak az embernek nem mondhat semmit, akinek a bizalma a legfontosabb számára…
Arin, aki továbbra is népe szabadságáért harcol, sejti, hogy Kestrel többet tud, mint amennyit elárul neki. Amikor a lány egyre közelebb kerül egy döbbenetes rejtély megoldásához, az Arin arcát elcsúfító vágásnál is fájdalmasabb lehet az igazság.
A nyertes trilógia második részében a hazugságok mellett az is kiderül, hogy Arinnak és Kestrelnek mivel kell fizetnie az egymás ellen elkövetett bűneikért.

Véleményem

Tavaly tavasszal a Nyertes átka először a csodás borítójával varázsolt el, aztán a könyv lapjain rejlő történet is rabul ejtette a szívem. És most végre olvashattam a folytatást, ami viszont egy kicsit meglepett. 

A sztori pontosan ott folytatódik, ahol abbahagytuk anno. 
Kestrel a „kígyófészekben” várja házasságkötését az ifjú herceggel, Verexszel. Miért kígyófészek? Itt lakik a császár is, aki már az első oldalon bebizonyítja, hogy mellette egy csepp nyugta nem lesz a főhősnőnek. Sőt, ha éppen nem csinál semmit, akkor már az is gyanús lehet. Úgy gondolom, hogy az „öreg” a legnagyobb kártyajátékos a sztoriban. Szinte mindig őr irányítja a szálakat, egy lépéssel jár mindenki előtt és a kegyetlensége nem is mer határokat. 

Arin és Kestler is igyekeznek nagyszerűen játszani, nagyon ügyesen lavíroznak a csapdák között, de ha az érzelmeik befolyásolják őket, akkor néha megráztam volna őket. A kettejük közti kémia totálisan összezavarja az éleslátásukat. 

Igaz, hogy leginkább Kestlernek kell meghoznia a nehéz döntéseket. Főleg úgy, hogy a császár őt kényszeriti, hogy döntsön az emberek sorsa felett, a következő háborús lépést neki kell megoldani. Fontos morális kérdések merülnek fel és a belső vívódását folyamatosan figyelemmel kísérhetjük. 
A váltott szemszög segítségével Arin érzéseit is végig követhetjük. 

Nem meglepő, ha azt mondom, hogy ennek a kötetnek a legfőbb mozgatórúgója a politika-cselszövés. A szálakat az írónő nagyon ügyesen vezeti, szép lassan bogozza ki, hogy az utolsó pillanatban derüljön fény mindenre. 

Ahogyan egyre több titokra derül fény, egyre közeledik az esküvő időpontja, annál inkább érezhető, hogy valami nagy dolog fog történni. Az egész második kötet a végső összecsapás előkészülete és pont ez az én fájdalmam is, mert úgy érzem, hogy az igazi cselekmény, az izgalom az a legvégére maradt. Eddig is voltak áldozatok és keserű pirulák, veszteségek, de a java ide jutott.

Amikor is annyira felpörögnek az események, hogy a már csak egy hatalmas WTF érzéssel néztem a az üres lapra. Nagyon sajnálom Kestlert, mert hatalmasat hibázik és ennek az árát kell majd megfizetnie a következő részben. Eskü nincs több spoiler!!!Csak imádkozni tudok, hogy a folytatás gyorsan jöjjön és a szenvedése ne tartson sokáig 😉

Sejthető, hogy a romantika kapta a kevesebb hangsúlyt a könyvben, de ettől függetlenül egy-két érdekes jelenet azért még akad. Illetve nagy kérdőjel számomra Verex és Risha. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy van-e köztük valami és ha igen, akkor abból kapunk-e egy kicsit a folytatásban.

Bár egy picit csalódtam a történet lassú menete miatt, de a sorozat még így is a legjobbak között szerepel. Van helye a stílus kedvelői között, én pedig kíváncsian várom a folytatást, hogy vajon képes-e felülmúlni az első rész varázsát!

Rendeld meg az ikonra kattintva>> Rendeld meg!

Borítómánia


Játsszunk!

A mostani nyereményjátékban egy kis kutakodásra lesz szükség. A résztvevő blogok bejegyzéseiben bloggereink betűket rejtettek el, melyeket helyes sorrendbe állítva egy, a sorozathoz köthető szót kaptok; melyet a Rafflecopter megfelelő sorába kell beírni. 
A helyes megfejtők között kisorsolunk három példányt Marie Rutkoski: The Winner’s Crime - A nyertes bűne regényből a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásából!
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



09.24 Always Love a Wild Book
09.25 Sorok között
09.26 Könyvvilág
09.27 Dreamworld
09.28 MFKata gondolatai
09.29 Deszy könyvajánlója





0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum