MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2018. február 6., kedd
„Légy büszke a hegeidre, mert az mutatják, milyen erős vagy! 
Aki nem hiszi, csinálja végig, amit te és meglátjuk, mire jut.”



SzerzőBenina

Kiadói sorozat: Rubin pöttyös



Oldalak száma: 424

ISBN: 9789634572916

Megjelenés: 2017. november 15.

Eredeti ár:
3 499,-Ft

MFKata: ★★★★✮

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!
Te ​talpra tudnál állni a legnagyobb szörnyűségek után?
Faith Morgan mindent elveszített.
Két hét pokol után a tanúvédelmi programba kerül. Nem térhet vissza az otthonába, többé nem láthatja a legjobb barátnőjét, elvették az álmait, hitét megváltozott a kinézete, és elvesztette még a nevét is.
Faith többé nem létezik, Honey lépett a helyére.
Vajon rábízhatja magát az ügynökre? Biztonságban lesz az új otthonában? Okos dolog-e közel engedni magához a kisváros egyik legnagyobb szívtipróját?
Bray den Holmes mindent maga mögött hagyott.
Kétszer segített nagybeteg öccsén, de végül mindkettejük talpa alól kicsúszott a talaj. Zach depresszióba süllyedt, Bray pedig bulit bulira halmozott, hogy azt érezze, él. Elmenekült a családja közeléből, és egyetlen ember van, akinek a kedvéért hajlandó hazatérni: az öccse.
Ki az a titokzatos lány, aki nemcsak a kisfiút, hanem Brayt is vonzza, mint a mágnes? Miért olyan ellenséges? Miért olyan óvatos? Honnan származnak a sebhelyei?
Faith szeretné meghúzni magát, Bray viszont szeretné megérteni őt.
Egyikük sem tud szabadulni a másik hatása alól – és talán nem is akarnak.
Csakhogy Faith vészterhes múltjával nem könnyű szembenézni.
Vajon mit bír ki a szerelmük? És mit tehetnek, ha a kisvárosban felbukkan a legnagyobb ellenség?
Egy erős lány és egy különleges fiú története. Merülj el benne!

Véleményem

A túlélés szabályai első részével két évvel ezelőtt találkoztam, amikor volt szerencsém beleolvasni a nyers változatba. Konkrétan az első pár fejezetbe, de az nagyon megmaradt bennem, hogy rendkívül izgalmas és nagyon szívesen olvastam volna tovább (ha lett volna tovább) 

Aztán hosszú hónapok teltek el várakozással, hogy végre novemberben tényleg megjelenjen a könyv. Viszont közben bennem felmerültek a kétségek, hogy mi lesz, ha esetleg mégsem lesz olyan jó a könyv, mint anno a beleolvasó? Az ilyen kétségek miatt még nehezebb, ha magyar író szerzeményéről van szó… 
De győzött a kíváncsiságom és azt kell mondanom, hogy a két évvel ezelőtti lelkesedésem nem volt alaptalan.

Az első pillanatban belecsöppenünk a cselekmény sűrűjébe, konkrétan egy menekülés kellős közepébe. Nagyon izgalmas, nagyon filmszerű és rendkívül pörgős. Nem tudod, hogy Faith mi elől menekül a testvérével, de az első pillanattól kezdve egyértelmű, hogy az életük a tét és nem kevés borzalmat kellett megélniük a közelmúltban. 

Ez a filmszerűség végigkíséri az egész könyvet: a jelenben szinte magunk előtt látjuk a múlt eseményeit, ahogy Faith fejében újra leperegnek az események vagy éppen, amikor transzba esik és újraéli azokat a szörnyűségeket, amit az a szadista-elmebeteg-pszichopata maffiózó tett vele és a testvérével. 

Ezt a hatást erősíti még a váltakozó férfi-női szemszög is. 
Brayden és Faith egyenként is rendkívül karizmatikus jelenségek, mégis ketten együtt válnak igazán egésszé és lesznek képesek felülemelkedni a sötét múltjukon. Már az első pillanattól érződik kettejük közt a kémia és ami nagyon tetszett, hogy nem alakul ki semmilyen „műbalhé” közöttük. Kicsit a mának vagy inkább csak maguknak élnek és nem foglalkoztak abban a pillanatban semmi mással. 
Természetesen az erotikus jelenetekkel sem volt semmi baj, de egy jó new adult könyv velejárója a pár arcpirongató részlet. 

Kár lenne is tagadnom, hogy mindkét szereplőt nagyon megkedveltem és az utolsó percig izgultam az életükért, ami természetesen nagyon jól sikerült. 
Viszont ki kell emeljem, hogy a két nagyszerű főszereplő mellett még akad pár mellékszereplő is, akik igencsak megérdemlik, hogy megemlítsük őket.
Josiah (Faith bátyja), aki rendkívül emlékeztett az egyik Maddox tesóra, valamint elképesztően nagy szíve van. Nem kap túl sok szerepet, de igazán kíváncsi lennék, hogy mi történt vele a háttérben!

Ugyanígy Seth és Piper sztorija mögött is sokkal több rejtőzik. Az az odaadás és kitartás, amit tanúsítanak Bray iránt, első perctől kezdve kivívta a tiszteletemet irántuk. Az igazi barátság ilyen, viszont sejthető, hogy emögött sokkal több rejtőzik, remélem olvashatunk még róluk (akár egy spinoff formájában)

És nem hagyhatom ki Zachet sem, aki pontosan annyi idős, mint az én egyik kisfiam. Akarva akaratlanul is vele azonosítottam Zachet viselkedés szempontjából és az anyai ösztöneim automatikusan beindultak. Az életét ért megpróbáltatások bizony hagytak rajta nyomot, mégis a gyermeki jóság nem veszett ki belőle, a szívem még most is összeszorul, ha rá gondolok. 

És mivel ez egy sorozatindító kötet nagyon remélem, hogy mindegyikükkel fogok még találkozni. Hamarosan. Bár a sztori lezártnak is tekinthető, de az apró utalások arra engednek következtetni, hogy a folytatás is legalább annyira izgalmas lesz, mint ez a rész. 

Szeretném ezt a könyvet minden Rubin Pöttyös, illetve a kategória rajongóinak, mert simán felveszi a versenyt bármelyik külföldi New Adult sztorival!
Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!
Tedd a kívánságlistádra az ikonkra kattintva>> Moly

Top 3 idézet


A könyvek, Crayne, a könyvek! Mindegy, mennyire különbözik két ember, férfi, nő, földönkívüli vagy kisnyuszi, a könyvek mindig összehoznak mindenkit! Ez a közös pont megmásíthatatlan.
Minden helyzet csak egy állomás az élet végtelen vasútrendszerében, és mint mindenhonnan, innen is továbbindulunk nemsokára.
„Légy büszke a hegeidre, mert az mutatják, milyen erős vagy! Aki nem hiszi, csinálja végig, amit te és meglátjuk, mire jut.”

 

Játsszunk!

Benina első regénye A Boszorka fénye volt, ezért a mostani játék híres boszorkány karakterekhez kapcsolódik majd. A turné állomásain boszorkány karakterek fényképeit találhatjátok, a feladatotok, hogy beírjátok az adott karakter teljes nevét a Rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



01.30. Könyvvilág 
02.01. Sorok Között 
02.05. MFKata gondolatai


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum