MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2018. február 19., hétfő


Hosszú várakozás után végre olvashatjuk a Hó, mint Hamu trilógia második részét a Twister Média jóvoltából és megismerhetjük Meira további küzdelmét a Télországának megmentéséért!

Tartsatok velünk a blogturné három állomásán, ahol a bloggerek véleménye mellett egy nyereményjátékot is találtok, melyen megnyerhetitek a Jég, mint tűz egy példányát!


SzerzőSara Raasch

Kiadói sorozat: -

SorozatHó, mint hamu #2

Besorolásfantasy, kaland, mágia, Young Adult

Oldalak száma: 560

ISBN: 9786158041508

Fordító: Bozai Ágota

Várható megjelenés: 
2017. október 15.

Eredeti ár: 3 990,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Rendeld meg!

Három ​hónap telt el azóta, hogy Télország lakói felszabadultak, Tavaszföld királya, Angra pedig eltűnt. Minden nagyrészt Cordell segítségének volt köszönhető.
Meira királynő csak azt akarja, hogy a népe biztonságban legyen. Amikor eladósodásuk Cordell országa felé arra kényszeríti a télországiakat, hogy adósságukat ásványkincseik bányászatával egyenlítsék ki, nagy erejű és feltehetőleg veszélyes tárgy kerül elő a földből: Primoria elveszett mágiasztere. Amikor a világnak legutóbb ilyen varázslathoz volt hozzáférése, az nagy pusztulást hozott. Így amikor Cordell királya parancsot ad, hogy Meira és Theron induljon küldetésre, hogy felfedezzék a mágiaszter titkait, Meira azt tervezi, hogy szövetségesek toborzására használja az utazást. Célja, hogy a mágiaszter elzárva maradjon, és Télország biztonságban lehessen… akkor is, ha ez szakítást jelent Theronnal. De vajon sikerülhet ez úgy, hogy közben ne veszélyeztesse szeretett népét?
Mather csak szabad akar lenni. A télországiak által elszenvedett borzalmak még frissek és fájók Jannuari lakóinak életében. Olyannyira, hogy ettől Télország sebezhetővé válik Cordell agressziójával szemben. Amikor Meira elindul szövetségeseket keresni, Mather úgy dönt, a saját kezébe veszi Télország biztonságát. Vajon vissza tudja építeni lerombolt királyságát, és képes lesz megvédeni népét az új veszélyektől?
Ahogy egyre szorosabbra szövődik az árulás és a hatalom hálója, Theron a mágiáért harcol, Mather a szabadságért… Maira pedig rádöbben, hogy talán nemcsak Télországért, hanem az egész világért kell harcolnia.

Véleményem

A 2015-ös év hatalmas kedvence volt a Hó, mint hamu és már tűkön ülve vártam a folytatást. Több, mint két év után végre januárban a kezemben is tarthattam…

Viszont hazudnék, ha azt állítanám, hogy ez a rész ugyanolyan jó volt, mint az előző. Sajnos a hónapok múlásával az emlékeim is meghalványultak az előzménnyel kapcsolatban, de annyi bizonyos volt, hogy nagyszerű alappal rendelkező és felettébb izgalmas kezdőrészt olvashattam.

Ehhez képest ez a második rész leírásokban, illetve politikai játszmákban gazdagabb és talán ezért is volt sokkal nehezebb a cselekmény fonalát felvennem. Az tény, hogy ha egymás után olvastam volna a részeket, akkor ez kevésbé lett volna zavaró.

Három hónappal vagyunk a Télország felszabadítása után, de még mindig nagyon feszélyezett az ország sorsa. Ez érezhető Meirán is, akiben még erős a gyanú, hogy kemény küzdelem vár még rá, ezért igyekszik szövetségeseket szerezni. 

Útnak is indul Theronnal, ahol szép sorban megismerhetjük a környező Évszakországokat és a Rigmuskirályságokat is, ami az írónő stílusából kiindulva rendkívül részletes és háttérinformációkkal tűzdelt. Senki nem mondhatja, hogy a világfelépítése nincs rendesen kidolgozva. 

Természetesen ennek az útnak van még egy kis adaléka, hogy meg kell keresni a Bűvösség Barlangjának kulcsait, melyet a Fényességes Feloldozás Rendje rejtett el a különböző országokban. A lassabb leíró részeket, ez a nyomozás pezsdítette fel kissé, mitöbb folyton eszembe jutott a Nemzet Aranya című film is. Olvasás közben úgy éreztem, mintha hasonló filmet néznék. Aki szereti az ilyen hasonló Indiana Jones típusú kalandos filmeket, azok hozzám hasonlóan jól fognak szórakozni.

Sokáig gondolkoztam, hogy mi nem tetszik nekem Meira-n. Anno nagyon kedveltem a karakterét, de a könyv elején alig ismertem rá. Aztán rájöttem, hogy ez a királynői szerep miatt van, mert ez egyáltalán nem ő. Ehhez a felismeréséhze persze Meira karakterfejlődésének is köze van,  hisz a könyv végére, amikor felgyorsulnak az események, akkor a régi harcos Meira újra magára talál.
Legyél újra önmagad, és akárki is vagy, rád van szükségünk.
És persze Mather is. A váltott szemszögön keresztül az ő változását is nyomon követhetjük, ami igazán az előnyére vált. És ennek hatására alig vártam, hogy végre újra találkozzanak Meirával és egymásra találjanak!
Azt akarom, hogy ha ránézek arra a valakire, pontosan tudjam, hogy minden kívánságom, minden vágyam illik az övéhez, mert ő másik felem. A kapcsolat lényege az eggyé válás kell legyen. 
Bár sajnos a szerelmi szál, kalandregény lévén nem túl hangsúlyos, de én mégis nagyon izgulok értük. Na meg az egész világ sorsáért. Ahogy fentebb már említettem az utolsó részben igencsak felpörögnek az események, fordulatokban nem szenved hiány, ahogyan kínzó függővégben sem. Azt hiszem, hogy az utolsó kötet nagyon ütősnek ígérkezik. 
A legerősebb varázslat a döntés és az erő, a legerősebb döntés, amit az ember meghozhat, az áldozat.
A cselekmény lassabb sodrása ellenére is úgy gondolom, hogy a Hó, mint hamu még mindig az egyik legjobb kalandregény, amit mostanában olvastam és nagyon ajánlom azoknak, akik szeretik a kalandos könyveket. Én pedig bízom zárókötet minél előbbi megjelenésében, ami a Frost like Night címmel már 2016-ban megjelent, a sorozathoz hűen ennek is gyönyörű borítója van.

Nagyon várós!!!

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!!!


A könyvben nagy szerepet kapnak a magiszterek, amik varázserővel vagy különleges mágiával felruházott ékszerek/tárgyak. Hasonló tárgyakkal már találkozhattunk a szórakoztató irodalomban, ezeket keressük, melyekhez segítségül egy-egy idézetet osztottunk meg.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
Nyakláncot?- ismételtem, és megpróbáltam elképzelni a különös ékszert. Közben azonban továbbra is nagyon jól éreztem, hol érintett meg az előbb. A nagyúr bólintott.
- Ez lenne a valaha ismert leghatalmasabb erősítő.


A blogturné


02.18. Könyvvilág

02.19. MFKata gondolatai

02.20. CBooks

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum