MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. szeptember 29., vasárnap
Október 1-én jelenik meg A Sötétség Városa a Maxim Kiadó jóvoltából a Dream válogatás keretében. Az újszerű disztópikus fantasytörténet bemutatását tette céljául a Blogturné Klub. Szeptember 26 és október 1. között hat blogger hat állomáson írja meg a véleményét a könyvről, miközben érdekes információkkal lát el Titeket a frissen megjelenő könyvről!

Az izgalmas könyvbemutatáson túl nyereménykönyvekkel is gazdagodhattok. A blogturné keretében három könyvet sorsolunk ki. A nyereményjátékok részleteiről a poszt alján olvashattok!

Sorozat: A sötétség városa #1
Kiadó: Maxim
Oldalak száma: 392
Borító: füles, kartonált/ keménykötéses
ISBN: 9789632612959/ 9789632612942
Fordító: ?
Várható megjelenés: 2013. október 1.
Eredeti ár: 2 999,- Ft/ 3 799,- Ft
Goodreads: 3,80
Moly: -
MFKata: ⋆⋆⋆⋆⋆

A Fekete Város lakóinak egy véres, brutális háború után kell újjáépíteniük a füstölgő romokat és saját életüket. A városon emberek és sötétfajzatok osztoznak, csak a Határfal választja el őket egymástól. Egy elszabadult vírus sokakat megfertőzött, még tovább súlyosbítva a helyzetet, és a sötétfajzatok új mutációit hozva létre. Bár a háborúnak vége, lüktet a feszültség, a Fal két oldalán élők ugrásra készen várják az újabb összecsapást. 
Ebben a kiélezett helyzetben Natalie Buchanannal és Ash Fisherrel megtörténik az elképzelhetetlen: egymásba szeretnek. Natalie ember és egy kormánytisztviselő lánya. Apját megölte egy Haragvó sötétfajzat, és a lány még nem tért magához az egész életét felforgató megrázkódtatásból. Hogyan
lehetséges ezek után, hogy belezúgott Ashbe, ebbe a sötétfajzat félvér fiúba? Érzései felkavarják, minden szívdobbanása ellent mond annak, amiben addig hitt. Ez a féktelen szerelem választásra kényszeríti családja és Ash között.
A fiú sem adja könnyen át magát érzéseinek, elvágyik saját vérei közé, a Határfal túloldalára. S bár hamar rájön, hogy Natalie a „vértársa”, meg kell küzdenie a külvilággal és önmagával.
Szenvedélyes románc veszi kezdetét ebben a lepusztult, mégis lenyűgöző világban, amelynek hangulata szinte magába szippantja az olvasót. Letehetetlen könyv, semmiképpen ne hagyja ki!

Véleményem


Ash?
em olvasok fülszöveget, ezért meglepődtem, hogy úristen milyen "harapásos-szemfogas-vámpíros" könyvet tartok a kezemben. Idén még nem fogyasztottam vámpíros könyvet és egyelőre nem is szándékoztam ezen a diétán változtatni. Viszont már a harmadik oldalon kiderül, hogy itt nem vámpírokról van szó: sötétfajzatokról, kevertvérűekről. Akik hasonlóan az emberhez élnek, de vérrel táplálkoznak és a harapásukkal mérget fecskendeznek az "áldozatukba" akik ettől elkábulnak. Ezt a mérget Ködnek nevezik és ez hasonlóan a valóvilágban a kábítószerekhez, függőséget okoznak. Meglepődtem, hogy főhősünk, Ash legjobb barátja Cékla is függő. Bár nem ez a fő vonala a könyvnek, örülök, hogy említésre kerül és az, hogy ilyen helyzetben a legjobbat tesszük, ha nem ellene vagyunk egy függőségről épp leszokónak, hanem mellette vagyunk. Ahogyan Day is és Ash is teszi. 


Márpedig szükség is van barátokra olyan világban, ahol Ash és Natalie szerelme tiltott, mi több főbenjáró bűnnek számít, melyért akasztás jár. Ash kevertvérű (akik a sötétfajzatok és az emberek szerelmének gyümölcse) és mint olyan az emberek ellensége. Ebben a világban minden rossz elrontójának tartják a sötétfajzatokat és erőteljes elidegenítésük folyik. Egy fal választja el őket az emberek világától. 
Natalie annak a parancsnoknak a lánya, aki megtesz mindent azért, hogy minden sötétfajzat eltűnjön a föld felszínéről, melynek több személyes oka is van. 

Mégis hasonlóan Rómeó és Júlia történetéhez és hasonlóan az ottani sok félreértéshez, ők sem tudnak egymás nélkül meglenni. Vértársak, a szívük egyszerre dobban meg és bizonyos kötelékek lévén lélektársak is lesznek. Ez az a rész, amiért nagyon megszerettem a könyvet. Olyan érzelmi és bizalmi kapcsolatot hoz létre kettejük közt az írónő, amire tényleg csak és kizárólag az igaz szerelem képes...

A vámpírhatás után a másik kellemes meglepetés az volt, hogy abban a hitben olvastam a könyvet, hogy ez disztópia. De nem egészen az, inkább furcsa elegye a fantasynak és a disztópiának, létrehozva egy olyan világot, ahol sok számunkra ismeretlen faj él és minél többet tár fel az írónő ebből a világból, annál több bonyodalomra számíthatunk a további folytatásokban. 

A könyvben a család és a vér köteléke kulcsfontosságú. Ash részéről többször elhangzik, hogy mennyire vágyik a fajtársai és a bővebb rokonság után, viszont az apja szeretete is visszahúzza. Bár az édesapja nem kap túl sok szerepet, mégis meghat a viselkedése. Igazán bölcs ember, aki bár elveszti feleségét mégis képes a megbocsátásra. Bárki felé, mert a saját fájdalmát sutba téve a szerettei igényeit helyezi előbbre.
Senkinek nem volna szabad végignézni a gyermeke halálát!

Natalie?
Egy újfajta Rómeó és Júlia történet, melyben nem vagyunk híján az akciónak és az izgalmaknak, illetve a katonai elnyomás okozta stressznek és lázadásnak. Kíváncsian várom a további folytatásokat, mert szerintem a java még csak ezután jön!

Ha szereted a disztópiát és a fantasyt kötelező elolvasnod! És ha még ez sem győzött meg, akkor olvasd el Ash interjúját lentebb és máris nem lesz kétséged, hogy akarod-e a könyvet!!!


A könyvet az alábbi linken megveheted 30% kedvezménnyel október 1-ig!!!

Olvass bele!!!

Nyeremények:

  1. 2 db könyv + 5 db könyvjelző Csak töltsd ki a Rafflecopter dobozt, lájkolj minket és már nyerhetsz is!
  2. 1 db könyv + 5 db könyvjelző Még egy esély a nyereménykönyvre! Keresd minden nap a betűket mutató képeket a blogturnéban résztvevő blogok posztjaiban. Ha mindet megtaláltad, egy értelmes szót tudsz kirakni.

    Ezt kell beírnod az utolsó Rafflecopter mezőbe!


A blogturné állomásai

1. nap 09/26 Dreamworld - Térkép
2. nap 09/27 Deszy könyvajánlója - Tiszta Rózsa
3. nap 09/28 Roni olvas - Fajhatározó
4. nap 09/29 MFKata gondolatai - Ash interjú
5. nap 09/30 Kelly&Lupi olvas - Natalie interjú
6. nap 10/01 Nem harap a... - interjú az írónővel
MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum