MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. szeptember 23., hétfő
 

Rebecca Donovan nagysikerű Breath sorozatának első része október 1-jén jelenik meg magyarul Elakadó lélegzet címmel a Maxim Kiadó gondozásában. 
A Blogturné Klub 10 bloggere szeptember 21-től szeptember 30-ig minden nap egy-egy ajánlóval vár benneteket,
valamint a történethez kapcsolódó extrákkal és nyereményjátékkal. 

A turné végén 3 példányt sorsolunk ki a Maxim Kiadó jóvoltából, Emma Thomas és Evan Mathews lélegzetelállító történetéből.
A bejegyzések végén található Rafflecopter doboz kitöltésével szállhattok versenybe a könyvért.


Sorozat: Breathing #1
Kiadó: Maxim
Oldalak száma: 496
Borító: füles, kartonált
ISBN: 9789632612751/ 9789632612744
Fordító: Vass Alexandra
Várható megjelenés: 2013. október 1.
Eredeti ár: 2 999,- Ft/ 3 799,- Ft
Goodreads: 4,33
Moly: -
MFKata: ⋆⋆⋆⋆⋆
Weslynben, a connecticuti gazdag városban, ahol a lakosság többségének az a legfőbb gondja, hogy milyen benyomást kelt, és kivel előnyös mutatkozni, Emma Thomas a legszívesebben átváltozna levegővé, de addig is rögeszmésen ragaszkodik a tökéletesség látszatához: úgy öltözik, hogy senki se lássa rajta a zúzódásokat, nehogy kiderüljön, mennyire távol esik a tökéletességtől az élete. Egy napon váratlanul beköszönt a szerelem, amelynek hatására Emma kénytelen tudomásul venni a saját értékét, bár ez azzal fenyegeti, hogy kiderül a titok, amelyet olyan kétségbeesetten takargat… Egy lány története az életet megváltoztató szerelemről, a leírhatatlan kegyetlenségről, és a törékeny reményről. A Reason to breathe a nagy kritikai elismerést aratott Breathing-sorozat első kötete.

Én és a könyv

Őszinte leszek. Engem sem a könyv, sem a borító nem vonzott. Fülszöveget nem olvasok. Viszont olyan kritikát kapott az általam ismert molyoktól és a nem ismert molyoktól is, arra gondoltam, hogy akkor lehet mégiscsak el kéne olvasnom. 

Véleményem


A könyv már az első oldalaival rabul ejt. De nem a szépségével, humorával vagy a gyönyörű tájleírásaival. Hanem a rettegéssel, félelemmel.  Ugyanis a történet egy lányról szól, akit a nagybátyja és a nagynénje nevelnek, és a kedves nagynéni minden feszültségét Emmán tölti ki, tettlegesen. Emma tűr és csendesen szenved, mert a menekülésének egyetlen módja a főiskola. Tudja, ha bármilyen lépést tenne Carol ellen, akkor az unokatestvérei bánnák, akikkel Carol és George nagyon jól és tisztelettel bánnak. 
A hétköznapi szürkeséget megzavarja Evan Matthews, aki színt visz Emma életébe. Bár Emma retteg, hogy mi történik, ha kiderül a sötét titka, a szívének nem tud parancsolni.
Felülünk egy érzelmi hullámvasútra, amin a boldogság,gondtalan diákok élete jelenti a csúcspontot és a mélypontokat a brutális és lassan életveszélyessé váló otthon töltött időszakok. De végigkíséri a  rettegés és félelem, hogy vajon melyik tettével ingerli Emma Carolt, vajon mikor derül ki, hogy Emma boldog és eljár moziba vagy meccsekre.

Mert Emma bár nehezen és sokáig tart felismernie, hogy megtalálja a boldogságot Evan végtelenül türelmes és képes kivárni, míg Emma szépen lassan felenged a társaságában és beengedi az életébe. Evan humora, udvariassága és végtelen türelme engem is levett a lábamról. Na jó a szép kék szemei és a sportos testalkata is nagyot nyomott a lattban. Bár az i-re a pont nálam a motorozásnál került, a gyengém! 

Emma mellett szinte végig ott áll erkölcsi támaszként Sara. Sara bár teljesen más világban él: a gazdag, de szerető szülők egyetlen gyermeke, akinek legnagyobb problémája, hogy a szülei ritkán vannak otthon. Viszont egy olyan hű és odaadó barát, amit mindenki csak kívánhat magának az ember. Az első perctől kezdve tudja, hogy valami baj van Emmáéknál. de becsben tartja a kívánságát és nem szól bele. Persze egy idő utána az aggodalma erősebb ennél az ígéretnél és megpróbál mindent megtenni, hogy Emma életét élhetőbbé tegye. 

Annyi érzelem van a könyvben, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Már a könyv felénél jelöltem, hogy kedvenc lesz, mert ilyen érzelmeket szerintem még könyv nem váltott ki belőlem. Evan és Emma évődésén és beszólásaikon hangosan kacagtam, izgultam a boldogságukért és a szerelmükért. Amikor úgy éreztem, hogy jaj de jó kis YA könyv, akkor mindig bevillant a rettegés a mélyben, Carol. És gyomorgörcsöm lett, hogy ez a boldogság meddig tart?? És jött Carol és én dühös lettem a tehetetlenségtől, akárcsak Evan és Sara. Majd sírtam, hogy miért történik ez? Miért kell Emmának szenvednie? És ami a legjobban idegesített, hogy még én magam sem tudom, hogy én mit tennék?

Édesen keserű. Fájdalmasan gyönyörű. Megható és megrázó. Brutálisan jó könyv.
Ezek a szavak jutnak eszembe a könyvről. Szerintem mindenkinek el kéne olvasnia, mert van miből tanulnunk. Nagyon gyorsan olvasható, csak pörögnek a lapok a kezedben és érzelmi skálája is nagyon széles. És a könyv vége... ilyen függővéget rég olvastam. Nem szoktam ilyet csinálni, de annyira ideges/kíváncsi lettem, hogy utána kellett néznem, hogy mi lesz a következő részben... csak, hogy tudjak aludni.

Igazán attól fáj az ütés, kitől simogatást várnál, s nem adhatod vissza, mert rögtön belehalnál.
Radnóti Miklós 

És ha már a családon belüli erőszakról/ gyermekbántalmazásról beszélünk. Nagyon kényes téma a való világban is. Nem egyszerű sem elszenvedni, sem látni, hogy valamelyik szerettünkkel ez történik. Az alábbiakban pár oldal, ahol esetleg jobban utána tudtok nézni vagy jelenteni... Bár remélhetőleg senkinek nincs erre szüksége.
 


Ismerd meg a szereplőket!


Carol Thomas
Massachusetts-be költözött New York-ból, nem sokkal ezután találkozott George-dzsal. Megszállott elképzelése van a tökéletes családról. Soha nem járt egyetemre. Középiskola után elköltözött otthonról, végül rendbe hozza a kapcsolatát az édesanyjával Mindennél jobban szereti két gyermekét – de csak őket…

George Thomas 
Boston mellett nőtt fel egy gazdag városban a szüleivel és idősebb bátyjával Derek-kel. Gyakran beárnyékolta bátyja sport és tudományos teljesítménye. A legtöbben visszahúzódónak tartották. Élvezi a szabadtéri programokat – mint a kempingezés, túrázás és a halászat. A saját boldogságánál fontosabbnak tartja a gyermekeit

A könyvet az alábbi linken megveheted 30% kedvezménnyel október 15-ig!!!

Olvass bele


Játssz a három nyereménykönyv egyikéért!!!

a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai


1. nap 09/21 Kristina blogja - Ismerd meg Rebecca Donovant
2. nap 09/22 Deszy könyvajánlója -Story Behind The Story
3. nap 09/23 MFKata gondolatai - Carol és George karakteréről
4. nap 09/24 Nem harap a... - interjú az írónővel
5. nap 09/25 Kelly&Lupi olvas - Drew és Sara karakteréről
6. nap 09/26 Angelika blogja - Zenelista
7. nap 09/27 Book Heaven - idézetek
8. nap 09/28 Dreamworld - Borítók
9. nap 09/29 Szilvamag olvas - Karkötők
10. nap 09/30 Roni olvas - Emma és Evan karakteréről

MFKata a Blogturné Klub csoport tagja


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum