MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. február 13., csütörtök
Akárhogy is nézzük az olvasás szubjektív, magányos tevékenység. Amit olvasunk, az a miénk, a saját emlékünk, a saját tapasztalatunk, a saját világunk. Amit olvasunk, azt a saját magunk képére formálva teremtjük meg a saját képzeletünkbe, a saját zárt elménkben. S nem is kérdés, hogy ez más nekem, mint Neked vagy bárki másnak.

De mennyire más? Mit gondol más másként, mint én? Ha én így látom, vajon más hogyan? Ha nekem ez a legkedvesebb, vajon másnak miért más az?


Ezekre a kérdésekre alapozva született meg a Together Thor'sday rovat ötlete, amelynek keretein belül, megosztjuk egymással az aktuális, friss olvasási élményeinket, és összevetjük, hogy kinek mi a a könyvben a kedvenc jelenete / idézete / szereplője, mi rázta meg a leginkább, mit szeret benne a legkevésbé, stb.

Together - vagyis együtt: Greylupus-szal és Roni-val, akiknek a véleményét a saját oldalaikon olvashatjátok el!
A mai olvasmányunk Stephanie Perkins:  Anna és a francia csók című könyve. A könyvet nem most olvastam, viszont a helyszínei emlékszem anno nagyon megfogtak. A bővebb véleményemet itt olvashatjátok >>
Emlékszem, hogy a könyv után több helyszín is, hanem egész Párizs felkerült a bakancslistámra, így gondolom nem meglepő, ha most Thorral együtt bemutatjuk nektek az egyik ilyen helyszínt!

Párizsi Zéró Pont

Történet

A Zéró Pont vagy más országokban a Zéró Kilométer, magyarországon a "0" kilométerkő annak a jelöléséül szolgált, hogy jelölje a távolságokat bizonyos városok (általában a fővárosok) között.
A leghíresebb ilyen jelzőpont az Arany Mérföldkő, mely az ókori Rómából származik. Egy nagy henger alakú oszlop, melyre felvésték nagyobb itáliai varosoknak Rómától való távolságát római mérföldekben számítva.

Helyszín

A Mi Asszonyunk templom Párizs legfontosabb szimbóluma. A gótikus templomot csaknem 200 évig építették. Grandiózus építmény, egyszerre kb. 6000 hívőt tud befogadni. Számos fontos esemény helyszíne volt, pl. itt koronázták meg Napóleont. Az előtte fekvő téren található a “Nulla Pont”, Párizs hivatalos közepe, innen számítanak minden távolságot.

A könyv és a Zéró Pont

Magyarázhatnám, hogy miért ez a helyszín lett a kedvencem az összes közül, de rájöttem, hogy ez az idézet elmond helyettem mindent!

 Felnyitom az első lapot, és rögtön megakad a tekintetem a pecséten: SHAKESPEARE AND COMPANY, KILOMETER ZERO PARIS. És erről eszembe jut, amikor ott álltam a csillagon, azon az első estén. Amikor még nem tudtam, hogy beleszerettem. És aztán, amikor megint ott álltam a csillagon, a hálaadási szünidőben. Amikor már tudtam. Csak bámulom ezt a rosszul időzített könyvet. Miért is nem mondta el nekem egyszerűen? És miért nem nyitottam ki, amikor karácsonykor kérdezett róla? Rám tör a vágy, hogy újra elmenjek a Point Zéróhoz.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum