MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. február 6., csütörtök
Akárhogy is nézzük az olvasás szubjektív, magányos tevékenység. Amit olvasunk, az a miénk, a saját emlékünk, a saját tapasztalatunk, a saját világunk. Amit olvasunk, azt a saját magunk képére formálva teremtjük meg a saját képzeletünkbe, a saját zárt elménkben. S nem is kérdés, hogy ez más nekem, mint Neked vagy bárki másnak.

De mennyire más? Mit gondol más másként, mint én? Ha én így látom, vajon más hogyan? Ha nekem ez a legkedvesebb, vajon másnak miért más az?


Ezekre a kérdésekre alapozva született meg a Together Thor'sday rovat ötlete, amelynek keretein belül, megosztjuk egymással az aktuális, friss olvasási élményeinket, és összevetjük, hogy kinek mi a a könyvben a kedvenc jelenete / idézete / szereplője, mi rázta meg a leginkább, mit szeret benne a legkevésbé, stb.

Together - vagyis együtt: Greylupus-szal és Roni-val, akiknek a véleményét a saját oldalaikon olvashatjátok el!
Az első közös olvasmányunk Richelle Mead: Dermesztő ölelés c. kötete a Vámpírakadémia sorozatból, s azt vetjük össze, kire melyik szereplő tette a legnagyobb benyomást.

Rose Hathaway


Teljes név: Rosemarie Hathaway
Becenév: Rose (Dimitrij: Róza, Adrian: kicsi dhampír)
Kor: 17 éves
Faj: dhampir
Foglalkozás: Testőr tanuló
Nem:
Hajszín: sötét barna
Szemszín: barna

Az ok, amiért Rose-t szerettem volna bemutatni nektek vagy kiemelni őt, az az, hogy míg az első részben egy kissé szeleburdi, bevállalós lányt ismertünk meg, aki néha előbb cselekszik, mint gondolkozik, addig ebben a részben erős személyiségfejlődésen megy keresztül. 


Akik olvasták az első részt, azok tudják, hogy nagyon vagány és ami a szívén az a száján típus. Fél percre sem képes befogni a száját és bizony nemcsak a szájára nem tud lakatot tenni, az indulataira öklére sem. De én ettől függetlenül nagyon megkedveltem, mert minden tette mögött a szeretet lapul.


Nem szabad elfelejtenünk, hogy már 17 évesen is tudja, hogy minden amit tesz vagy tenni fog, annak a célja, hogy Lissa biztonságban legyen. Képes a saját érzéseit, a szerelmét a háttérbe szorítani. Nem sokan tennénk vagy lennénk képesek ezt megtenni. Remélhetőleg azért néha Dimitrij és ő is képesek lesznek kicsit háttérbe helyezni a kötelességüket... csakhogy én jól érezzem magam ;-P


Mozifilm

2014. március 6-tól a hazai mozikban is megtekinthető a könyv alapján készült film!

Zoey Dutch alakítja Rose-t, aki 1994. november 10-én született a kaliforniai Los Angelesben és ott is nevelkedett. Igazi sztárcsaládból származik, szülei a színésznő Lea Thompson és a rendező Howard 
Deutch, nővére a szintén színésznő Madelyn Deutch. 2012 óta egy párt alkot a V, mint Viktória sztárjával, Avan Jogia-val.
Első szerepe 2011-ben, a Hallelujah c. mozifilmben volt, majd feltűnt az N.C.I.S. és a Gyilkos elmékben is. Szintén ebben az évben nővérével és édesanyjával együtt szerepelt a Mayor Cupcake c. családi filmben. 2010-2011. között a Zack és Cody a fedélzeten c. sorozatban visszatérő szereplőként Maya Bennett szerepében láthattuk. Az áttörést a 2011. szeptemberében induló Ringer c. sorozat hozta meg számára, amelyben Sarah Michelle Gellar oldalán Juliet Martin karakterét alakította. 2013-ban megkapta a híres könyvadaptáció, a Lenyűgöző teremtmények c. mozi egyik komoly szerepét. 
Számomra az a legvonzóbb Rose Hathawayben, hogy mindent végtelen szenvedéllyel csinál. Ennek persze van árnyoldala is, mert néha akkor sem tudja visszafogni az érzéseit, amikor az lenne jobb. Mindent azonnal kimond, amit gondol. Azt viszont még nem tudja, hogy az őszinteség néha kegyetlen tud lenni. Ami a szívén, az a száján, nem törődik vele, hogy az felbosszantja-e a másikat vagy sem.
A felkészülésről:
Amikor megkaptam a szerepet Los Angelesben, hónapokig edzettem, konditerembe jártam és harcművészeteket is tanultam. Aztán amikor Londonba utaztunk a forgatásra, volt két hetem a kaszkadőrtrükkök betanulására. Ez a két hét volt a legintenzívebb, legfontosabb része a szerepre való készülésemnek.
Rose és Lissa barátságáról:

Alig várom, hogy a Vámpírakadémia rajongói lássák a filmet. Olyan ritkán láthatunk két lány barátságáról szóló történetet. Számomra nagyon izgalmas volt, hogy új, inspiráló sztorit mutathatunk a lányoknak. Csodálatos Rose és Lissa igaz barátsága.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum