MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. április 6., hétfő

A Könyvfesztiválra jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó e
gy régóta várt sorozatának az első része, a Mara Dyer ébredése.
Mi is izgatottan vártunk, és most turnéra indulunk Marával és Noahval,
hogy velük együtt próbáljuk megfejteni életük nagy rejtélyeit.
Március 31-e és április 8-a között kilenc állomásotok lesz,
hogy kicsit megismerjétek Ti is a történetet, mielőtt a polcotokra kerülne,
és nyereményjátékunk keretében 3 példányt nyerhettek is a regényből.



Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: Mara Dyer #1


Oldalak száma: ???

ISBN: 9789632454771

Fordító: Komáromy Zsófia

Megjelenés: 
2015. könyvfesztivál

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★(kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!
Mara Dyer azt hiszi, az élete furcsább már is nem lehet, miután egy kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogy került oda. Pedig lehet.
Amnéziája ellenére meggyőződése, hogy a barátait megölő, őt viszont titokzatos módon életben hagyó baleset nem egyszerű véletlen volt. Tényleg nem.
Nem hiszi, hogy mindazok után, amin keresztülment, lehet még szerelmes. Nagyon téved.

Véleményem

A blogger-ismerősök között olyan heves várakozás övezi a Mara Dyer megjelenését, hogy a szokásomat és elveim sutba dobva még a fülszöveget is elolvastam. Sokat nem tudtam meg, ami mondjuk meglepő, de legalább volt kiindulási alapom. Én legalábbis azt hittem.

Szóval a fülszövegből kiindulva, illetve a borítót is félreértelmezve, én egy realista történetet vártam egy amnéziás lány szemszögéből, akinek a múltjából szörnyű dolgok bukkannak elő. 

Erre fel, már rögtön az elején egy emlékképpel indítunk, aho felbukkan egy szellemtábla és egy emlékkép, amit nem tudok hova tenni. Persze Mara sem és az írónő zseniálisan E/1et használ, így Mara feszültsége rám is hamar átragadt. Mi történt? És hogyan? Alig vártam, hogy még többet tudjak meg Mara múltjáról.

A felvillanó emlékképekből lehet szép lassan sejteni lehet, hogy vajon mi történhetett. De ez nem is jelenti azt, hogy nem merül fel egyre több kérdés, mert minden olyan irreális és megmagyarázhatatlan. Nincs is annál jobb, mint amikor úgy olvasod a könyvet, hogy nem tudod, hogy mivel állsz szemben. Réges-régen volt egy ilyen könyv, amiről szerintem csak én nem tudtam, hogy milyen képességet rejt a főhősnőt ajnározó fiú ;-) Nagyon élveztem most is, hogy a főhősnővel együtt kell kimatekolnom az eseményeket.
Mert minden, ami történt: kezdettől fogva rólam szólt. Meg kellett értenem, ki vagyok és mi a dolgom. Ez az én dolgom. Ezt kell tennem.
És ha ez még nem lenne elég a jelenben is történnek titokzatos, érthetetlen és leginkább életveszélyes dolgok. Ami még inkább összekuszál minden, szinte tapintható a feszültség és belengi az egész sztorit valami sötét és hátborzongató.
A varjú baljós előjel. Semmiképp sem szerencsés.
Nem újdonság, hogy nincs YA történet egy helyes fiú nélkül, akiért odavan a fél iskola. Szinte hallom, ahogy felszakad mindenkiből a sóhaj, hogy „Na, ne! Már megint?" Amire az én válaszom egy hatalmas sóhaj keretében, hogy „ De igen! És még brit akcentusa is van!” :D 
És olyan kisugárzása, stílusa, amiért gyanítom, hogy sokunk BookBoyfriend listájára fel fog kerülni ;-) 
És ennyi volt, ilyen egyszerűen lettem én teljesen, totálisan és abszolút : Az övé.
Akit még szeretnék megemlíteni, Mara bátyját, mert ő az a tipikus bátyó, amire minden tizenéves lány vágyik. Én nagyon megkedveltem, remélem a folytatásban is lesz még szerepe.

A folytatásról annyit, hogy a függővégért nem vállalok felelősséget. Imádkozom, hogy a Kiadó ne húzza sokáig a következő rész megjelenését. Bár tegnapra is késő lenne!
Ellenben ez tényleg ne riasszon el senkit, mert ez a könyv nálam felkerült az év legjobbjai közé és azoknak különösen ajánlom, akik szeretik a Luxen és az Angyali gonosz sorozatokat ;-)

Szellemtábla

Az egyik legrejtélyesebb és legveszélyesebb tárgy a világon, mely sokszor még a hitetleneket is csodálkozásra készteti. Az Ouija, vagy más néven boszorkánytábla segítségével üzeneteket fogadhatunk a túlvilágról. 

A halálon túli élet ősidők óta foglalkoztatja az embereket. Különböző kultúrák és népek számos módszert vagy éppen eszközt használtak arra, hogy megpróbáljanak kapcsolatba lépni a szellemvilággal. Az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb eszköz, mely általában a horror filmek állandó velejárója is egyben, a szellemtábla.

A tábla Kínából származik, először a Song- dinasztia idejéből találhatunk róla feljegyzéseket. Érdekessége, hogy állítólag régen koporsófából készítették, így nagyobb erővel rendelkezett. Egyesek szellemekkel való kapcsolatteremtésre, mások jóslásra használják.

Meglepő, hogy a történelem során milyen sokan használták a Ouija táblát. Állítólag a maga a híres Püthagorasz és hívei is előszeretettel tartottak szeánszokat, sőt később még Napóleont és Einsteint is foglalkoztatta a szellemvilággal való effajta kommunikálás.



Hogyan működik?

A táblán az abc összes betűje, számok 1-től 9-ig, a felső sarkokban igen-nem feliratok és egy elköszönő szöveg látható. A készlet része egy planchette is, melyet a táblára kell helyezni, így ezen keresztül kommunikálhatunk a túlvilággal. Itt fontos azonban megjegyezni, hogy a szellemidézés hívői szerint, a szeánszokkal nagyon kell vigyázni, hiszen ilyenkor segítő, vagy ártó démonokat is megidézhetünk.


Játsszunk!

A Mara Dyer eszmélése egy fontos jelenete a híres Everglades Nemzeti Parkban játszódik, ráadásul a park egy híres faja is nagy szerepet kap benne.

A blogturné minden állomásán egyet találtok a park nevezetes fajai közül. Egy képet is találtok róla, és a posztunkban további segítséget jelentenek a kiemelt betűk is, amelyeket helyes sorrendbe állítva kijön az állat vagy növény neve.

De ez még nem minden! Aki eltalálja, a kilenc állomás fajai közül melyik kap nagy szerepet a regényben, további eséllyel gazdagodik! Jó “vadászatot”!


Figyelem!
A kiadó csak Magyarország területére postáz,
a győztesnek pedig 72 órája van válasz e-mailt küldeni, ellenkező esetben új nyertest kell sorsolnunk.

Blogturné Klub

04/05. – Kelly Lupi olvas
04/06. – MFKata gondolatai
04/07. – Könyvszeretet
04/08. – CB olvas

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum