MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. december 12., kedd

Inkább lelelem a hallomat a királyi családok elleni harcban, mint a szolgálatukban.



SzerzőAmy Ewing

Kiadói sorozat: Dream válogatás

SorozatThe Jewel #2-3

Besorolásdisztópiafantasy,  Young Adult,

Oldalak száma: 304

ISBN: 9789632618494

Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Várható megjelenés: 2017. november 29.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Violet és a Magányos Város külső köreinek népe túl sokáig élt az Ékkő királyi családjainak szolgálatában. Most azonban a Fekete Kulcs nevű titkos társaság a hatalom átvételére készül. Bár Violet tisztában van vele, hogy a lázadás kulcsfigurája, magánemberként is sokat kockáztat: a Tó Hercegnője elrabolta a húgát, Hazelt. Violet, aki keményen küzdött, hogy elszökjön az Ékkőből, most mindent el kell, hogy kövessen, hogy visszatérjen, és nem csak azért, hogy kiszabadítsa Hazelt, hanem hogy megmentse a Magányos Város jövőjét.

Véleményem

Annak idején Amy Ewing The Jewel könyvsorozatának a borítóira figyeltem fel, majd az első rész elolvasása után kellemesen csalódtam, mert a szép külső mögött egy ígéretesnek tűnő sorozatindító történet bújt meg.

Viszont az élet úgy hozta, hogy a második rész olvasását Hermione időnyerőjének hiányában csak halogattam. Aztán megjelent a trilógia zárókötete és úgy döntöttem, hogy nem halogatom tovább, hisz egyben mégiscsak jobb 😁
Ezért rendhagyó módon most mindkét kötet szóba fog kerülni.

A történet

A második kötet rögtön ott folytatódik, ahol az első véget ér és máris sodor minket magával. Ash és Violet menekülni kényszerülnek és az útjuk rendkívül izgalmasra sikeredik. Ez az lendületesség és izgalom kitart egészen a sorozat végéig. Bár vannak benne kevésbé akciódús jelenetek, de a várakozás izgalma végig ott motoszkál a sorok között. 

Talán pont ezért érzem úgy, hogy a legvége talán egy kicsit elkapkodott lett. Szépen megalapozott volt minden mozzanat és mondat, de pár információmorzsa mögé én többet képzeltem. 

!!!Spoilerveszély!!! Csak saját felelősségre!
  • Én még mindig nem tudom, hogy pontosan miért is a paladinok lettek a helyettesek. Bár az is lehet, hogy az én figyelmem kerülte el valami.
  • Sil másik gyermekének történetét, valamint Pearl terhességének történetét is a levegőben lógva érzem. 
  • De talán a legfájóbb az Raven és Garnet sorsa. Szívesen olvastam volna róluk többet. Tény, hogy mindkettejüknek van külön-külön novellája, de a közös jövőjükre lennék a leginkább kíváncsi. Semmi csók vagy van lamour? Megérdemelték volna igazán!
De nagyon tetszett például a Fehér Rózsa és a Fekete kulcs története is, valamint az, hogy több szálon futnak az események és ezzel is még mozgalmasabb lett a sztori. Mindenki a maga saját módján igyekezett előbbre lendíteni az eseményeket, pl Garnet a katonákat, míg Ash a kísérőket búzdítja.

Violet karakterfejlődése is szembetűnő, bár lehet hogy a "szünetmentes" olvasás miatt, de a harmadik kötet végére egy igazi belevaló vezető válik belőle. Nyoma sincs félénkségnek, vagy bizonytalanságnak. 

Háttérvilág

Azt már az első részben is kijelenthettük, hogy hasonló témájú történettel még nem igazán találkoztunk. Még most is úgy gondolom, hogy ez a „béranya” dolog nagyon durva és kemény érzelmi húrokat pendít meg, de örültem amikor a második részben az írónő teljesen más háttérvilággal emelkedett felül ezen a szörnyűségen.

Végre megismerhetjük a sziget történetét és vele együtt a paladinokat is, akik azonnal elvarázsoltak engem. Ez a kapcsolat a négy elemmel (föld, víz, tűz, levegő) annyira ősi és olyan, mintha maga a természet akarná visszavenni azt, amit elvettek tőle. 
Okosan ki van találva. 

Érzelem

Már az első részben feltűnt, hogy a sorozat mozgatóeleme inkább a cselekmény, minta romantika, de bíztam abban, hogy a második részben kicsit több szerelmi jelenettel ajándékoz meg az írónő. Nem tagadom, hogy akadt benne pár érzelmes pillanat, de az én ízlésemnek egy kicsit kevés volt.
Bánatomra a harmadik rész még inkább a cselekménynek volt alárendelve és szinte nem is volt benne romantika. 

Azt nem mondhatom, hogy teljesen érzelemmentes lett volna, hisz a családra és a barátságra is nagy hangsúlyt fektet Violet, de úgy szerettem volna még Ashről olvasni. 
Na és persze elég ellenszenvesek voltak az uralkodók is, a Tó hercegnőjéről nem beszélve. A harmadik részben már tényleg tiszta szívemből gyűlöltem. Hiába ismerjük meg az életét és az okokat, akkor sem tudok mentséget a gonoszságára. A többi úrnő ugyanez! 

A sorozat bizonyos hiányosságaitól eltekintve, még mindig tartom magam az első benyomásomhoz, miszerint rendkívül jó alapötlettel megáldott disztópia, ami magával ragad és nem ereszt el az utolsó oldalig. Varázslatos háttérvilágot társított hozzá az írónő és ehhez a rendkívül mozgalmas cselekmény is csak hozzáad. Így egyben olvasva sem éreztem soknak vagy unalmasnak egy pillanatig sem, így bátran ajánlom a disztópia kedvelőknek!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!
Tedd a kívánságlistádra az ikonkra kattintva>> Moly


Játsszunk!!!

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a trilógia kulcsfontosságú figuráit. Minden állomáson találtok egy rövid leírást, ami alapján nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik szereplőre gondoltunk, és ha ez megvan, beírni a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
Pearl 19 éves léhűtő fia, a Pehely házának lányával, Corallal jegyezték el.

A blogturné


12/12 MFKata gondolatai
12/20 Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum