MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. december 17., vasárnap

Nem is tudod, mit szeretnél, míg az öledbe nem hullik.


Szerző: Simone Elkeles

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: How to Ruin #1

BesorolásrealistaromantikusYoung Adult

Oldalak száma: 224

ISBN: 9789634572855

Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Megjelenés: 2017. december 12.

Eredeti ár: 2 799,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Forró nyár.
Amikor Amynek az egész nyári szünetet az otthonától távol kell töltenie, minden vakációs terve kútba esik. Egészen addig, amíg meg nem ismerkedik a jóképű és kemény kötésű tizennyolc éves Avival – az egyetlen sráccal, akinek talán nem tud ellenállni. Gyorsan felforrósodik a hangulat közöttük, de mi van, ha Avi csak egy nyári kalandot akar, Amy pedig többet?

Véleményem

A Vörös pöttyös rajongók körében nagyon kevés azok száma, akik még nem olvasták a Tökéletes kémiát és/vagy ne ismernék Simone Elkeles nevét.
Igaz, hogy a blogon csak a Tökéletes kémia első része van fent (az is az őskorból) mégis tudnotok kell, hogy a top kedvenc sorozatok egyike! Team Carlos!!! 😍
Ezért érzem úgy, hogy a magyar piacon bizony el van hanyagolva Simone, de talán az új könyvének megjelenésével ez változni fog (ami igazából csak nekünk új, hisz az eredeti megjelenés éve 2006)

Ez az évszám csak azért fontos, mert egy 11 éves történetről van szó. Az elmúlt évek eseményei valamint a politika sem előnyére formálta a könyv alaphelyszínét, Izraelt. Kár lenne tagadnom, hogy bennem egyáltalán nem volt egy pici ellenérzés sem.

Amyt is a repülőtéren ismerjük meg, ahol izraeli édesapjával (akivel nincs túl szoros kapcsolata) arra várnak, hogy Izraelbe utazzanak, hogy megismerje annak szülőföldjét és családját. 
Teljesen megértettem Amyt, mert bennem is hasonló gondolatok merültek fel az utazás kilétével kapcsolatban (mi lesz vele idegen földön, ráadásul háborúban és idegen emberekkel stb).
Ismerve az írónő stílusát el sem tudtam képzelni, hogy ebből hogyan lesz egy romantikus és rendkívül szórakoztató YA történet. Aggódtam, hogy ez talán teljesen más stílusú lesz és hatalmasat csalódtam, de a legkellemesebb fajtából. 😉

Pontosan úgy festi le Izraelt , amilyenek mindannyiunknak kéne látnunk kéne sokunknak: nem egy állig felfegyverkezett katonákból álló, tankokkal és bombákkal teli földet, hanem egy gyönyörű és gazdag történelmű helyet. A Masadai kirándulás után, bakancslistára kellett tennem azt a helyet is!

Bár Amy eleinte nem volt túl szimpatikus, mert egy tipikus amerikai tiniként viselkedett (hiába is igyekezett ezt tagadni), viszont a hetek leforgása alatt teljesen átalakul egy saját stílusú, de igazán szerethető karakterré. Megmaradnak a tini allűrök, de most már nyitott szemmel jár és képes észrevenni az őt körülvevő szépségeket és a hőn áhított családot. 

Már az első pillanattól kezdve erős a kémia Amy és Avi között és annyira örültem, ahogyan kettejük között alakulnak a dolgok. A kezdeti nehézségek ellenére sincs benne semmi túlzás vagy kertelés. Hallgatnak az ösztöneikre és nem komplikálják túl az egészet. Amit ki akarnak mondani, kimondják. Legyen az jó vagy rossz. A kettejük kapcsolatának szépsége pont az egyszerűségében rejlik.

Nem mondom, hogy Avi megugrotta Carlos Fuentes szintjét (ami mondjuk extra magas), de nagyon közel került a szívemhez.

A történet számomra kerek egész lett, nem tipikus happyend, de én mégis mosolyogva csuktam be az olvasóm, mert bármi is történik ezek után, Amy már nyertesként került ki az úgymond tönkretett vakációjából. Mégis a legnagyobb örömömre lesz, vagyis van folytatása Amy történetének, konkrétan ez egy trilógia nyitókötete. Remélhetőleg nagyon hamar olvashatjuk.

Nem állítom, hogy a könyv akkora kedvenc lett, mint anno Alex története (Tökéletes Kémia), mégis magával ragadott, elvarázsolt és nagyszerűen szórakoztam az  olvasása közben. Egy jó könyv definíciója, pedig szerintem ez. Ha egy jó VP könyvet szeretnél, ezt el kell olvasnod!

Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!
Tedd a kívánságlistádra az ikonra kattintva>> Moly

Játsszunk!

Izrael nevezetességeit vesszük sorra az állomásokon. Egy-két mondat és a kép alapján találd ki a feladványt és írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A világ legmélyebben fekvő városa, egyben az egyik legrégebbi folyamatosan lakott települése.


12.17 MFKata gondolatai
12.18 Insane Life
12.19 Dreamworld
12.20 CBooks
12.21 Sorok között
12.22 Deszy könyvajánlója
12.23 Könyvvilág

1 megjegyzés:

  1. this is a very good article. Giving me consciousness. Because all this time I always intend a lot of good, but after I get things I can share it.

    Mujtaba Herbal

    Obat Radang Perut

    Obat Divertikulitis

    Obat Fistula Ani

    Obat Gangguan Pencernaan

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum