MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. december 16., szombat


Szerelmes vagyok belé, de azt sosem állítottam, hogy értem is.


Szerző: Katie McGarry

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

SorozatPushing the Limits #1,5

BesorolásrealistaromantikusYoung Adult

Oldalak száma: 488

ISBN: 9789634572107

Fordító: Komáromy Rudolf

Megjelenés: 2017. december 18.

Eredeti ár: 3 499,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Amikor ​a frissen érettségizett Echo Emerson nyári autós túrára indul a fiújával, szeretne kikapcsolódni, egy időre elfelejteni, hogy ő mitől annyira… más, mint a többiek. A kiruccanás során királyabbnál királyabb látnivalók várják, plusz az útba eső galériákban árulhatja az alkotásait. Na persze mindezt übereli, hogy majdnem három teljes hónapot kettesben tölthet Noah Hutchinsszal, a dögös, agyas, hányatott lelkű sráccal, aki mindig megérti őt. Echo és Noah mindent megosztanak egymással – kivéve egyvalamit, amire Echo egyelőre nem bírja rászánni magát.
Csakhogy amikor lidércnyomásainak okozója újból megjelenik az életében, a lánynak komoly döntéseket kell meghoznia, ráadásul legfőbb ideje, hogy rájöjjön, mit is akar igazából. Mindeközben a nevelőszülőknél felnőtt Noah még élő rokonai után folytatott kutatása arra kényszeríti őket, hogy szembenézzenek az élet, a szerelem és saját egyéniségük nyomasztó igazságaival.
Most, hogy már csak egy hét maradt hátra az egyetemi orientáció, a diákmunka és a nagybetűs élet kezdetéig, Echónak dűlőre kell jutnia magával: vajon Noah nem csak egy izgalmas rosszfiú, és ez az egész nem csak egy felelőtlen kaland, amitől mindenki óva intette? A fantasztikus túra utolsó állomásán nagyon is komolyra fordul a történet.

Véleményem

Három évvel ezelőtt találkoztam először Echo és Noah történetével, ami akkor kedvencé vált. Azóta már olvastam Beth, Isaiah és Wes történetét is és egyértelmű, hogy a Szívkarambol lett a legnagyobb szerelem, mégsem hagyhattam ki Echo és Noah spinoff történetét.

Ami nem is igazán spinoff, hisz a történetük szempontjából inkább folytatás, hisz az érettségi után vagyunk, amikor is Noah és Echo egy országjáró túrára mennek, hogy kikapcsolódjanak, élvezzék a nyarat kettesben. 
Kíváncsi voltam, hogy az írónő milyen nehézségek elé állítja a szereplőinket, hisz a PTL végét happyend-del zártuk, mitöbb a sorozat folytatásából tudjuk, hogy szereplőink párkapcsolata teljesen rendben van. Talán pont ezért fogadtam én is eleinte kétkedve a kettejük közötti problémákat, de rá kellett jönnöm, hogy ilyen az élet is. 

Hiába találod meg életed szerelmét és lesztek egymáséi, „néha bebasz a gebasz” (Brad Pittet idézve) és küzdeni kell és harcolni egymásért. Vannak jó és rossz napok, vannak hullámvölgyek, de a párkapcsolat ettől lesz erősebb. Ha az első komolyabb akadálynál vagy problémánál nem álltok egymás mellett, akkor hol van itt a jóban-rosszban-betegségben-egészségben? 

Úgy érzem, hogy ettől lett igazán életszerű ismét a történet. Persze kicsit zavaró volt Echo vagy éppen Noah tini-hisztije, miszerint nem mondják el egymásnak a problémáit, de ez is hozzájárult az egészhez. A korukból is adódik és abból, hogy a párkapcsolatot is tanulni kell, nem úgy van, hogy egyszercsak mindenki tudja, hogy hogy mit és hogyan kell csinálni.
Az is igaz, hogy mindkettejüket még nyomasztja a múltjuk is, amihez jönnek még a gondok, az élet változásai, de az írónő nagyszerűen vázolja ahogyan egymáshoz csiszolódnak.

Megjegyezném még, hogy külön piros pontot adnék a 18as részekért, mert nem volt minden zökkenőmentes és álomszerű, hanem olyan, amilyen a való életben. Semmi rizsa vagy túlzás.  

Bár ez a kötet nem közelítette meg az első részt, de a szereplőket még mindig nagyon kedvelem, bevallom kicsit még aggódtam is a végén, hogy nem ám komolyra fordul a vita. 

A könyv a jól megszokott McGarry stílusban íródott, folyamatosan nyomonkövetve Echo és Noah érzelmeit. A sorozat kedvelőinek ismét nagyszerű kikapcsolódásban lehet részük.
A sorozatról még annyit, hogy a sorozat ötödik része, azaz Abby és Logan története szintén várható a Könyvmolyképző jóvoltából.
Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!
Tedd a kívánságlistádra az ikonra kattintva>> Moly

TOP 5 idézet

Szerelmes vagyok belé, de azt sosem állítottam, hogy értem is.
Csakis veled szűnik meg a ricsaj, csak olyankor ér véget a zűrzavar.
Előfordulnak pillanatok, amikor az embernek egyszerre megszakad és elolvad a szíve. Amikor annyi szeretet árasztja el a lelkét, hogy elborítja az áradat.
Noah nekem a védőháló, ha lezuhanok. Ő az, aki mindig megnevettet. Órákig locsoghatok neki, nem unja meg, azonkívül lángra gyújtja a testem minden pontját, és az őrület határára juttatja Szeretem őt. Szeret engem.

Nem muszáj mindent agyonkomplikálni. Néha nem árt az egyszerűség.

Játsszunk!

Echo tehetséges művész, ezért a nyereményjátékon híres festményeké és a festőké lesz a főszerep. Minden állomáson találtok majd egy- egy híres festményt, és a festő nevét kell beírnotok a megfelelő mezőbe. A Könyvmolyképző Kiadó felájánlásával 3 példányt sorsolunk ki a játék végén a szerencsések között.
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


12.09. - Kristina blogja
12.10. - Angelika blogja
12.11. - Könyvvilág
12.13. - CBooks
12.14. - Dreamworld
12.15. - Sorok között
12.16. - MFKata gondolatai

1 megjegyzés:

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum