MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. szeptember 7., szombat

Üvegtrón Blog turné

(09.07-09.15)

Az Üvegtrón szeptember 18-án jelenik meg kis hazánkban, hála a Könyvmolyképző kiadónak. Hogy ezt megünnepeljük, kilenc blogger fogott össze, hogy egy blog turné keretében bemutassa Celaena Sardothien, Adarlan legjobb bérgyilkosának történetét a leendő olvasóknak. 

Szeptember 7-től 15- ig minden nap egy új blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve minden állomáson bemutatásra kerül egy-egy fontos karakter és néhány érdekességet is megtudhattok, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de nyerhettek is! Bizony, a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából, a turné végén kisorsolunk 3 (!!!) példányt az Üvegtrónból! A bejegyzések végén találtok egy Rafflecopter dobozt, aminek egyszeri, helyes kitöltésével versenybe szállhattok a könyvekért (nem kell minden állomáson kitölteni!)

Üvegtrón

Sorozat: Üvegtrón #1
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: ?
Borító: kartonált/ keménytáblás, védőborítóval
ISBN: 9789633731802/ 9789633731796 

Fordító: Varga Csaba
Várható megjelenés: 2013. szeptember 18.
Eredeti ár: 2 999,- Ft/ 3 999,- Ft
Goodreads: 4,15
Moly: -
MFKata: 4,5
Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.
Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.
A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve.


A könyvet az alábbi linken meg is rendelheted:


Ismerjétek meg Nox Owen-t!


A "Perranthi Tolvajok Fejedelme"-ként ismert Nox már fiatalon nevet szerzett magának, kiemelkedve a számtalan városi árva közül, hogy Terrasen egyik legtehetségesebb tolvajává váljon. Az adarlani hódítás után, Nox a tehetségét Perrant új uralkodóinak (alkirályok és tábornokok Adarlanból) kínzására fordította, és azt beszélik, hogy néha a lopott árukat Terrasen lázadóihoz juttatja. A király versenyében a támogatója Terrasen új minisztere (maga is őslakos) volt és védettséget ígért Nox-nak, akkor is ha veszít. Azonban Nox indítékai, hogy miért fogadta el a Miniszter ajánlatát továbbra is ismeretlenek.

Amit szeret:
  • ellopni dolgokat
  • csinos nők
  • különösen szereti, hogy olyan okos
Amit nem szeret: 
  • ha elfogják
  • Adarlan uralma
  • ravasz tábornokok, akik csapdát állítanak

Véleményem

A könyvet tavaly mutatta be nekem Greylupus. Emlékszem az akkori lelkesedése annyira átragadt rám, hogy a külföldi borítót már akkor a szívembe zártam és alig vártam, hogy én is megismerhessem a főhősnőt, akinek akkora szája van...

Celaena Sardothien Távolvég sóbányáiban raboskodik, amikor érte jön Chaol Westfall kapitány és az ifjú herceg, Dorian Havilliard színe elé viszi, aki egy ajánlattal áll elő. Szabadságot ígér a bérgyilkosnak, cserébe a király új "játékán" kellene képviselnie a herceget.
Ezen a "játékon" párbajon a birodalom, Adarlan legelvetemültebb gyilkosai, tolvajai küzdenek meg, hogy elnyerjék a király bajnoka címet. Bár Celaena elvei ellen vall, mégis úgy dönt, hogy megmérkőzik és megnyeri a viadalt, hogy szabad lehessen.

Elmennek az üvegpalotába, ahol a felkészülés és a párbajok zajlanak. De ahogy az lenni szokott, semmi sem az, aminek látszik.

A szereplők
Bár számomra a történet elég lassan indul be, mert én azt hittem, hogy kicsit több párbaj és akció lesz benne, azért mindig akadt benne valami, ami meglepetést vagy fejtőrést okozott. 
Cealena és Elena
Akadnak az udvarban olyanok, akik nem fogadják szeretettel a bérgyilkosnőt, sőt a hercegnői posztra várnak, mint Kaltain úrnő, aki szinte bármit megtenne a színfalak mögött, hogy egyszer herceg felesége legyen- nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy Kaltain majdnem Katalin- bár ettől függetlenül nem szerettem meg őkelmét.

Nehemia
De lesz pártfogója is, mint Nehemia, akit már az első találkozás alkalmával a
szívembe zártam. Így képzelem én el az igazi hercegnőket, akik mindig tudják, hogy mi az illem, de bizony a szemük és a szívük is mindig nyitott a jóra, de ha kell, akkor a kardot is jól forgatják.

A történet előre haladtával egyre több mágiával és rejtéllyel találkozunk, ami azért izgalmas, mert mind egy-egy apró szálon indul el, majd a könyv végén egy nagy cselekményben bontakozik ki, a végső párbajban. Ami rettentő izgalmasra sikeredett és magam előtt láttam minden szereplőjét, mint egy filmet.

Bár úgy éreztem néha, hogy a sok leírás és ruhaváltás között belassul a történet, mégis képes voltam beleélni magam. A palotában élni, edzéseken részt venni, közben tiltott rémjeleket keresni és hallottam a karmok sikoltását a padlón vagy izgultam a párbajok előtt. Szerettem a titkos folyosókon sétálni és felfedezni az üvegpalota elrejtett kincsei után kutatni. Ilyenkor olyan érzésem volt és nem alaptalanul, mintha elfeledett idők után kutatnák és itt találjuk meg minden titok kulcsát.


Dorian
Ebben a könyvben sem hiányozhatott a szerelmi háromszög, mégsem éreztem
erőltetettnek vagy soknak. Sőt kifejezetten döntésképtelen voltam Celaena-hoz hasonlóan. Mert mindkét pasi tiltott, mindhárman az életüket veszélyeztetik a kapcsolattal és ami furcsa volt, hogy ugye Chaol és Dorian ugye barátok. 
Eső ránézésre azt hinné az ember, hogy Chaol az a típus, akiért odalennék, mégis Dorian az, aki elrabolta a szívem. 
Chaol
Tény, hogy ő a szépfiú a történetben, a fenséges herceg, aki  a király fia és kellően arrogáns, kihasznál minden alkalmat, ami a rangjából adódik. Az írónő viszont az ő szemszögéből segít megmutatni, hogy már pedig ő nem az a fiú, akit az apja szeretett volna faragni, akit semmi más nem érdekel csak a hatalom mindenfelett. Megismerjük az érzéseit, hogy több lakozik benne, jó uralkodó szeretne lenni, van humoros oldala is és szerelemre vágyik. Ezért küzd is, nem akárhogyan ;-) 
Chaol kicsit hűvösebb, hisz ő Adarlan főkapitánya, illetve Celaena kiképzője. A hazája iránti hűsége miatt minden érzelmét igyekszik elnyomni és észérvekkel a realitás talaján maradni, mégis egyre közelebb kerülnek egymáshoz Celeanaval. Nem tudom, hogy melyik volt az a pont, ahol megrekedtem, de én képtelen voltam rá többre gondolni, mint barát. 
Ha a fene fenét eszik én bizony Team Dorian maradok!!! ;-)

Tetszett-e a könyv? Igen Bár kedvenc nem lett, mert talán én tettem magasra a lécet, de nagyon élveztem ezt a régi idősíkot, a mágiát, ami elveszett világokat rejt, a palotát, az álarcosbált és a párbajokat. Azt, hogy a főhősnő nem az az elkényeztetett liba, hanem egy erős harcedzett nő, akinek igenis nagy uralomra van szüksége ahhoz, hogy kordában tartsa a heves vérmérsékletét, de mindemellett tudott maradni. Egy gyönyörű, de halálos nő. 

A borítókról

Nagyon szerettem volna ha a külföldi borítót megtartja a kiadó. Talán azért mert anno ezzel a borítóval ismertem meg a könyvet és ez volt, amit eleve hozzá kapcsoltam és nem utolsó sorban ez egy gyönyörű borító.
Aztán jöttek a borítótervek a kiadótól és szép lassan azokba is beleszerettem. Most a könyveket olvasva azt mondom, hogy azok is rettentően illenek a könyvhöz. A magyar végleges borítót látjátok, de íme még két külföldi borító eleje és hátlapja, ami szerintem nagyszerűen jelzi Celaena kettőségét, aki bár egy gyönyörű nő, mégis Adarlan legjobb bérgyilkosa.
Külföldi könyvek elő- és hátlapja


MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

5 megjegyzés:

  1. Na, jó meggyőztél. Mégis kell nekem ez a könyv. :)

    VálaszTörlés
  2. Huh! Örülök, hogy tetszett! :)) És örülök, hogy Dorian csapatában (ami nem olyan nagy) vagy, üdv a klubban :D

    VálaszTörlés
  3. Azt szeretném kérdezni, hogyha megadtam az e-mail címem és válaszoltam a beugró kérdésre, a nyereményjátéknál, akkor jön visszaigazoló e-mail, hogy részt veszek a játékban?:) Vagy nem írnak semmit? Mert nem tudom, hogy rögzítette e:/

    VálaszTörlés
  4. Szerintem nem jön visszaigazoló email. De amíg tart a játék, addig ezzel az emailcímmel tudsz belépni, módosítani a válaszaid. Ha belépve látod az elmentett válaszod, akkor nincs probléma.

    Sok szerencsét!!!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Kata!
    A nyertesek nevét majd kiírjátok ide, ugye? Most először játszok ilyen blogon, nem tudom az úgy jó-e, hogy minden válaszomra kiírta, hogy: "done" vagy esetleg kell-e még mást is csinálni. És mikor lesz a sorsolás?
    Várom válaszodat: Enikő.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum