MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. november 29., péntek

Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából előreláthatólag december 15-én megjelenik
Jus Accardo: Touch- Érintés című könyve. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Dez és Kale kalandjait!
2013. november 21-től minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!

Sorozat: Denazen #1
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: ?
Borító: kartonált/ keménykötéses, védőborítóval
ISBN: 9789633730898/ 9789633730881
Fordító: Lánc Brigitta
Várható megjelenés: 2013. december 15.
Eredeti ár: 2 999,- Ft/ 3 999,- Ft
Goodreads: 3,91
Moly: -
MFKata: 5


Mikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot.

De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája” is más – mint az elsőre látszott.

Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges” gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni.

A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja.

Véleményem

Szerintem a könyvvel való találkozásunk története ugyanaz. Hallottunk róla Lupitól... mondanom sem kell, hogy kevés olyan könyv van, amiben nem egyezik a véleményünk és látva azt a szeretetáradatot Kale felé, bizony erősen felcsigázott lettem. Nem volt kérdés, hogy olvasom-e a könyvet vagy sem.

Kezdjük a történettel. A történetet Dez szemszögéből ismerjük meg, aki egy tizenéves lány, épp egy buliból tart hazafelé. De útközben belebotlik egy fiúba, aki mezítláb van és a pénztárcája és egyéb értékes dolgai helyett csak a lány cipőjét kéri el. Valami nincs rendjén és ezt Dez is érzi és a lázadó vére arra hajtja, hogy megvédje Kale-t az üldözőitől. Hazaviszi és várja a nagy harcot az apjával, de a következő meglepést ő okozza, elég jól ismeri Kale-t, hogy fegyvert fogjon rá és fény derüljön arra, hogy évek óta nem egyszerű "ügyvéd".

Mivel Dezben erős lázadási vágy van az apja iránt, természetesen nem az ő pártjára áll és megkezdődik a hajsza, hogy visszavigyék Kale-t oda, ahonnan megszökött...

Teljesen olyanok vagyunk, mint az X-men, az Igazságliga, meg a hasonló hülyeségek!

Dez az a típusú csaj, aki mindegyikünk szeretne lenni. Nagyon erős személyiség, aki tudja, hogy mit akar, tisztában van magával és mellé még humora is van. Bátor lány és képes minden őrültségbe belemenni a móka kedvéért. Nagyon megkedveltem. Kicsit emlékeztet arra a Katára, aki voltam 16 évesen -bár ennyire bátor nem voltam azért ;-)
Minden egyes percben, amit Kale-lel töltöttem, megkérdőjeleztem a valóságérzetemet.
Szerelmi háromszög: ritkán fordul elő velem, hogy az első "háromszöges jelenetnél" nem döntöm el, hogy kinek a pártján állok. Általában az első pasi a nyerő számomra, de előfordul, hogy vacilálok. Viszont nem igazán emlékszem olyanra, hogy képtelen vagyok dönteni. Kale és Alex két különböző figura, teljesen különböző mentalitás, akik közül én magam sem tudok döntetni. Kale a szerethetőbb és ölelgetném én őt folyamatonsan, viszont Alex a rosszfiú, vagányabb keményebb. Még most is vacilálok... Bár sok esélyem nincs, ahogy a képeken látható ;-)


Nem foglak elengedni, Dez. Tudom, hogy elszúrtam, de rendbe fogom hozni. Kale ide vagy oda, te hozzám tartozol.
Megemlíteném az írónő stílusát. Nekem nagyon tetszik ez a könnyed hangnem, ez a humoros, bár néha cinikusnak tűnő, de mégis folyton megnevettető hangvétel. Most hogy olvasom vissza kiemelt részeket, idézeteket, potyognak a könnyeim a nevetéstől és rögtön érzem a könyv hangulatát is. Nagyszerű. Igazán kikapcsolt a könyv, mégis a történet izgalmas annyira, hogy ne tudd letenni. Veszélyes párosítás :-)
Azt hiszem ez az, amiért az ember megszereti a könyvet. 

Jön a Karácsony és szerintem, ha valami jó dolgot szeretnétek a fa alá, akkor egy Touch könyv igazi meglepetés lehet azok számára, akik szeretnek elmerülni egy fantasyYA könyvbe. Garantált lesz a siker!

Olyan érzés volt, mintha karácsony reggel lenne. Időtlen és tökéletes.


Ha az elsők közt szeretnéd olvasni, akkor rendeld elő 20% kedvezménnyel a képre kattintva


Nyereményjáték

  1. Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat
  2. Minden blogon válaszoljátok meg az írónővel vagy a könyvvel kapcsolatos kérdésünket, amelyre mindig EGY SZÓ lesz a helyes megfejtés. A megfejtés ELSŐ BETŰIT gyűjtsétek össze 10 napon keresztül és írjátok bele az így kapott könyvcímet a rafflecopter megfelelő rubrikájába. Kicsit azért nehezítettünk a játékon, mert nem soroljuk fel előre, hogy a melyik blogon találjátok a kérdéseket. Az aktuális blogokon minden esetben találtok majd egy rövid versikét, ami segít abban, hogy a melyik blogon találjátok a következő kérdést. 
  3. A Rafflecopter minden mezőjét kötelező kitölteni és a lájkolás is kötelező elem! Csak úgy vesztek részt a játékban, ha ezeket mind teljesítitek!
9. nap kérdése
Hol él az írónő? New ...

FIGYELEM! Rajtunk kívül álló technikai okok miatt, az elmúlt napokban nem mindenkinek működött megfelelően a rafflecopter. Erre sajnos csak egyetlen megoldást találtunk, ha új dobozt csinálunk. Ezért kérünk mindenkit, aki játszott korábban, hogy töltse ki újra az összes eddigi mezőt!
Köszönjük és elnézést a kellemetlenségért, reméljük nem lesz több ilyen.


A blogturné állomásai
1. állomás (11/21) Könyvszeretet
2. állomás (11/22) Deszy Könyvajánlója
3. állomás (11/23) Dreamworld
4. állomás (11/24) Kristina blogja
5. állomás (11/25) Angelika blogja
6. állomás (11/26) Nem harap a...
7. állomás (11/27) Roni olvas
8. állomás (11/28) Függővég
9. állomás (11/29) MFKata gondolatai
10. állomás (11/30) Kelly Lupi olvas

A következő állomáshoz a segítség>>
A blogot, mi játékunkat befejezi,
Két lelkes ember vezeti.
Egyikük - szürke neve ellenére -, büszke lehet bejegyzéseinek jellegére.
S ki a farkassal együtt táncol? Zsuzsa ő, kinek második neve igen menő!
MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

2 megjegyzés:

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum