MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. június 3., kedd
Amikor nagy csalódás ér, azt hiszed, itt a világ vége. 
Semmi másra nem vágysz, csak hogy valóban vége legyen…
Ám mit csinálsz akkor, ha tényleg vége szakad? 
Ha összeomlik körülötted a világ, és egyszer csak vérszomjas szörnyeteggé válik körülötted mindenki? 
Ha tudod, hogy csupán egy maréknyi túlélő maradt és Te egy vagy közülük? 
Folytatod-e? 
Túléled-e? 
Mit teszel?

Sloane pontosan ebbe a helyzetbe kerül Courtney Summers Éles helyzet című poszt-apokaliptikus ifjúsági regényében.
Akarjátok-e tudni, hogyan alakul a lány sorsa?
Hogy dönt, mi történik vele és a társaival?
Tartsatok velünk június 2-11. között a könyv nagyszabású blogturnéján,
s mi elmeséljük, hogy bennünk milyen élményeket keltett a történet.
Mesélünk az írónőről, a karakterek személyiségéről, a zombik legendájáról
és megjelenítéséről az irodalomban és a filmekben.
Hallgasd meg a könyv ihlette zenelistánkat, tekints bele a könyvbe a legjobb idézetek segítségével,
és nem utolsósorban játssz velünk a könyv három példányának egyikéért!
Jöjjön hát az apokalipszis!

Sorozat: -
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 288
Borító: puhaborítású/ keménykötésű
ISBN: 9789633737613/ 9789633737620
Megjelenés: 2014. könyvhét
Fordító: Papolczy Péter
Ár: 2 999,-Ft/ 3 999,-Ft
Goodreads: 3,93
Moly: ?
MFKata: 
★★★★
Hat gimnazista az iskolájában próbálja kibekkelni a világvégét. Sikerülhet nekik? Az apokalipszis most van. Hat diák bevette magát a gimnáziumba, de kevés vigaszt nyújt a menedékhely, ha az élőhalottak folyamatosan püfölik az ajtót. Egyetlen harapás elég ahhoz, hogy megöljön valakit, aki aztán önmaga rettenetes hasonmásaként tér vissza. Sloane Price ezzel ki tudna egyezni. Az ő világa már fél éve véget ért, azóta nem nagyon tudja, miért van még életben. Ez az alkalom kapóra jönne a távozásra. Miközben alig várja, hogy az élőhalottak átjussanak a védelmi vonalaikon, kénytelen a világvégét öt társa szemével nézni, akik viszont élni akarnak. De ahogy a napok vánszorognak, meglepő módon változik az emberek túlélési ösztöne, és a társaság sorsát egyre kevésbé a kinti események határozzák meg, sokkal fontosabbá válnak a benti világ kiszámíthatatlan élet-halál kérdései. Mibe lehet kapaszkodni, ha már minden elveszett?


Véleményem

Minden előtt szeretném leszögezni, hogy rettegek a zombiktól. Valakinek pókfóbiája van, nekem zombifóbiám van. Mégis valamilyen furcsa, beteges módon vonzanak a filmek és a könyvek, amikben szerepelnek. Persze ennek megvan a böjtje, ami azt jelenti, hogy képtelen vagyok aludni és többször megnézem, hogy zárva van-e minden nyílászáró mintha számítana bármit is :D De én akkor is megnézem őket, mert úgy gondolom, hogy felnőttem a témához.

Courtney Summers rámutatott, hogy nem. Rögtön a harmadik oldallal belecsapunk az élőhalottak világába, ami azt is eredményezte, hogy az esti olvasás után bizony rémálmaim lettek. 

Viszont képtelen voltam abbahagyni. Szinte a semmiből itt teremnek az élőhalottak és ellepik a világot. Főhősünk Sloane és pár társa egy iskolában barikádozzák el magukat és várják a segítséget. Mondanom sem kell, hogy a rettegés egy percre sem marad abban, az adrenalinom az egekben, hisz mi van, ha valaki bejön? Egyszer ki is kéne menni, hisz az élelem is végleges.

Azonkívül, hogy bármit is elspoilereznék, el kell mondanom, hogy a bezárt csoportokban is mindig akad feszültség. Nemcsak egymással és a zombikkal kell megküzdeniük, hanem a saját démonaikkal. Mivel a történetet Sloane szemén keresztül látjuk, így az ő harcát figyelhetjük meg, ami szöges ellentétben áll a túléléssel. Meg kell tanulnia újra élni, miközben a kinti világ pontosan az ellenkezőjére kényszerítené rá. Jó kis ellentét, ami természetesen plusz izgalmat ad.

Amikor egy picit is úgy éreztem, hogy a szívverésem visszaáll a normális tartományba, azonnal történt valami, amiért fel kellett ugranom és megnyugodni.

Azoknak az érzékeny lelkű zombi-félőknek, akik hozzám hasonlóan képtelenek nemet mondani e könyvre, lenne pár javaslatom: elalvás előtt ne olvasd, zárd be az ajtót és kérj meg mindenkit, hogy véletlenül se keltsenek hirtelen zajokat, mert könnyen szívroham-közeli állapotba kerülhetsz! :D
Tudom, hogy nem vagyok normális, de szeretek rettegni, még akkor is, ha ezzel okozok magamnak egy-két rémálommal teli éjszakát. 
Egyenlőre viszi a prímet, hogy ez az év legfélelmetesebb könyve!!!


Megtetszett?

Olvass bele>> 

Rendeld elő 20% kedvezménnyel a képre kattintva!


Zombik a filmekben

Említettem a filmeket feljebb, így gondoltam ejtenék pár szót a zombis filmekről.
R az Eleven testekből
A filmekben megkülönböztetünk kétféle zombit:
  • a feltámasztott halottat, aki olyan élőhalott, aki a halálból valamilyen biológiai kísérlet útján, vagy természetfeletti erők segítségével jött vissza.
  • zombivá vált élőket, akik fertőzés után rövid idővel egyből zombivá válnak, akikben öntudat helyett már csak az agresszív húsevési ösztön működik. Oka sokszor valamilyen félresikerült biológiai kísérlet, például katonai célra kifejlesztett vírus elszabadulása, vagy veszettség-vírus mutációja
A modern zombifilmek alaptípusa az 1968-as, George A. Romero rendezte Az élőhalottak éjszakája
Zombi a Kaptárból
Úgy tartják, hogy a modern zombiknak vérkeringésük nincs, de lélegeznek, vagyis inkább hörögnek. A halálból visszahozott zombik a biológiai bomlás különféle stádiumaiban lehetnek. A zombivá változott élők, ha sokáig bolyonganak, szintén a testi bomlás előrehaladott stádiumába kerülhetnek. A zombi általában az utoljára hordott ruhájában bolyong, ez azonban piszkos, szakadt, véres, esetleg rothadt és penészes.
A modern zombik által megharapott ember (ha életben marad és el tud menekülni) többnyire maga is zombivá változik. Állatok is zombivá válhatnak. A halálból misztikus úton feltámadt állatzombira példa a Kedvencek temetője, míg a vírusfertőzés által zombivá váltakra (kutyák) A Kaptár és a Legenda vagyok című filmben látható. Harapásuk szintén fertőző.
zombi a Legenda vagyok c. filmből

Híres zombifilmek
Z világháborús zombi
A zombifóbiámat egy általában ismeretlen filmnek köszönhetem, ami anno a maga idejében azért még számított Démonok éjszakája mondjuk az én 8 éves fejemnek biztosan... Szerény véleményem, hogy a Kaptárt végig sem bírtam nézni. A Legenda vagyok-ot, több részletben, de Will Smith-t nem hagyhattam cserben. Holtak hajnala is okozott pár rémálmot.  A Z világháborút sem bírtam egy ültő helyemben végignézni, de Brad Pittért megérte!!! Az egyetlent kivételt az Eleven testek képezi. Ott nem rettegtem, mert pont egy zombi szemszögéből látunk mindent. Amiért mindig hálás leszek, hogy a filmre gondolva boldogvéget tudok adni a rémálmaimnak ;-) Team R!

A popzene történetének egyik klasszikus videoklipje a Michael Jackson Thriller című dalához készült klip, melyben az énekes zombikkal táncol, majd maga is zombivá változik.

Nyereményjáték

A zombik bizony félelmetesek. 
Görnyedtek, koszosak, véresek, szaggatottak, 
ráadásul rémisztőbbnél rémisztőbb hangokat adnak ki magukból. 
Most is... Figyeld csak? Vajon mit kiabálnak Rád? 
Keresd meg minden turnéállomáson a kiemelt szavakat, amelyek a kiabáló zombikat rejtik. Kattints rájuk, gyűjts össze a betűket, amit rádkiabálnak, és rakd össze őket megfelelő sorrendben. Ha ügyes voltál, megtudhatod mit jelent az Apokalipszis szó! 
Figyelem, a zombik harapnak! Csak óvatosan….
(A nyereményeket a kiadó postázza kizárólag Magyarország területére.)

a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai

eleshelyzetbanner1.png

06/02 Roni Olvas
06/03 MFKata gondolatai
06/05 Dreamworld


MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum