MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. június 18., szerda

A Blogturné Klub újra egy nagyon hosszú turnéra indul, ezúttal Katja Millay: Nyugalom tengere című regényét szeretné Nektek bemutatni 13 bloggerének segítségével - június 10 - 22 között.

Az értékelések és extrák mellett, a már megszokott játék sem marad el, ha ügyesek vagytok, akkor a blogturné végén megnyerhetitek az egyik példányt a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott 3 könyvből.


Sorozat: -
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 496
Borító: puhaborítás/ keményborítás
ISBN: 9789633737781/ 9789633737798
Fordító: Komáromy Zsófia
Várható megjelenés: 2014. könyvhét
Eredeti ár: 2 999,- Ft / 3 999,-Ft
MFKata: ★★★★★ (kedvenc)
A két és fél évvel ezelőtti, kimondhatatlan tragédia óta Nastya Kashnikov csupán az árnyéka régi önmagának. Másik városba költözik, elhatározva, hogy titokban tartja sötét múltját, és senkit sem enged közel magához. Terve azonban kudarcot vall, amikor azon kapja magát, hogy megmagyarázhatatlanul vonzza az egyetlen személy, aki ugyanolyan elszigetelt, mint ő maga: Josh Bennett.
Josh története nem titok. Minden szerettét elveszítette, így tizenhét éves korára senkije sem maradt. Akinek a neve egyet jelent a halállal, azt mindenki igyekszik elkerülni. Nastya kivételével, akit nem riaszt el a fiú, sőt, előbb-utóbb élete minden területére bebocsátást nyer. Ám miközben a kettőjük közti tagadhatatlan vonzalom egyre erősödik, Joshban felmerül a kérdés, vajon megtudja-e valaha is Nastya titkát – és hogy egyáltalán meg akarja-e tudni.
A Nyugalom tengere gazdag, erőteljes és zseniálisan kidolgozott történet egy magányos fiúról, egy érzelmileg sérülékeny lányról és arról a csodáról, ha kapunk még egy esélyt.

Véleményem

Az első megdöbbentő tény a könyvvel kapcsolatban, amivel szembesültem, hogy ez nem sorozat. Manapság olyan ritka ilyen könyvet találni, hogy már ezért el akartam olvasni. A másik a GR értékelése. Ritkán akad ilyen magas pontszámú könyv és még ritkább, hogy az nem lesz nálam kedvenc. Ez sem maradt kivétel!

A történetben két sérült lelkű fiatalról van szó. Eddig semmi újdonság nincs benne. Sőt! Bennem az is felmerült, hogy vajon Natsya története tényleg ilyen szörnyű vagy csak hatalmas túlzás a részéről az, hogy képtelen továbblépni. Az tagadhatatlan, hogy valami végzetesen szörnyű dolog rejtőzik a múltjában, amiért teljesen új életet akar kezdeni. Amiért úgy dönt, hogy jobb ha mindenki átnéz rajta, senki ne akarjon vele kapcsolatba lépni, és még a saját családját is elutasítja. 

Aztán, ahogy halad a történet, mintegy kirakós darabkáiként kapjuk meg a választ a kérdésekre. Szép lassan megértem őt és szeretném ha sikerülne neki túllépnie. Ugyanígy Josh történetére is fény derül, aki teljesen más okból, más múlttal rendelkezik, de mégis ugyanabba a zárt világba menekül, ahova a lány is. 

Féltem, hogy kettejük kapcsolata, ami szintén egy egyenletes haladást mutat, ahogyan a történetvezetése is, hatalmas kudarcba és huzavonába játszódik, aminek aztán sosincs vége. Mert mire is számíthat az ember két  sérült lelkű ember? Láttunk már ilyet szerintem és sosem végződik jól...

A lelkünk mélyén mindketten tudtuk, hogy azért vonzódunk egymáshoz, mert hasonlóan sérültek vagyunk. 
És mégsem erről szól az egész. A gyógyulásról és egymás megmentéséről. Tudtátok például, hogy  Josh név jelentése=megmentés? A könyvben olyan súlya van a neveknek, hogy elámultam. Hihetetlenül találóak voltak és a szívem mélyén tudom, hogy ez fikció, de azért mégiscsak van benne valami misztikus...
Aztán, mielőtt kérné, megadom Drew (...) és Sarah (...) nevének jelentését is. Az asszony az égre emeli a szemét, és elneveti magát.
- Önbeteljesítő jóslatok, mi?
Aztán persze haza is játszom, mert a könyvben az én nevem jelentése is felmerül...

A karakterek egytől egyig szerethetőek és érthetőek számomra. Nem tudok olyan szereplőről nyilatkozni, akinek akár bármelyik cselekedetével ne értenék egyet és nem kedveltem meg. Különösen Mrs. Leighton az, akit nem tudok kiverni a fejemből. Ő egy olyan anyuka, akivé egyszer szívesen válnék jómagam is.

Azt hinné az ember, hogy harmadszorra már nem nagy ügy, de hát mindig az.


Valamint Drew. Már az első pillanatban tudtam, hogy ez a szívdöglesztő rosszfiú imidzs csak álca és egy nagyra nőtt kisfiút takar cuki bájjal és nagyszerű humorral, de a tinik tipikus hibáival. Bár említettem, hogy a
könyvnek nincs folytatása és teljesen lezárt történet, bizony szívesen olvasnék egy spin-offot Drew fiúról ;-)

És a vége. Egyetlen egy szó. Amitől elállt a szavam és csak hápogni tudtam hosszú perceken keresztül. Aztán sírtam és megint csak hápogtam. Ilyen sokkot még nem kaptam olyan könyvtől, ami nem függővég. Mert valljuk be azokkal is lehet sokkolni. De így? Az egész történetnek olyan lezárást ad, úgy öleli körbe az egés sztorit, a hideg ráz még most is tőle. Te jó ég!!! Szükségem van egy kis fagyira...

A könyvet bátran és meleg szívvel ajánlom azoknak, akik szeretik a new adult történeteket, de mindenki saját felelősségére olvassa el, mert a végén könnyek fognak hullani!

Megtetszett?

Olvass bele>> 

Az Elit Team tagjaként 18% kedvezménnyel
meg is rendelheted a képre kattintva!


Eperfagyi recept

Az eszembe vésem, hogy ha legközelebb kiakad, nyugtató helyett a fagyi is megteszi.
Már a könyv utolsó 100 oldalánál éreztem, hogy ezt a cselt nekem is be kell vetnem. A minap készítettem egy kis eperfagyit, így ennek a receptjét osztom meg veletek!

Hozzávalók
  • 30 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 ek citromlé
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
Elkészítés
Az epret mossuk meg, daraboljuk fel, és a cukorral, citromlével együtt turmixoljuk össze.
Keverjük hozzá a tejet és a tejszínt, majd fagyigépben vagy mélyhűtőben fagyasszuk ki.

Jó étvágyat kívánok!

Nyereményjáték

Nagyon érdekelnek a nevek. Gyűjtöm őket, az eredetüket és a jelentésüket. Neveket gyűjteni könnyű: nem kerülnek semmibe, és nem foglalnak sok helyet. Szeretek neveket olvasgatni, és úgy tenni, mintha mindegyiknek jelentése volna.
A főszereplő, Nastya hobbija a keresztnevek gyűjtése, így mi is ezt választottuk játék gyanánt. Kiválasztottunk 13 magyar eredetű keresztnevet és 
ezeket kell összegyűjteni a blogokon található leírások alapján.

Minden blogon egy keresztnevet kell kitalálnotok és beírni a rafflecopter megfelelő rubrikájába.

Játékszabályok:
  1. Kedveld a Blogturné Facebook oldalát! (KÖTELEZŐ)
  2. Kedveld a Vörös Pöttyös? Szeretem Facebook oldalát! (KÖTELEZŐ) 
  3. Írd be a helyes megfejtéseket! (KÖTEZELŐ) 
  4. Oszd meg a turnét! (NEM KÖTELEZŐ)
A kiadó csak Magyarország területére postáz.
A nyerteseket kérjük, hogy 72 órán belül vegyék fel a kapcsolatot velünk, utána új nyertest sorsolunk.

Az Árpád-korban már használt keresztnév, a lesz igéből származik, jelentése: létező.

a Rafflecopter giveaway


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum