MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. október 30., csütörtök
Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: Crush #1

Besorolás: YA, romantikus

Oldalak száma: ???

ISBN: 9789633990148

Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Elit start: 
2014. november 4.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Cami Wimberley-nek van egy terve, és ebben a tervben nem jut hely a pasiknak – főleg minden idők legvadabb partiállatának, Hunter Wildernek nem, mindegy milyen jóképű és karizmatikus. Cami gyönyörű, végzős, elképesztően tehetséges, jó tanuló, s mindent megtesz azért, hogy bekerüljön álmai főiskolájára, musical szakra. Minden tökéletes.
Hunter Wilder nem akar barátnőt – attól most csak túl bonyolulttá válna az élete. Főleg Miss Jókislányt nem akarja, de akkor miért nem tudja levenni róla a szemét? Megpróbálja tartani tőle a három lépés távolságot, de a sors mintha a másik karjaiba taszítaná őket. Régóta nyilvánvaló mindenki számára, hogy tetszenek egymásnak.

Véleményem

Ismét egy olyan könyv, ami annyira régóta van a radaromon, hogy már konkrétan azt sem tudom, hogy miként került fel rá. De úgy érzem megérte várni.


Attól függetlenül, hogy szerintem a cselekmény abszolút kiszámítható, mégis majdnem egy szuszra olvastam ki a könyvet. Biztos hozzátartozik az is, hogy jó hangulatban talált rám, illetve nem túl hosszú, a rengeteg párbeszédtől pörgősen olvasható. 

Történetét nagyon leegyszerűsítve, adva van egy gimis lány, akire felfigyel az új szépfiú, aki az iskolában jön. A kémia működik rendesen (néha a lapok is perzselődtek), de a fiú olyan titkokat rejt, amit nem mondhat el a lánynak, mert azzal veszélybe sodorja az életét. 
Robbanékonyak, sőt tűzveszélyesek voltunk együtt.
Igen. Olvastunk már hasonló történetet, mégis más ez a könyv. 

A váltott szemszög miatt könnyen megismerjük és bele tudjuk magunkat képzelni a főhőseink
szerepébe.
Például Cami, aki egy 17 éves gimnazista lány. Nincs semmilyen sötét titka a múltban, nincsenek súlyos önértékelési gondjai, de van szerető családja és megvalósítható céljai az életben. Az egyetlen apró bakija, ami kell is a történethez, hogy egy picit elnéző a barátaival szemben. 

Hunter, no ez fiú már megmozgatja a fantáziánkat. Bár bevallom őszintén, hogy a könyv elején nehezteltem rá, mert nem bírom a kábítószert. Sem a használóikat. Viszont bíztam az írónőben, hogy képes megfelelő magyarázatot adni a könyv végére, hogy miért és hogyan kerül Hunter ilyen helyzetbe. Természetesen ez a szépfiú, azért engem is levett a lábáról a "bájgúnár dumájával" 
Cami... ahol te vagy, az nekem pálya. És pont.
Viszont Clayt, az első pillanattól kezdve utálom. Vagyis attól kezdve, amikor rájöttem, hogy nem meleg. Egyetlen szóval tudnám jellemezni onnantól kezdve: szánalmas. Illetve később Hunter is szépen megfogalmazza a fickó teljes lényét: elmeroggyant. Csak az ilyenektől mentsen meg az ég. Ritkán találkozok olyan fiktív karakterrel, aki miatt ennyire fel tud idegesíteni.

De nem kell félni, nincs ebben konkrét szerelmi háromszög, inkább egy kis nyomozósdi, egy kis krimi.

Minden könyv másként hat rám. Az egyik elgondolkoztató, a másik elrettentő, a harmadik felvidító. És van az a típusú könyv, amibe szép lassan beleszeretsz az olvasás közben. Tudod, hogy nincs komoly mondanivalója, nincsenek benne természetfeletti lények vagy eltitkolt szörnyű életesemények. Mégis az első pár oldal után érzed, hogy mindentől eltekintve a rabja lettél, nem tudod letenni és bizony többé nem engeded át senkinek a könyvet kölcsön sem adom senkinek az is tuti.

Amikor egy szétdolgozott munkahét kemény vizsgákkal teli iskolahét után arra vársz, hogy az agyad kikapcsoljon és egy kellemes délutánt tölts el romantikus, humoros könyvvel a kezedben, szerintem ez lesz a legjobb választás. Attól függetlenül, hogy sorozat. Ugyanis hiába van folytatása a regénynek, mégis egy teljesen lezárt történetet kapsz. Nem kell aggódnod a kegyetlen függővégtől sem.


Camaro

Elég gyorsan hírnevet szerzett itt magának, egy csili-vili új fekete Camarót vezet, és talán a leghelyesebb srác, akit egész életemben láttam.
A Camaro név francia szlengből származik, jelentése: "haver", "pajtás".
A Chevrolet Camaro az amerikai General Motors Chevrolet divíziójának 1969 óta több modellváltozatban 1966-tól gyártott ún. pony car modelljének a neve. A Chevrolet Camaro a General Motors válasza volt a Ford Motor Company kiemelkedően sikeres Mustang nevű sportautó-modelljére. Az akkori Chrysler-csoport modelljei közül a Dodge HEMI Charger modellje volt a konkurense. A következő generációt 2009-re hirdették meg.

Nyereményjáték

A történet főhősnője, Cami, többek között a gyönyörű vörös hajával ejti ámulatba Huntert.
A könyvekben sok vörös hajú főhősnővel találkozhattatok,
így most szeretnénk egy olyan játékra meghívni Benneteket,
ahol ki kell találnotok kép vagy leírás alapján, hogy kiről is van szó.
A helyes megfejtők között pedig a Crush - Bizsergés három példányát sorsoljuk ki.
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! 
Valamint, ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, új nyertest sorsolunk!
“Felemelte a rúnakövet, mire az felragyogott, még több könnyet csalva a szemébe. Homályosan egy lány karcsú alakját látta maga előtt, amint kezét a mellkasához szorította; haja vörösen világított a fekete fém háttere előtt.
A boszorkányfény ide-oda ugráló sugarakat küldött szét Jace reszkető kezéből: olyan volt, mintha szentjánosbogarak hada sereglett volna elő a mélyből. – ….?
A lány sápadtan, reszkető ajkakkal nézett rá. Kérdések haltak el Jace torkában: Mit csinál itt ….?”

Blogturné


Október 27 - Kelly Lupi olvas
Október 28 - Deszy könyvajánlója
Október 30 - MFKata gondolatai
Október 31 - Könyvszeretet
November 1 - Dreamworld
November 2 - Insane Life
November 3 - Media Addict

2 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Szia!
   Még egy kis türelmed kérjük, amint megvannak a nyertesek a Blogturné Klub FB oldalán kihirdetjük.
   üdv,
   MFKata

   Törlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum