MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. november 15., vasárnap

Milyen lehet, ha másodszor is először találkozol a lánnyal, aki tetszik?
De vajon tényleg ő az? 
A “Mi lenne, ha” kérdések pedig ott motoszkálnak a fejedben…

November 14-e és 22-e között a Blogturné Klub tagjai is végigjárják ezt az utat Callel,
rengeteg kérdéssel és rejtéllyel, meg egy sor emlékkel, ami csak még több kérdést szül.
Tarts velünk Te is, nem semmi kaland lesz!
És ha ügyesen játszol velünk, a What If - Mi lenne, ha c. könyv
három példányának egyike is a Tiéd lehet!


Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: -

Besorolás: new adult, romantikus

Oldalak száma: 400

ISBN: 9789632616865 

Fordító: Sárossy-Beck Anita

Várható megjelenés: 
2015. november 16.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!
Mi lenne, ha másodszorra is átélhetnéd az első találkozást? Cal Logan döbbenten veszi észre Nicole Bentleyt a vele szemben lévő kávézóban, több ezer kilométerre szülővárosuktól. 1 éve, az érettségijük óta senki sem látta őt, és senki sem hallott róla. Úgy tűnik, hogy ő nem is Nicole. A lány pontosan ugyanúgy néz ki, mint Cal gyerekkori szerelme, de az ő neve Nyelle Preston, és fogalma sincs arról, hogy Cal kicsoda. Nyelle ösztönző, fogékony és vakmerő, az élethez való szenvedélyes hozzáállása másokra is átragad. Ebben Nicole teljes ellentéte. Calt totálisan lenyűgözi a lány, és megállíthatatlanul beleesik. Nyelle azonban kivételesen titokzatos, és ahogyan Cal egyre közelebb jut a rejtélyek megoldásához, úgy egyre kevesebbet akar tudni. Amikor a múlt és a jelen titkai összecsapnak, egy dolog világossá válik: Semmi sem az, aminek látszik

Véleményem

Rebecca Donovan másik sorozatával nálam hatalmas sikert aratott. Elég megosztó a Lélegezz trilógia, de bennem mégis kedvenc sorozatként él. Alig vártam, hogy másik könyvet, sorozatot is olvashassak tőle.

A történet rendkívül izgalmasan kezdődik. Megismerkedünk a főhőssel, Callal és egy lánnyal, aki nagyon hasonlít valakire a múltból. De vajon ki lehet ő? Vagy csupán a puszta véletlen? Esetleg egy lány a múltból, vagy az ő elveszett ikertestvére?

Ritkán olvashatunk úgy egy könyvet, hogy a főhős ténylegesen fiú. Legalábbis az idősíkok váltakozásából ítélve én őt teszem a könyv főhősévé, mert a jelenben az ő szemszögéből látjuk a történetet. A múltban váltakozik, Nicole és Richelle szemszöge. Hosszú évekre visszanyúlnak az ő emlékeik, konkrétan a felnőtté válásukat, a nővé érésüket is végigkísérjük. 

Ellenben a főkonfliktusra, vagyis a megfejtésére sokáig kell várni. Szó szerint a végéig. Addig tövig rághatod a körmöd és tippelhetsz, hogy mi a megoldás. Persze ha olvastál már több new adult történetet, akkor úgy gondolhatod, hogy már apróbb jelekből is összerakod a kirakós darabkáit. gy tettem én is, és már kezdtem morgolódni, hogy szinte a kezemben a rejtély kulcsa, amikor rájövök, hogy az írónő csak játszott velem. Talán túl sokáig is, vagy csak egyszerűen annyira fusztrált voltam, hogy megtudjam a történet végét.

Lehet ezért is érzem úgy, hogy én teljesen más végkifejletre számítottam. Vagyis inkább csak megdöbbentem azon, hogy úgymond ennyire „egyszerű”. Azt nem mondom, hogy nem rázott meg. Nehéz úgy írni, hogy a szerző külön kérése, hogy ne lőjjük le a poént, de azt el kell mondjam, hogy Nyelle fájdalma, mély húrokat pengetett meg bennem. Eszembe jutatta az én fájdalmamat is. Ettől éreztem, annyira megrázónak. Egy biztos, hogy a könyv után az én agyamban is az a kérdés kattogott, hogy „Mi lenne, ha…”
Jól esik mosolyogni, de mégis furcsa. Szomorúsággal vegyül. Mert a felszín alatt úgy érzem, összeroppant a mellkasom.
Imádtam Nyelle bakancslistáját, konkrétan elloptam most pár ötletet tőle (például a kardkészítést a gyerekeknek). Ilyenkor mindig megfogadom, hogy én is készítek egy listát és megpróbálok belőle egy-egyet lehúzni… hogy önmagam maradjak, ahogyan Nyelle is. 
 De még ha úgy teszünk, mintha nem történt volna semmi, akkor sem tudjuk elmulasztani
Attól függetlenül, hogy néha az őrületbe kergetett Cal türelme és szerettem volna, hogy minél előbb sképp fogom látni a történetet ;-)
derítse ki, hogy ki ez a Nyelle, utólag úgy érzem, hogy helyesen cselekedett. Egy rettentő nyugodt szépfiú, aki pontosan illik egy olyan hebrencs lányhoz, mint ez a Nyelle. De ki is ez a Nyelle? Olvassátok el a könyvet, hogy megismerjétek! Miután megismertem, úgy érzem, hogy egy újraolvasásnál teljesen má

A könyvet mindenképpen ajánlom az írónő kedvelőinek, de pl. Colleen Hoover vagy Jessica Sorensen kedvelőinek is bátran, mert ez is egy izig-vérig new adult történet.
Rebecca Donovan a Mi lenne, ha könyv megjelenése kapcsán egy egész kampányt elindított, amihez most a turné résztvevői is csatlakoznak! 


Az élet tele van Mi lenne, ha kérdésekkel, most mi is elárulunk egyet-egyet a sajátjainkból. 
Az én Mi lenne, ha kérdésem: 
Mi lenne, ha nem lennének beteg gyerekek?

Megteszett? 
Rendeld meg a könyveket az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!!!

Nyelle a történetben imádja az édességet! Úgyhogy most édesszájúak előnyben - finomságok nevét keressük mi is!
Minden állomáson találtok valamilyen nyomot, ami alapján kitalálhatjátok az aznapi nasit - vagy egy képet, vagy az édesség betűit a szövegben elrejtve, esetleg mindkettőt. 
A Rafflecopter doboz megfelelő soraiba írjátok be a megfejtést, és ha esetleg nem bírjátok ki a játék után: jó nassolást kívánunk! ;) 
A helyes megfejtők között 3 példányt sorsolunk ki a könyvből.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz

Az amerikaiak nemzeti csokoládéja a megálmodójáról kapta a nevét, aki nemcsak a mindenki számára elérhető árú csokoládéról gondoskodott, hanem egy egész kis birodalom felépítéséről is, később pedig egy várost is elneveztek róla.


A blogturné

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum