MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. május 24., vasárnap

A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Cathy Cassidy: Cseresznyés ábrándok című regénye, a Csajok és csokik sorozat első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Cherry Costello édes és szórakoztató történetét.


2015. május 19-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kiadói sorozat: -

Sorozat: Csajok és csokik #1

Besorolás: ifjúsági, gyerekkönyv

Oldalak száma: 304

ISBN: 9786155450662

Fordította: Angyalosy Eszter

Illusztrálta: Sara Flavell

Megjelenés: 2015. április 10.

Eredeti ár: 2 990,- Ft

MFKata: ★★★★★ 

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Cherry Costello élete hamarosan örökre megváltozik.
Somersetbe költözik az apukájával, ahol egy új anyuka és egy csomó vadiúj testvér vár rá.
Rögtön az első napon megismeri Shay Fletchert, aki annyira szívdöglesztő, hogy az már közveszélyes. Csakhogy Shay foglalt: Cherry új mostohatestvérével, Honey-val jár.
Cherry pontosan tudja, milyen kockázatos Shayjel barátkoznia - hiszen ezzel mindent tönkretehet. Csakhogy ez még nem jelenti azt, hogy távol is tudja tartani magát tőle...

Csajok és csokik. Egy könyvsorozat, melyben minden testvérnek megvan a maga története... Neked melyik lány lesz a kedvenced?
Talán a Cseresznyés ábránd főhőse, Cherry? Az a lány, akinek tejeskávé színű a bőre, sötétbarna szeme pedig mandulavágású. Akinek élénk a képzelete, szórakoztató a társaságában lenni, és aki mindig kiáll magáért.

Cathy Cassidy nyolc-kilencéves korában írta meg első képeskönyvét kisöccsének, és azóta ontja magából a történeteket.
Magyarul elsőként a Csajok és csokik-sorozata (a Cseresznyés ábránd az 1. kötet) jelenik meg, melynek a vagány Tanberry-nővérek a főhősei, de mellettük feltűnik néhány szupermenő srác is, valamint Cathy egyik legnagyobb szerelme, a csokoládé is fontos szerepet kap.
Cathy Skóciában él a családjával. Az összes munka közül, amivel valaha megpróbálkozott, az írást szereti a legjobban - hiszen amikor ír, mást sem kell csinálnia, mint ébren álmodozni egész álló nap.

Véleményem

Először is szeretném nektek bemutatni a könyvet, mert szerintem nagyon ötletes és kihajtható borítóval. Persze a cseresznye, a virágok és a mindenféle bonbon sem elhanyagolható rajta ;-) Nekem nagyon tetszik ez a bohém stílus! 

A történet egy 13 éves lányról szól, aki új helyre költözik az édesapjával. Pontosabban az új családjához és az „új anyuka” mellé kap még 4 lánytestvért is. 

Az első meglepődésem Cherry hozzáállása volt ehhez az egészhez, mert nagyon éretten és felnőttesen állt az új szituációhoz. Nem voltak hisztirohamai és féltékenységi jelenetei. Bár minden ilyet pótol az vele egykorú Honey, a legidősebb lánytestvér. Őt a könyv végéig sem voltam képes egyáltalán megkedvelni. Sőt! A péklapáttal megkergettem volna néha ;-) 

Ellenben a többi testvér nagyon szimpatikus és nagyon örültem, hogy olyan igazi bajtársias-lánytesós kapcsolat alakult ki közöttük. Nagyon kíváncsi vagyok a sorozat további részeire, amiben a többi testvért is megismerhetem. 
De a szülők is nagyon jó fejek és le a kalapom előttük! Még én hittem, hogy nehéz dolgom van 3 fiúval, de 5 lány- az már kihívás, de rettentő jól kezelik az összes kritikus helyzetet. 

Az írónő írásmódja rendkívül könnyed és gyorsan olvasható, illetve minden érzékszervre kihat. Nyár van, cseresznyefa árnyékában, limonádé, tengerpart és óceánillat… és ha ez még nem lenne elég, akkor rengeteg csoki! Mit csoki? Torta-profiterol-bonbon és még rengeteg finomság, amitől az ember nyáltermelődése pillanatokon belül megindul! Ezennel jelzem, hogy a könyv olvasása közben mindennemű diétát fel kell függeszteni :D Nagyon érdekes volt a csokis vállalkozás, de a legjobban a csokifesztivál tetszett, a kivitelezéssel és az ötletekkel együtt. Következő farsangon csokitündér leszek :)

Bár Cherry még csak 13 éves, de a szerelmi szál sem hiányzik a könyvből. Persze éppen csak annyira, amennyire egy ennyi időstől elvárnánk. Engem a régi önmagamra emlékeztett, az első szerelem érzésével, bátorkodó lépéseivel, félelmeivel és a tinimagazinokkal. Vagy akár a kerti alvással, mert anno a nagymamámnál nyáron én is mindig a kertben a sátorban aludtam, ő pedig egy lakókocsiban.

Egyedül a füllentéseivel nem tudtam mit kezdeni, de ahogyan azt a pótyanyuka, Charlotte kezelte, az példaértékű. És a lányok nevelése, terelgetése is. Azért anyukaként, felnőtt fejjel teljesen más szemszögből látom ezt a dolgot, de azt el kell mindenkinek ismerni, hogy nagyon jófej szülő.

Az elmúlt napokban sokat foglalkoztatott a kérdés (főleg ask.fm-n), hogy vajon X és Y idősen miképpen lehet YA könyveket olvasni. Azt hiszem a legjobb válasz erre a Cseresznyés ábránd. Ma-holnap 32 éves leszek és teljesen le tudott kötni egy 13 éves lányról szóló történet. Ki tudott kapcsolni úgy, hogy nem éreztem magam egyáltalán öregnek. Sőt! Bátran ajánlom ezt a bájos történetet, nyári olvasmánynak a kertben bárkinek egy jó limonádé és egy kis csokifagyi mellé. Vagy cseresznyével...

Eseményajánló - Édes napok 

A könyvben fontos szerepet kap egy csokifesztivál, amit Tanberryben rendeznek, hogy bemutassák a Cherry édesapja által készített "mindenízű" bonbonokat. A fesztivál alatt többször összefutott az én számban is a nyál és arra gondoltam, hogy milyen jó lenne itthon is ilyen fesztivál és akkor beugrott... én már voltam ilyen rendezvénysorozaton Győrött, mégpedig az Édes napok elnevezésűn. És idén is megrendezik!

De mi is ez a fesztivál?
Az Édes Napok hazánk legnagyobb édességfesztiválja és egyben legszínvonalasabb szakmai seregszemléje. Mára Európában is jegyzett a legnagyobb hasonló témájú rendezvények között.

2011 óta több mint százezer látogató élvezhette az év legédesebb hétvégéjét, ami a Budai Várban, rendszeresen szeptember közepén kerül megrendezésre. Az általunk ünnepnek nevezett hétvégén, több mint száz kizárólag tematikus kiállító, gyártó, kereskedő és cukrász mutatja be évről évre újdonságait, kézzel gyártott, magas minőségű termékeit, vagy válogatott világmárkák kedvelt csokoládéit. Az Édes Napok volt az első olyan magyarországi fesztivál és szakvásár, ahol ennek a nemzetközileg is új trendnek hazai résztvevői teret kaphattak. Azóta, ahogy a világon máshol is, az édességek a legmeghatározóbb helyet kapják napjaink gasztronómiájában – legyen az sütemény, torta, csokoládé, vagy fagylalt.


III. Édes Napok Győr – 2015. május 30-31. Széchenyi tér

V. Édes Napok Budapest– 2015. szeptember 18-20. Budai vár
Mostani játékunk során a csokié lesz a főszerep. 
Minden állomáson találtok egy csokoládés idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik könyvből származik az aktuális bölcs gondolat. Ha ez megvan, akkor a könyv és az író nevét nevét írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe, hogy esélyetek nyíljon megnyerni a kiadó által felajánlott nyereménykönyv egyikét.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

– Megtört lélekre a csokoládé a legjobb gyógyír – tréfálkozott.
– Én imádom a csokit. Az Isten jóvátétele a brokkoliért.



A blogturné állomásai






05/19 Zakkant olvas
05/22 Deszy könyvajánlója
05/24 MFKata gondolatai
05/27 CBooks
05/30 Dreamworld06/02 Kelly & Lupi olvas



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum