MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. május 22., péntek
… a Cynter hölgyek nagyon félelmetes erőt képviselnek. 
(Stephanie Laurens: Breckenridge vikomt, a megmentő)

Az Cynster nővérek trilógia első része nem mindennapi kalandokat tartogat...

Kiadói sorozat: -

Sorozat: Cynster nővérek#1


Oldalak száma: 496

ISBN: 9789636899240

Fordította: Bozai Ágota

Megjelenés: 2015. április 3.

Eredeti ár: 2 990,- Ft

MFKata: ★★★★

 Moly Goodreads  Gabo  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

!!!Spoileres fülszöveg!!!
Tisztelettel meghívunk mindenkit Heather Cynster menyegzőjére, de előtte még elrabolják, veszélybe kerül és Breckenridge vikomt vakmerő módon megmenti. 
Heather Cynster elhatározta, hogy a londoni báltermekben felkutatja saját hősét, aki képes őt annyira levenni a lábáról, hogy feleségül menjen hozzá, ezért kilép a biztonságos világából, és bátran elmegy egy estélyre. 
De az ígéretes férjvadászatot megzavarja a közbelépő Breckenridge vikomt, aki menteni szeretné a lányt a botránytól, és emiatt még nagyobb veszélybe sodródik, amikor egy titokzatos úr elraboltatja Londonból. 
Az elszánt Breckenbridge pedig bebizonyíthatja Heathernek, hogy ő az igazi hőse, akit annyira keresett.

Véleményem

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem a borító az, amiért mindenképpen el akartam olvasni a könyvet. Plusz ráadás, hogy történelmi romantikus könyv, amihez a mostanában nézett Outlander sorozat után erős késztetést éreztem (a sorozatról nemsokára bővebben). 

Szóval Heather Cynster egy 25 éves szőke lány (a borító után ezen kicsit meglepődtem), akit egy partiról hazafelé elrabolnak.

Hamar kiderül, hogy elrablásának nem anyagi és/vagy személyi vonzata van, ezért Heather családját féltve úgy dönt, hogy a szökése előtt még megpróbálja kideríteni, hogy ki az elrablók megbízója és ennek a titokzatos és félelmetes idegennek mi célja lehet a Cynster lányokkal.

Az egyik nagy szerencséje, hogy elrablásának szemtanúja volt Breckenridge vikomt, aki utána ered és segítő kezet nyújt a nyomozásban, majd a szökésben is. Ráadásul egy nagyon jóképű, széles vállú fekete hajú adonisz és nemcsak Heather fantáziáját mozgatja meg ;-)

Az utazásuk során Heathert nagyon okos és rafinált lánynak ismertem meg és számomra nagyon szimpatikus volt. Szinte vártam a találkozást azzal a gonosz nemessel és alig vártam, hogy kiderüljön mi is a célja. A kellő felvezetés után úgy gondoltam, hogy a könyv vége valami izgalmas, kalandos és nem lesz híjján egy jó kis skót-angol csetepaténak sem. Arról nem is beszélve, hogy valami megdöbbentő sötét titkot vártam a nemesünk múltjában, amiért ilyen elrablásra szánta magát. 

Bár a könyv több szemszögből íródott, és néha a nemes szemszögét is látjuk, mégsem tudtunk meg kellő információt róla, így az ő kilétét még most is homály fedi. Persze ettől még a kíváncsiságom nem csökkent, de egy picit szomorú vagyok miatta. Többet vártam ettől a száltól. 

A másik bosszúságom Heather változása okozta, mert amennyire felnőttesen és intelligensen kezelte az elrablását, a vikomttal való kapcsolata annyira volt elvakult. Nem látta a fától az erdőt, ami nem gond- csak túl sokáig. Kicsit erőltetett volt számomra ez a hosszú huzavona közte és a vikomt között. 
A szerelem nem jelent aggódást. A szerelem egyszerűen csak van.
A szerelem feltétel nélküli.
A szerelem örök.
Viszont nagyon tetszett a boszorkányos-látomásos vonal. Nagyon jót tett szerintem a történetnek ez a kis felföldi misztikum. Bár nem jöttem rá, hogy mi célja van/lesz az írónőnek Catrionaval, Ladyvel, Lucillaval, illetve Vale-nek milyen szerepe lesz- de egy biztos, hogy én kíváncsi vagyok rá. 

A sok ifjúsági könyv után, amit az elmúlt hetekben olvastam, bizony felüdülés volt egy igazi vérbeli felnőtt könyvet olvasni, ahol a szenvedély hosszú oldalakon át izzott. Az ilyen 18as karikás jelenetek miatt mindenképpen felnőtt olvasóknak ajánlanám a könyvet, akik rajonganak a történelmi romantikusokért!

Ékkövek


A köténye zsebébe nyúlt, kivett egy aranyláncot, amelyre kerek lila gyöngyök voltak felfűzve, a függője pedig egy rózsaszín kő volt.
Ez ametiszt, amely az értelmet jelképezi
Az pedig rózsakvarc, és a szerelem rezgését hordozza magában. 
Ametiszt
A legismertebb kvarcféle, lila színe évezredek óta közkedvelt. Természetes kristályait és a geodákat ugyanúgy szeretik mint csiszolt formáit. A legértékesebbek a tiszta lila és erőteljes lila színű darabok, de olcsóbb áruk miatt a halványlila vagy fehéres sávozású változatok is fontos termékek a piacon. Régi görög neve szerint a lerészegedés ellen védő kő volt, ma sokkal szélesebb köre van az ezoterikus felhasználásban. Elvileg a tisztánlátás és a koncentrációs képesség köve, de segít a meditációs elmélyülésben is. Serkenti az immunrendszert, általános „vitaminként” is használják. Terjedelmes darabjait, telepeit és geodáit a térenergia harmonizálására is használják. Az ametiszt a spirituális fejlődés köve

Rózsakvarc
A legnépszerűbb ásványok egyike, a hegyikristály és az ametiszt testvére. Népszerűségét színe és olcsósága adja, nagy tömegben kitermelt ásvány, sok helyen hegyeket alkot. Színét mangántartalmának köszönheti, bizonyos lelőhelyek anyaga tartós napfénynek kitéve kifakulhat, sápadttá válik. Egyszerű drágakő, különlegessé a teljesen átlátszó és sötét színű darabjai váltak. 
Az ezotériában a legismertebb csakrakő, a szívcsakra legfontosabb köve. A barátság, a szeretet és a szerelem köve, rossz sugárzások leárnyékolására használják, sokféle betegség megszüntetésére használják széleskörűen. Az egyik legjobb energiát adó kő.

Játsszunk!

Heather és Breckenridge kalandos útjuk során számos kisebb - nagyobb skót településen megfordultak. Játékunkban arra kérünk titeket, hogy a közreadott képek alapján nyomozzátok ki a helységek neveit.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


A blogturné állomásai


05.20. - Angelika blogja
05.22. - MFKata gondolatai
05.24. - Deszy könyvajánlója
05.26. - Dreamworld
05.28. - CBooks

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum