MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. szeptember 14., hétfő

A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Chanda Hahn: Tükröm, tükröm... című regénye, a Balszerencsés tündérmesék sorozat második része. Ennek apropóján, meghívunk kedves Olvasó, hogy tarts velünk, és fedezzük fel együtt az újabb tündérmeséket. Az út ezúttal is rögös lesz, telve bonyodalmakkal, ám azt azért megígérhetjük, hogy rosszfiúkból, tündérekből, piros almákból és varázslatokból sem lesz hiány.

Az utazás első napjára 2015. szeptember 6-án kerül sor, majd ezt követően minden másnap, más és más idegenvezetővel kiegészülve barangolhatjátok be a legszebb és legrémisztőbb Grimm mesék helyszíneit. Eközben persze rengeteg érdekességgel is találkozhattok, illetve részt vehettek a nyereményjátékon is, melynek fődíja - a kiadó jóvoltából - három példány a Tükröm, tükröm... című könyvből.

Szerző: Chanda Hahn

Kiadói sorozat: Dream válogatás


Besorolás: YAretelling

Oldalak száma: 272

ISBN: 9789632616452

Fordító: Stier Ágnes

Várható megjelenés: 
2015. szeptember 10.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Mina Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt.
Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Gimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a lány már abban is kételkedik, hogy ő túléli-e a próbát. Végső elkeseredésében felteszi a jól ismert kérdést: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?

Véleményem

Már egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy mennyire számít az ember lelkiállapota és hangulata, amikor olvas egy könyvet. Aztán mindig rájövök, hogy bizony sokat dob a könyv értékelésén az ember kedve. Például ha romantikus kedvedben vagy, akkor jobban csúszik egy történelmi romantikus és azonnal kedvenc lesz, minden hibája ellenére. Vagy most nekem az elmúlt hetek izgalma után igazán jól esett Mina újraírt tündérmeséje. 

Bár a Bűbájtalan olvasásakor maradt bennem egy kérdőjel, hogy vajon a folytatásban meglesz-e az a hiányzó láncszem, amit kerestem? Az, amiért nem lett kedvenc a könyv… nos a láncszem megvan :-)
Ha a tündérekről és meséikről van szó, nincs igazság.
Már az első pillanatban a sűrűjébe csöppenünk és elindul a harc a történetekkel. Az izgalmas felvezető után én végig azon izgultam, hogy mikor lesz újra fincsi csetepaté. Nem kellett csalódnom, mert akad még kaland és izgalom a könyvben végig. És készüljetek fel, mert rengeteg titokra és fordulatra derül fény ebben a részben.

Jared Isabella Castillo által
A szerelmi háromszög is átláthatóbbá vált számomra. Attól függetlenül, hogy Mina vágyakozott Brody után, mégis a szívem inkább Jared felé húzott. Azt hiszem ő lesz, akinek végig szurkolni fogok, mert valljuk be, hogy a viszonzatlan szerelemnél sokkal kellemesebb a kis játszadozás és szócsata. Arról nem is beszélve, hogy Jarednek motorja is van ;-) 

Amit nem említettem múltkor, de most szót ejtenék róla az Nan. Nekem nagyon szimpatikus barátnő, humoros és kedves. És bár nem tökéletes, de ez így van rendjén. Hibázik, majd beismeri és ami nagyon fontos, hogy mindentől függetlenül szereti Mina-t. És tudom, hogy a sztori vége az ő részéről végtelenül szerencsétlen, de bárhogyan is nézem Mina és Nan barátsága példaértékű. Nan dögösségi skáláját pedig ajánlom mindenki figyelmébe! :D

A retelling része is érdekes volt, mert én vártam a hagyományos Disney style-t érdekes, hogy ezt az írónő is megemlíti a könyvben és vártam a vadászt, az almát és a hét törpét (akik valójában is törpék) erre a Történet vagyis az írónő jól megcsavarja a sztorit, amivel engem és sajnos Minát is átejti. 

Az egyetlen dolog, amiért végül levontam pontot az Mina szerencsétlenkedése volt. Először próbáltam a korára (16 év) fogni, hogy folyton elesik, eltör valamit és kiönt mindent, ha Brody a közelébe van. De sajnos lassan már Brody sem kellett hozzá. Elkezdtem aggódni azon, hogy mi lesz akkor, ha szembe kell szállni a történettel?
Mina Isabella Castillo által

Próbálok spoilermentes maradni, de a végén zseniális húzással hozta rendbe az írónő ezt a dolgot és Mina szépen bekeményít. Annyira, hogy én már alig várom, hogy megmutassa a következő részben az összes gonosz tündérnek és legfőképp a történetnek, hogy ki is az a "Grimbusz"!  
Akkor készülj a háborúra, Történet!
Kinek ajánlanám a könyvet? Ízig-vérig YA könyv, így a 14 éves korosztálytól kezdve bátran. Azoknak pedig főleg, akiket hozzám hasonlóan az első rész csak felcsigázott- sorozatot nem hagyunk abba! És még mindig tartom magam ahhoz, hogy a nagy mesekedvelő felnőttek is szeretni fogják a Balszerencsés tündérmeséket!

Megteszett? 
Rendeld meg a könyveket az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Újramesélt történetek 2.0


Játsszunk!!!

Ahogyan a regény címe is jelzi, ezúttal Hófehérke meséje kerül előtérbe, így mostani turnénk során ebbéli tudásotokat teszteljük. Ráadásul rögtön két játékkal!

Feladat:
  1. Minden állomáson találtok egy kérdést mellyel nincs más dolgotok, mint válaszolni rá, a megoldást pedig beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe. Ezt ismételjétek meg minden állomáson.
  2. A kérdések mellett láthattok egy-egy képet is, rajta a Gonosz királynő és Hófehérke fotóival. Csakhogy történt egy kis gubanc. A tündérek viccből összecserélték a film-, és sorozatfeldolgozások párosait, így a ti dolgotok megtalálni, melyik Hófehérke, melyik mostohához tartozik. A képek alatti betűk és számok segítségével párosítsátok össze őket, majd a helyes megoldást írjátok be a rafflecopter erre kijelölt sorába (mindegy melyik helyre). 
  3. Ha megválaszoltátok mind a 5 kérdést, és megtaláltátok az 5 párost, esélyetek nyílik megnyerni a Maxim kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét,vagy az írónő által biztosított ajándékcsomagot.
  4. Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz. 
Az eredeti történet szerint mi volt a királynő büntetése? Mit kellett felhúznia?

A blogturné

09/06 Deszy könyvajánlója
09/08 Dreamworld
09/10 Könyvszeretet
09/12 Kelly & Lupi olvas
09/14 MFKata gondolatai

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum