MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. szeptember 14., hétfő
A hazánkban is nagy sikert aratott Egyetlen sorozat második része jelenik meg 2015. szeptember 14-én az Athenaeum Kiadó gondozásában, Egyetlen méreg címmel Rachel Van Dyken tollából. A Blogturnésok tíz bloggere válallkozott arra, hogy Wes legjobb barátja, a balhés Gabe történetét véleményezze nektek. Érdemes követni a turnét, mert a különböző értékelések és érdekességek mellett a kedves olvasóknak a játék helyes megfejtéséért cserébe esélyük nyílik megnyerni a könyv egy példányát a kiadó felajánlásában.
Sorozat: Egyetlen (Ruin) #2

Besorolás: NAromantikus

Oldalak száma: 328

Fordító: 

ISBN: 9789632934488

Várható megjelenés: 
2015. szeptember 14.

Eredeti ár: 3 490,- Ft

MFKata: 

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Wes és Kiersten legjobb barátja, Gabe igazi balhés srác: egyik lányt fogyasztja a másik után, sötét haja és tetovált karja sem riaszt el senkit. Sőt.
Saylor igazi mintadiák: nagyszerű eredményei vannak, ösztöndíjat kap, kiválóan zongorázik, de valami mégis hiányzik az életéből – és a játékából.
A szenvedély.
Ők ketten egy zaklatott délutánon egy gyakorlóterembe futnak össze – szó szerint –, és bár elsőre taszítják egymást, hamar kiderül, hogy valami furcsa módon egy húron pendülnek.
Aztán egy napon Saylor önkéntes munkát vállal egy rehabilitációs intézetben. Az ápoltak közül kiragyog Hercegnő, a nyaktól lefelé bénult lány.
De mit keres ott Gabe minden nap? Mire Saylor választ talál a kérdésre, menthetetlenül belegabalyodik Gabe életébe. Vajon együtt sikerül megküzdeniük a múlt döntéseinek következményeivel?

Véleményem


Amikor az Egyetlen című könyvet olvastam, akkor megjegyeztem magamnak az abban mellékszereplőként felbukkanó tetovált, kigyúrt nőcsábász Gabe-t. Akiről már akkor sejthető volt, hogy a zord külső egy szerethető figurát rejt és alig vártam a sorozat következő részét, melyben ő kapta a főszerepet. 

A kezdés után nem sokat kell várni arra, hogy kiderüljön, anno bizony jó nyomon indultam el. Már az első oldalakból süt a szenvedély. Gabe pontosan olyan, amilyennek anno megismertük: belevaló, pimasz, nőfaló, akinek már a mosolyától leolvad a lányok bugyija (és most finom voltam én nőies ;-) ) És ahogyan sejtettem szörnyű titkot rejteget és a kemény külső mögött, igenis érzékeny lélek rejtőzik, szörnyű titokkal a múltjából. Hatalmas pozitívum, hogy a titok hamar kiderül és nem más, mint egy régi szerelem, mely súlyos balesettel zárult. Nem szeretném a lényeget elspoilerezni nektek, de már az első 50 oldal után biztos lettem abban, hogy Gabe egy igazi háremtag. Imádom! 

A könyvben nagy szerepet kap az első részből megismert Wes, aki bizonyítja, hogy milyen egy igaz barát. Wes úgy tud a barátja mellett állni, hogy nem kérdez és nem hánytorgat fel neki semmit. Kettejük közt még a csönd is beszédes és én még jobban megkedveltem ez a fiút is. 

Az írónő stílusa ugyanolyan, mint amit az előző részben megismertünk. Vannak benne humoros részek, melyeken önfeledten nevettem, de a könyv vége felé többször kirázott a hideg és el is pityeredtem. Arról nem is beszélve, hogy ez a könyv is tele van olyan inspiráló idézetekkel, hogy szívem szerint a fél könyvet kiidézném nektek… 
… az, hogy kívülről nem sírunk, még nem jelenti, hogy nem vagyunk kész roncsok belülről. 
A második eséllyel az a helyzet … hogy mindig úgy megyünk bele, hogy feltételezzük, hogy jobban leszünk utána, miközben tíz esetből kilencszer a dolgok rosszabbra fordulnak, mielőtt megjavulnának. Ha adsz neki még egy esélyt, attól nem leszel jobban. Fájdalmas lesz, nehéz is, de végül a dolgok megoldódnak…

Mélyen megindító részekkel számoljatok, ugyanis adva van egy nagyon furcsa szerelmi háromszög: Gabe és Saylor, illetve Kimmy. Aki már nem ugyanaz a lány, akit valaha Gabe szeretett, de mégis az az első, igaz szerelem nem múlik el nyomtalanul, hanem egy nagyon erős szeretetté alakult át. Amin nem lehet csak úgy átlépni. És Gabe nem is akart. Nagyszerűen felvezette az írőnő azt a kettős érzést benne, hogy a régit nem akarja elengedni, de az új szerelmet sem akarja elveszíteni. Saylor reakciója erre a furcsa szituációra, pedig még szimpatikusabb volt Saylor. 

Nem fair, hogy én itt vagyok, ő pedig nincs. Nem fair, hogy meg kell mutatnod nekem a házatokat és nem ő az, aki minden karácsonykor sütit süt neked. Soha nem fog belépni ezen az ajtón, soha nem fog az ölelésedbe sétálni. Ez soha nem fog megtörténni. … Úgy érzem, érdemtelen vagyok erre … Arra, hogy ezt lássam. Hogy veled legyek. Neki kellene veled lennie. 

A lány megértette, hogy ezt nem lehet eltörölni, nem lehet felülírni. Az első szerelem akkor is örök marad, ha az már elmúlik és jön helyette másik. Ami lehet ugyanolyan vagy akár még szebb is, de az elsőt sehogy sem lehet feledni.

Ennél szebben megírni ezt a történetet nem is lehetett volna. Teljesen levett a lábamról és nagy kedvencem lett. Tuti újraolvasós. 

Gabe és Saylor közti nagyon erős kapocs a zene. Hihetetlen érzéseket vált ki belőlük a zene és ők képesek a zenét terápiaként használni. Egyszerre megdöbbentő és csodálatos. Bárcsak mindenki képes lenne a zenén keresztül „kijátszani magából a fájdalmát, bánatát”. 
… a zene csak akkor zene, ha lemezteleníti az ember lelkét, h a szíve vagy szétrobban tőle, vagy összetörik. 
Kinek ajánlom? 

Igazi New Adult könyv, így mindenképpen felnőtteknek ajánlanám. Én kedvencet avattam, így bátran ajánlom. Romantikus, humoros, sírós, imádnivaló. Mint az első rész, csak Gabe-bel ;-)

"Néha, ahova Isten azt írta, Vég, igazából úgy érti, hogy Kezdet."

Megteszett?
Rendeld meg a könyveket az ikonra kattintva>>  Vedd meg!


Játsszunk!!!

Minden állomáson találtok egy YouTube videót, egy-egy fülbemászó zongorajátékkal. Írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába a videókon szereplő művek SZERZŐinek nevét.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


A blogturné

09.06 Angelika blogja
09.07 Kristina blogja
09.08 Szembetűnő
09.09 Dreamworld
09.10 Kelly & Lupi olvas
09.11 CBooks
09.12 Deszy könyvajánlója
09.13 Könyvszeretet
09.14 MFKata gondolatai
09.15 Zakkant olvas


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum