MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. április 10., hétfő
Sarah Addison Allen negyedik könyve jelenik meg magyarul a 2017-es könyvfesztiválra a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából, és a Blogturné Klub öt bloggere invitál benneteket A varázslat tava körüli blogturnéra, ahol érdekességek és nyereményjáték is vár rátok!


Szerző: Sarah Addison Allen

Kiadói sorozatArany Pöttyös

Sorozat: -

Címszavakfelnőttromantikus,

Oldalak száma: 288

Fordító: Molnár Edit

ISBN: 9789633994603

Várható megjelenés:2017. könyvfesztivál

Eredeti ár: 2 999,-Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Eby ​Pim képeslapon látta először a Lost Lake-et. Egy régi fotó, rajta néhány vastag betűvel szedett szó, ám Eby úgy érezte, mintha a jövőjébe pillantana bele.
Mindez fél emberöltővel ezelőtt történt. És a tó hirtelen feldereng Eby múltjából. Férje, George, már rég eltávozott. A fárasztó rokonok is elmentek. Semmi sem maradt, csak néhány tóparti kabin, ami sikeresen ellenállt a georgiai hőségnek és párának, továbbá a kallódók maroknyi csapata, akik – kimondatlan álmaiktól és vágyaiktól vezérelve – évről évre hűségesen ellátogatnak a Lost Lake-hez.
Ez nem csekélység, Eby ennek ellenére kijelenti, az idei lesz az utolsó nyár, amit a tónál tölt, aztán eladja a területet egy építési vállalkozónak. Amíg az utolsó szalmaszálat jelentő családtag be nem kopogtat hozzá.
Kate Pheris tizenkét évesen az utolsó legszebb vakációját töltötte a Lost Lake-nél; még azelőtt, hogy megismerte volna a magányt, a fájdalmat, a veszteséget. Azóta ezek az érzelmek uralják az életét, de azért – talpraesett lányának, Devinnek, és saját céltudatosságának köszönhetően – a remény sem halt ki a szívéből. Talán a Lost Lake-nél Devin kiélvezheti gyerekkorának utolsó hónapjait… és Kate is újra felfedezheti azt a valamit, ami annak idején olyan hirtelen siklott ki az ujjai közül.
Az emberek egymás után zarándokolnak el a tóhoz, hátha ott megtalálják azt, amit már oly régóta keresnek: szeretetet, megnyugvást, reményt az újrakezdésre, békét, egy rejtély megoldását, a felejtés lehetőségét. De vajon még időben érkeznek?
A különleges hangulatú, varázslatos regény Sarah Addison Allen egyik legkiválóbb írása az ember titkos vágyairól és a hétköznapi csodákról, amelyek a legvalószínűtlenebb helyeken lepnek meg minket.

Véleményem


Sarah Addison Allen két könyvét már elolvastam, amiket nagyon szerettem, ezért nem  is kérdés, hogy a további könyveit olvasni fogom-e, így a most megjelenő Lost Lake után is két kézzel kaptam.

A Lost Lake egy régi, elhagyatott kempingről szól, amelyet lassan bekebelez a Wellness iparág, de az idős tulajdonos még kitart, ahogyan az ő régi törzsvendégei is. Aztán felbukkan egy rég nem látott rokon, aki a kislányával indul az régmúlt nyarak nyomába és visszahozzák a kemping elveszettnek hitt varázsát.

Még most is azon töröm a fejem, hogy honnan ismerős a sztori, de nem jövök rá. Lehet, hogy láttam valami filmet vagy olvastam hasonló könyvet, de az biztos, hogy a Déjà vu érzés végig kísért a könyvön.

Főként, ha már olvastál az írónőtől, akkor nem fogsz meglepődni a mágikus realista elemeken, sőt én alig vártam, hogy rábukkanjak. Ha még nem volt szerencséd Sarah könyveihez, akkor igyekszem szépen finoman fogalmazni, de nagyon hamar észrevehető, hogy van a itt valami különleges, amiben muszáj hinned vagy egyszerűen csak használnod kell "rosszabbik" szemed és te is látod majd a csodát. 😉

Mindig is közelebb álltak hozzám azok a történetek, amelyek E/1-ben íródtak. Ez a könyv is így íródott, de érdekessége, hogy nemcsak a főszereplő szemszögét olvashatjuk, hanem a fontosabb karakterek múltját, érzéseit is az ő szemszögükből ismerjük meg. 
Ezáltal kerülnek sokkal közelebb az olvasó szívéhez, mint például Selma és Bulahdeen. A két idős törzsvendég különös színfolt a könyvben a barátságukkal. bármennyire is tagadja Selma, hogy azok lennének. Sokan összetennék a kezüket, ha ilyen barátaik lennének. 

A könyvben a legfontosabb szerepet a család és a családi kötelékek kapják. Eby és Kate annyira hasonlóak, hogy szinte természetes a vonzás kettejük közt. Hiába a sok év és az eltiltás, egyértelmű, hogy hasonló fából faragták őket és az is, hogy mindkettőjüket Lost Lake teszi/teheti igazán boldoggá. 
Kate és Devin kapcsolatát mindenképp megemlíteném, hisz ahogy Kate újra megnyílik a világ felé a gyász után, máris működik az anya-lánya kapcsolat és tényleg szavak nélkül is megértik egymást. És nemcsak az anya a gyermekét, hanem a gyerek is az édesanyját. Varázslatos. 

Az az írónő stílusa védjegyévé vált az előző könyveiből kiindulva: kellemes hangulatú, könnyed stílus gyönyörű leírásokkal és bölcsessgekkel tűzdelve. A kedvenceim idézeteimet összeválogattam, lentebb olvashatjátok.

Bátran ajánlom a könyvet tavaszi pihenésnek, vagy nyárra a strandra, nyaraláshoz. Sarah Addison Allen könyveire nem a halálosan izgalmas kalandok vagy az óriási érzelmi katarzis(ok) jellemző, hanem a finom érzelmek, a remény. hogy jobb lesz az élet és valami plusz, amivel feltölt, miután elolvasod a könyvet és valahogy más színben látod a világot. Ezért, ha valami könnyed kikapcsolódásra vágyik az ember, akkor őt ajánlom elsősorban és Lost Lake az a hely, ahol ezt biztosan megtalálja. 

Idézetek

A gyerekek mindig észreveszik, ha az anyjuk magába roskad, csak éppen mélyen hallgatnak róla.
 Mi ez a kupleráj? - tudakolta Devin. - Olyan hely, ahová csak szép nők léphetnek be. 
A világ nem olyan, amilyennek látni szeretnénk, és nem is fog megváltozni a kedvünkért. A legokosabb, amit tehetünk, hogy nem méltatlankodunk, ha az emberek nem egészen úgy viselkednek, ahogy elvárjuk tőlük.
Volt kire támaszkodnom, amit fájdalom, a családunk nőtagjai sosem mondhattak el magukról. Férjhez mentek, és attól kedzve senkire sem voltak kíváncsiak. Pedig veszélyes dolog mindenben egyetlen emberre támaszkodni. 
 Ha folyton a meg nem történt dolgokkal foglalkoznánk, soha nem mennénk semmire.
Jó érzés volt a kölcsönös tisztelet jegyében beszélgetni egy rokonnal, aki, hozzá hasonlóan, nem kért mást, csak őszinteséget és erkölcsi támogatást. 
Amikor már azt hiszed, minden elveszett, hirtelen új fordulatot vesznek az események.
A könyvek, amiket húszévesen olvastam, hatvanéves koromban teljesen másképp hatottak rám. És tudjátok miért? Mert más lett a befejezésük. Miután kiolvasol egy könyvet, a történet még sokáig ott zakatol a fejedben. A kezdést nem lehet megváltoztatni. A befejezést viszont bármikor.
... milyen kényes dolog a gyász. Ha nem tőrödünk vele, magától elmúlik, hogy aztán a legváratlanabb pillanatban csapjon le ránk. Ha viszont hagyjuk, hogy elhatalmasodjon rajtunk, és az életünk részévé váljon, vérszemet kap, és örökre a nyakunkon marad. Legokosabb, ha úgy kezeljük, mint egy látogatót. Betessékeljük, megvendégeljük, aztán útjára bocsátjuk.
... az élet is egy könyv. És minden nyáron új fejezettel bővül. Előfordult már veled, hogy elkezdtél egy könyvet, és fogalmad sem volt, végül mi sül ki belőle? Ez a hely is ilyen.
A múltadat nem tudod megváltoztatni, de a jövődet igen. Ez a könyvekre is igaz. Ha nem tetszik a befejezés, költesz egy másikat.
Ha kiürült a csészéd, egy percig se búsulj. Különben sosem tudod újratölteni. 

Játsszunk!

Sarah Addison Allen új regénye, ahogyan azt már a címe is adja egy tó melletti játszódik. Magyarországon is akad pár ilyen varázslatos tó, ahol nagyszerű élményeket lehet szerezni. Ebben a játékban ezeket kell megtalálnotok a blogokon a leírás alapján. A Rafflecopter megfelelő sorába a tó nevét várjuk! Jó szórakozást!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Az egykori bányató Magyarország egyik legtisztább vizű tava. Nevét a Budapestről kijáró fürdőzőknek köszönheti, akik szerint a vize olyan jó minőségű volt, mint a fővárosi strandfürdőjé. A tóban, engedéllyel rendelkezőknek búvárkodni is lehet, és újra látogatható Közép-Európa egyetlen Búvármúzeuma.

a Rafflecopter giveaway

Blogturné


04.05. Dreamworld
04.06. Olvasónapló
04.08. Szembetűnő
04.09. Deszy könyvajánlója
04.10. MFKata gondolatai

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum